StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal UPDATE BELOFTEN BEVEREN-WAASLAND.

Sinds de opstart van onze website een tweetal jaar geleden, is het steeds mijn bedoeling geweest om de sportieve aandacht niet enkel te laten uitgaan naar de eerste ploeg, maar ook, in de mate van het mogelijke, het reilen en zeilen van de beloften op de voet te volgen. Carl De Wilde, Bart Selleslags, David Penneman en Gino Daman wil ik langs deze weg bedanken voor hun gesmaakte wekelijkse bijdragen.

Door de fusie met RS Waasland en de bijbehorende veranderingen en onzekerheid, heb ik even getwijfeld of het opportuun was hiermee verder te gaan, maar de ruime belangstelling voor dit item op onze website tijdens het weekend, hebben mij doen besluiten de draad weer op te nemen. De jeugd is immers de toekomst en bovendien is de trainer van de beloften iemand uit Klein-Brabant en daar kunnen we als Bornemse supportersclub van Beveren-Waasland, onmogelijk ongevoelig voor blijven. Als de afspraken worden nageleefd en de techniek ons niet in de steek laat, zal op vrijdagavond laat of in de loop van zaterdag, telkens een verslagje op onze website worden gepubliceerd. Bart Leemans is een 28-jarige Bornemmenaar die afstudeerde als regent Lichamelijke opvoeding en thans voor de klas staat in Malderen, een deelgemeente van Londerzeel. In de loop van het seizoen stellen we hem zeker een keertje uitvoeriger aan jullie voor.

De doublures van Bw zijn met 7 op 9 het seizoen uitstekend begonnen. In het openingsweekend werd Turnhout met 3-0 opzij gezet (dit resultaat kwam iets moeizamer tot stand dan de cijfers laten vermoeden). Voor rust waren Roy Bultheel en nieuwkomer Penga doeltreffend. De 3-0 eindscore werd vastgelegd door Jelle Van Nieuwenhuyze.

Opstelling :
Basiself:
1 Sam Vermeylen
2 Jasper Sulmon
3 Lauren Pringels
4 Aaron Verwilligen
5 Guy Veldeman
6 Jordy Cathoir
7 Penga
8 Lars kint
9 Amarouchi Yassin
10 Roy Bultheel
11 Svan Van Acker

Invallers:
12 Mitchel Van Der stappen
13 Lerbi Torfs
14 Van Uffelen Tycho
15 Van Nieuwenhuyze Jelle

De tweede wedstrijd moest Bart Leemans met zijn elftal naar Schiervelde om er Roeselare partij te geven. Het was een evenwichtige wedstrijd met behoorlijk wat doelkansen. De beide ploegen namen beurtelings periodes van de match voor hun rekening waarin ze de betere waren. Roeselare leek in de 80ste minuut de partij in zijn voordeel te beslissen, maar in blessuretijd bezorgde invaller Tycho Van Uffelen Beveren-Waasland de verdiende gelijkmaker (eindstand 1-1).

Opstelling :
Basiself:
18 Janssens Mauroo
2 Behiels Stef
3 Pringels Lauren
4 Sulmon Jasper
5 Van Uffelen Tycho
6 Cathoir Jordy
7 Amarouchi Yassin
8 Van Hecke Gilles
9 Van Nieuwenhuyze Jelle
10 Bultheel Roy
11 Sven Van Acker

Invallers:
12 Bantu ku-Boi Landrik
13 Araujo Julien
14 Gijsbrechts Sam

Op de derde speeldag kwam Doornik naar Puyenbeke. De thuisploeg won na een aantrekkelijke match met 3-2. Beveren-Waasland was de beter voetballende ploeg over de 90 minuten bekeken, maar vooral in de eerste helft boden de bezoekers goed weerwerk met 2 donkere jongens in de vuurlijn die het onze defensie lastig maakten. Toen deze door omstandigheden na rust niet meer aan de aftrap verschenen, bood Doornik een stuk minder tegenstand. Jelle Van Nieuwenhuyze had Bw op 1-0 gezet, maar nog voor het afsluiten van de eerste helft stonden de bordjes weer in evenwicht. Roy Bultheel zette de Waaslanders in het tweede bedrijf op weg naar winst, maar de bezoekers spartelden nog even tegen met de 2-2. Diezelfde Bultheel zorgde met de 3-2 ervoor dat de drie punten in het Waasland bleven.

Opstelling :
Basiself:
18 Sam Vermeylen
2 Behiels Stef
3 Lauren Pringels
4 Jasper Sulmon
5 Guy Veldeman
6 Cathoir Jordy
7 Lars Kint
8 Aaron Verwilligen
9 Van Nieuwenhuyze Jelle
10 Bultheel Roy
11 Sven Van Acker

Invallers:
12 Van uffelen Tycho
13 Van Hecke Gilles
14 Bantu ku-Boi Landrik

Dit weekend staat er geen competitiematch op het programma, want de klassieke vrijdagavond wordt ditmaal in beslag genomen door de Rode Duivels die Duitsland in Brussel ontvangen. De uitwedstrijd in Bergen is ergens in februari 2011 gepland. De beloften spelen wel op zaterdagnamiddag vriendschappelijk in en tegen Berchem; Volgende afspraak in competitieverband is vrijdag 10 september wanneer onze jongens op bezoek gaan naar het Bergéstadion van Tienen. Met dank aan coach Bart Leemans en zijn afgevaardigde voor het bezorgen van deze wedstrijdinfo.

Patrick Van Wesemael.