StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Transfermarkt sluit om 24 uur.

Omstreeks middernacht worden de deuren van de transfermarkt vergrendeld.
Voor spelers die onder contract liggen en liever hun geluk elders zouden uitproberen, is het wachten tot aan de winterstop om een nieuwe poging te wagen. Spelers die einde contract zijn en werkzoekende, moeten nog niet panikeren. Zij kunnen rustig de tijd nemen om een andere werkgever te overtuigen, maar ideaal is natuurlijk anders. Bij veel ploegen is de typeploeg reeds gevormd en nu aansluiten bij een ploeg bij wie men de voorbereiding heeft gemist, is allesbehalve interessant.

Wat Beveren-Waasland betreft is de kans klein dat er in de laatste uren voor het afsluiten van de markt, nog in- en uitgaande transfers zullen gebeuren. De verhoopte versterking op de linksachter komt er zeer waarschijnlijk niet. Guy Veldeman die in het verleden onder Bart De Rover op die positie met wisselend succes speelde, krijgt wellicht zijn kans en zou in principe een hoger rendement moeten halen dan een rechtsbenige op links. Dat we tot nu toe weinig van Guy te zien kregen, heeft veel te maken met privé-omstandigheden. De moeder van Guy overleed recentelijk en dat zijn uiteraard onvergelijkbare emoties ten opzichte van het voetbal. We wensen Guy overigens ontzettend veel sterkte bij het verwerken van dit zwaar verlies en hopelijk kan zijn geliefkoosde sport straks een minimum aan verdriet compenseren.

Harrie Gommans wordt dus zeer vermoedelijk de laatste speler die ter versterking naar de Freethiel kwam. Fysiek zou hij klaar zijn om in de strijd te worden geworpen, maar Gommans ontbeert natuurlijk matchritme. Wellicht gaat hij zaterdagnamiddag met de beloften mee voor een vriendschappelijk treffen in Berchem (de doublures spelen niet op vrijdag vanwege de interland België-Duitsland). Of zou Gommans stiekem als joker achter de hand worden gehouden en op de bank vertrekken ?

PVW