StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt tweede ploeg uit Charleroi slachtoffer van BW-bekerhonger ?

Deze middag werd in het bondsgebouw geloot voor de 1/16de finales van de Cofidis Cup en die trekking was de fusieclub allerminst gunstig gezind. Nadat Beveren-Waasland in de vijfde bekerronde derdeklasser Olympic Charleroi kreeg voorgeschoteld (een wedstrijd die overigens in La Louvière werd betwist), moet het Wase gezelschap op woensdag 27 oktober wederom naar Charleroi. In de 1/16de finales van de Beker van België staan die avond het Charleroi van Jacky Matthijssen en het Beveren-Waasland van Dirk Geeraerd tegenover mekaar. Sportief een zeer lastige, maar niet eens helemaal onmogelijke opdracht. Voor de supporters echter geen interessante affiche, want op een woensdagavond naar Charleroi afreizen is niet meteen een leuk vooruitzicht. Ook voor de Wase kassier zijn er meer aantrekkelijke duels te bedenken. Ik meen mij te herinneren dat Sporting Charleroi vorige week tegen Eupen speelde en er ontzettend weinig publieke belangstelling was voor dit competitietreffen.

Waarom zit het met die loting toch zo vaak tegen in deze fase van de Cofidis Cup ? Nu naar Charleroi, vorig seizoen naar Roeselare en het jaar daarvoor naar Club Brugge. En indien BW zou stunten in Charleroi, mag het op woensdag 10 november wederom zijn koffers pakken met dan haast zeker Cercle Brugge als opponent, want de winnaar van Charleroi-Beveren-Waasland, ontmoet in de 8ste finales de winnaar van Lille-Cercle Brugge.

Toch mogen we, en dat zal ook niet gebeuren, de handdoek niet voortijdig gooien als het over het afmeten van de sportieve kansen tegen eersteklassers gaat. Vorig seizoen werden tegen Roeselare (op dat moment nog in eerste klasse) verlengingen afgedwongen (1-1). Beveren werd toen volkomen onterecht uitgeschakeld nadat een geldig doelpunt van Vervaet werd afgekeurd en een strafschopfout niet werd gefloten. In die verlengingen scoorde Dissa de winnende 2-1. Het jaar voordien werden door KSK Beveren bussen ingelegd naar Olympia voor de bekermatch tegen Club Brugge. Beveren, toen ook al in de Exqi League, was de evenknie van Blauw-Zwart en deed Club tot in de slotseconden bibberen, maar het het kopbaldoelpunt van Clement in de blessuretijd van de eerste helft, was beslissend. Deze korte bekergeschiedenis is uiteraard van toepassing op KSK Beveren, want het Cofidis Cup-verleden van RS Waasland is mij niet bekend.

PVW.