StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DOORGAAN OP ELAN.


Inzetten voor 9 op 9 thuis.
Afgelopen zondag liet KVK Tienen in het eigen Bergéstadion een steekje vallen tegen Doornik, want winst van de Suikerploeg had een leidend kwartet in plaats van trio opgeleverd. Met 7 op 12 staan beide ploegen nu broederlijk bij mekaar in de rangschikking, maar het is de bedoeling dat in die situatie tijdens het weekend verandering komt.

Na het propagandavoetbal in de thuiswedstrijden tegen Roeselare en Bergen, zijn de verwachtingen bij de supporters uiteraard niet minder geworden. Tegen de ex-eersteklassers Bergen en Roeselare kon de favorietenrol nog worden doorgeschoven, maar na deze veelbelovende wedstrijden die met winst werden afgesloten en lovende kommentaren die zowat overal werden geoogst, liggen de kaarten enigszins anders. Met alle respect voor de bezoekers uit Tienen, moet worden ingezet voor een sprekende 9 op 9 op de Freethiel waardoor ontspannen kan worden toegeleefd naar de derby van een weekje later op de Bosuil.

De enige nederlaag van het seizoen tot nu toe, leed Tienen op de eerste speeldag toen de Boomse kleigrond roet in het Vlaams-Brabantse eten gooide (2-0 was de verrassende eindstand in het voordeel van Rupel Boom). Boom verging het sinds die winstpartij minder goed, maar bij Tienen werden lessen getrokken uit dit jammerlijk verlies. Turnhout thuis en Roeselare uit, moesten het bekopen. Dat Tienen het voorbije weekend geen driepunter mocht bijschrijven tegen Doornik dat de wedstrijd met 9 spelers beëindigde, werd wellicht als een teleurstelling ervaren. Doornik liep na rust zelfs uit tot 0-2, maar Sven Vandeput bracht met 2 goals opnieuw evenwicht in de score en ex-Beverenspeler Michaël Lacroix miste in de slotfase alleen voor doel, de 3-2.

KVKT is wellicht met grotendeels dezelfde doelstellingen dan Beveren-Waasland, aan het seizoen begonnen. Proberen goed verzorgd voetbal te spelen, de linkerkolom als vaste verblijfplaats ambiëren en als het effe kan af en toe de media in positieve zin halen. De bezoekers hebben immers genoeg voetballend potentieel in huis om die eisen in te willigen.

Wanneer in de rangschikking de leider(s) nauwelijks 2 puntjes meer tellen dan de nr. 10, kan winst of verlies een wereld van verschil uitmaken. Speeldag 5 heeft enkele interessante affiches in de aanbieding waarvan Bergen-Oostende het meest vuurwerk belooft. Beveren-Waasland of Tienen kunnen dus mits winst goede zaken doen. Opmerkelijk toch dat Bw-sluitpost Clepkens tot nu toe slechts één keer werd gepasseerd en daarmee is hij samen met de doelman van Dender, de properste van de reeks. De Tienense portier moest zich al zesmaal gewonne geven, maar anderzijds vonden Vandeput, Belme, De Smet, Bogaerts, Da Silva en co, reeds 6 keer de weg naar de vijandige netten en dat is 2 goals beter dan de BW-productie. Speciale wedstrijd wordt het voor Ilenga Penga. De Belg met Congolese roots ruilde een week voor afsluiten van de transfermarkt het Tienense shirt voor dat van Beveren-Waasland. Krijgt Penga van Dirk Geeraerd de kans om vanaf de aftrap zijn gewezen ploegmaats het leven zuur te maken, of moet hij vanop de bank toezien hoe de maats hopelijk het goede voorbeeld geven. Wat mij bijkomend boeit is de publieke belangstelling voor dit treffen. Heeft de 7 op 9 in de laatste 3 wedstrijden van BW het vertrouwen van de twijfelaars een boost gegeven, of ontsnapt de Wase fusieclub evenmin aan het logische groeiproces.

PVW