StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TOPAFFICHE DIE MISSCHIEN EEN PAAR WEKEN TE VROEG KOMT.


Interessante waardemeter voor Beveren-Waasland en ambitieuze leider.
Na de mooie recette van vorige week woensdag tegen Roeselare, zou het aanstaande zaterdag 4 september wel eens opnieuw bingo kunnen zijn voor de kassier van de fusieclub BW. Jammer dat afgelopen weekend in Doornik niet de drie punten werden meegenomen die gezien de rijpheid van de doelkansen Beveren-Waasland het meest toekwamen, want dan was de inzet zaterdag in theorie een gedeeld leiderschap geweest. Enkel Antwerp zou mits winst op de Bosuil tegen Roeselare met 10 punten, stokken in de BW-wielen hebben kunnen steken.

Maar zoals eerder deze week geschreven, laten we rustig de tijd nemen om het onvermijdelijke groeiproces niet in de war te sturen door nodeloos druk op de ketel te zetten. De technische staf van de Waaslanders heeft een spelersgroep ter beschikking met behoorlijk wat sportieve mogelijkheden, maar door de vele geblesseerden en de late nieuwkomers Penga en Gommans, mag optimaal rendement ten vroegste pas over een paar weken worden verwacht. Natuurlijk is optimaal rendement nooit een garantie, want er spelen nog zoveel andere factoren mee dan tijd, maar tijd is wel een eerste belangrijke voorwaarde.

Tot nu toe was de Freethiel tweemaal het toneel van een wedstrijd met inzet en het moet gezegd, het publiek kreeg waar (doelpunten) voor zijn geld en dat was de voorbije jaren helaas eerder uitzondering dan regelmaat. Tegen Heist werden de 16de finales verzekerd na een spectaculaire 4-2 en de eerste thuismatch in competitieverband leverde een deugddoende 3-0 op tegen Roeselare in een partij met bijzonder hoge amusementswaarde. Dit zijn resultaten die terecht verwachtingen koesteren en dan is leider Bergen een dankbare tegenstander zaterdagavond. De Henegouwers met Geert Broeckaert als sportieve baas, hebben door hun gulzig aankoopbeleid, zichzelf tot groot titelpretendent gebombardeerd en aanvaarden moeiteloos dat die favorietenrol ook door de buitenwacht wordt opgedrongen. Broeckaert kan een elftal tussen de lijnen brengen met nagenoeg uitsluitend spelers die eersteklasseërvaring kunnen voorleggen. Gaat U er even goed voor zitten : Cédric Berthelin, Mustapha Jarju, Tim Matthys, Zola Matumona, Tom Van Imschoot, Jamaïque Vandamme, Brecht Verbrugghe en Moussa Sanogo. Prijsschutter bij Doornik vorig seizoen David Cardon, is niet eens zeker van een basisplaats.

Het aantrekkelijke bij voetbal is en blijft zijn onvoorspelbaarheid. Zo kon het gebeuren dat Roeselare (vorige week woensdag nog kansloos op de Freethiel), in de vijfde ronde van de Cofidis Cup na verlengingen met 1-3 ging winnen in het Charles Tondreaustadion. T2 van Beveren-Waasland Danny De Maesschalck, woonde deze partij bij en zag een bij momenten wervelend Mons dat Roeselare gedurende ruime passages van de wedstrijd, nabij de eigen zestien meter, opsloot. Dat de West-Vlamingen gevat counterend enkele keren uit die omsingeling konden ontsnappen, pleit voor de efficiëntie van Roeselare, maar was gezien de krachtsverhoudingen op de groene rechthoek, een regelrechte stunt. Als Bergen zijn maximum wil prolongeren en Beveren-Waasland met dezelfde onoverwinnelijkheid als tegen Roeselare tussen de lijnen verschijnt, zal voetbal zaterdag op de Freethiel een groot feest worden. Benieuwd of Dirk Geeraerd al een beroep zal doen op zijn “witte merel” Harrie Gommans. De Nederlander zou fysiek over de meeste van zijn mogelijkheden beschikken, maar matchritme ontbreken. Aangenomen wordt dat hij op de bank zal vertrekken en achter de hand worden gehouden en ingebracht als de evolutie van de wedstrijd dit vereist. Gommans is een 1.92 meter lange spits die als bliksemafleider voor Bourabia, Snelders en Kielo-Lezi moet fungeren. Laat ons hopen dat hij tot een verbeterde versie van Amodou Abdullei kan uitgroeien.

PVW