StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kristof Snelders bezorgt zichzelf een droomcadeau.

In de voorbeschouwing naar de match van zaterdag jl. tegen Bergen, hoopte ik op een droomscenario voor onze peter Kristof Snelders. Scoren, winnen en een tweetal uurtjes na affluiten van de match, zijn 28ste verjaardag met vrienden mogen inzetten. Dromen waren ditmaal geen bedrog voor Kristof, maar hij had natuurlijk het voordeel één van de sleutels tot het succes, in eigen handen te hebben. Snellie speelde alsof zijn basisplaats er van afhing (en misschien was dat ook zo). Hij lag aan de basis van de strafschop, scoorde daarna een prachtige goal en maakte in de tweede helft met een mooie beweging duidelijk dat hij klaar is om de concurrentiestrijd met de collega-spitsen aan te gaan. Aandachtige toeschouwers bij de wedstrijd BW-Bergen waren een 15tal supporters van Cercle Brugge, allen lid van supportersclub de Green Devels uit Zedelgem (Café Transit op de Torhoutsesteenweg). Zij waren niet vergeten dat hun poulin Kristof zondag 5 september jarig was en hadden een busje gehuurd om de match van Beveren-Waasland tegen Bergen bij te wonen. Tijdens zijn verblijf bij Cercle woonde Snelders overigens in Zedelgem en was de link voor zijn peterschap snel gelegd uiteraard. Het reisje van zaterdag was een verrassingscadeau voor Kristof, maar de Green Devels houden er een schitterende gewoonte op na door een drietal keer per seizoen een match van Snelders te komen bekijken. Een geweldige bende die een pintje kan verzetten en zelfs even de degelijkheid van de dansvloer van het Themacafé op de proef stelde. De Green Devels staan op 27 oktober als één sterk blok achter Beveren-Waasland wanneer we voor de Cofidis Cup naar Sporting Charleroi afreizen. Indien Dirk Geeraerd met zijn mannen daar voor een stunt zorgen, heet de volgende tegenstander Cercle Brugge (als het zich plaatst tegen vierdeklasser Lille) en dat zien de Green Devels als een unieke gelegenheid om samen een fantastisch feestje te bouwen.

* Exqi League in een notedop.

Tweede klasse belooft dit seizoen wederom op een boeiende ontknoping af te stevenen. De periodekampioenschappen werden terug ingevoerd zodat na 10 speeldagen een tussenspurt mag worden verwacht voor een eerste niet te versmaden prijsje. En dat het spannend wordt leert een blik op de rangschikking na 4 speeldagen. Een trio aan de leiding dat toch al 25 procent van het totaal aantal punten kwijt is, gevolgd door een tweede trio op zijn beurt achterna gezeten door een kwartet waaronder Beveren-Waasland. Daarachter is zowaar een eerste kloofje gevallen, want nr. 11 totaliseert 4 punten.

Lommel-United heeft zich prima herpakt na de nederlaag bij Wezet in het openingsweekend. Franky Vanderelst en zijn mannen lieten Turnhout met 2-0 kansloos en zijn op kousenvoeten naar plaats 1 opgerukt omdat leider Bergen op de Freethiel degelijk, maar niet uitmuntend voetbalde. Thierry Pister en Oostende hebben de zoete smaak van winnen goed te pakken en een medekoppositie is de leuke beloning voor de kustploeg. Bij het altijd lastige Wetteren werd een 1-0 opgehaald. Alweer De Langhe op strafschop ditmaal, bracht de Oost-Vlamingen op voorsprong, maar Breleur (lange tijd op het verlanglijstje van WB) en Laleman deden de partij in het voordeel van Oostende kantelen. De Antwerpse motor sputterde zaterdag heel even tegen, maar 2-2 tegen Roeselare is geen echte uitschuiver. Na een moeizaam begin is Leuven onder stoom geraakt en deze keer was Brussels het slachtoffer. Hou de uit Nederland overgekomen doelpuntenmaker Remacle maar in het oog ? De eerredder van Veselinovic leverde geen punten op, maar toont aan dat diens vizier op scherp staat dezer dagen. Rupel Boom kan geen verlengstuk meer breien aan de driepunter op de eerste speeldag. Nu werd fors verloren bij Dender dat zelf goede zaken doet met nauwelijks een puntje achterstand op het leidend trio Lommel, Bergen en Oostende. Heist scoort bijna altijd zoals Werry Sels me onlangs nog toevertrouwde, maar het doet meer. Tegen Tubeke haalde de Exqi-nieuwkomer een 0-2 achterstand aan de rust op om met 3-2 te winnen. Heel knap en het zegt ook wel iets over onze winst in de laatste bekerpartij. Wie dacht dat kampioenen van de derde klasse sowieso zwakke broertjes zouden zijn, mag het vergeten. Wezet, ook al zo’n kampioen uit derde, ging na een knotsgekke wedstrijd met 2-4 winnen bij een blijkbaar behoorlijk ziek Boussu-Dour. Tienen tot slot, dat komt zaterdag naar de Freethiel en woensdag beschouwen we deze match wat uitgebreider voor. Sven Vandeput maakte voor de Suikerploeg een 0-2 achterstand bij rust goed, maar opgemerkt dient dat Doornik de match met 9 spelers beëindigde. In de slotminuten had Michaël Lacroix de 3-2 aan de voeten, maar alleen voor de bezoekende portier faalde de ex-Beverenaar.

PVW.