StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FUSIECLUB BOUWT VERDER AAN THUISREPUTATIE.


’t Zat in het kopje zaterdag.
Tegen een niet eens zo onaardig voetballend Tienen, heeft Beveren-Waasland een logische 3-0 overwinning geboekt die zelfs een stuk ruimer had kunnen uitvallen indien BW wat minder slordig met de kansen was omgesprongen. Opvallende vaststelling : de drie goals van respectievelijk Van Damme, Bourabia en Penga, werden met het hoofd gescoord. Ze waren er dus zaterdag met hun kopje bij de BW-spelers. En de doelpunten werden keurig verdeeld : met Van Damme laaiden de herinneringen aan KSK Beveren weer op, Bourabia deed hetzelfde voor RS Waasland en Penga nam het herinneringsgedeelte van Tienen voor zijn rekening. Overigens : die Ilonga Penga heeft in 2 invalsbeurten al meer laten zien dan die andere speler van KVKT waar men zoveel van verwachtte op de Freethiel, nl. Michaël Lacroix.

BW-Tienen was een wat vreemde wedstrijd. Het grootste gedeelte van de eerste helft waren de bezoekers de iets beter voetballende ploeg, of moet ik stellen dat de thuisploeg niet meteen tot dezelfde vloeiende aanvalsacties kwam dan tegen Roeselare en Bergen. Zelfs na de 1-0 lieten de mannen van Daniël Nassen zich niet uit hun lood slaan met een uitstekende De Silva als meest dreigende speler. Want ook dat moet gezegd : Tienen combineerde vlot, maar over de volle 90 minuten kon het Clepkens nauwelijks op de proef stellen.

De sterke thuismatchen tegen Bergen en Roeselare, hebben op een mum van tijd de supporters dusdanig overtuigd dat we aan de rust zaterdag, ondanks de krappe 1-0, iets hadden van : dit komt wel goed. Zolang deze ingesteldheid enkel de supporters overkomt, is er geen vuiltje aan de lucht, maar hopelijk dringt dit niet door tot in de spelersgroep, want de geringste vorm van onderschatting, zou ongetwijfeld onmiddellijk tot puntenverlies leiden. Hoopgevend is alvast dat, zonder indrukwekkend te voetballen, de eindstand gerust in de buurt van het half dozijn had kunnen uitvallen. Niet uitmuntend staan te voetballen, maar desondanks kansen creëren en scoren, dit laat veel goeds verhopen in de toekomst.

Exqi League speeldag 5 in een notedop.
Dat Bergen de topper tegen medeleider Oostende op het eerste zicht vrij eenvoudig wint, is geen echte verrassing. De Draken lieten op de Freethiel al zien dat ze zelfs met een gehavende ploeg, behoorlijk uit de verf komen. Jarju is terug en dat hebben die van de kust gemerkt. Roeselare en Lommel United maakten er een voor het publiek leuk spektakelstuk van. De onvermijdelijke Ketting zette Lommel United tweemaal op voorsprong, maar Roeselare vocht knap terug en als Dissa scoort, voelt het altijd nog wat Bevers aan. Dender blijft vriend en vijand verbazen. Turnhout in eigen huis met 1-5 een pak slaag verkopen, is niet iedereen (en zeker niet Beveren-Waasland), gegeven. Chapeau voor de Bosuilbewoners. Hun toekomst is bedreigd, maar coach Andrews speelt het onmogelijke klaar door zijn ploeg als een hecht blok tussen de lijnen te sturen. Bij Doornik een 1-0 ruststand ophalen en ombuigen naar 1-3, verdient respect. En de ouwe Pivaljevic blijft het maar doen voor de Rood-Witten, maar ook ex-RSW-aanvaller Oris is dezer dagen gevaarlijk goed bij schot. Opletten Clepkens zaterdag ! Eveneens goed bij schot zijn die van OHL. Wetteren was met 4-1 duidelijk een maatje te klein. De uit Nederland overgekomen Remacle schiet in Vlaams-Brabant het scherpst met vuur, maar ook zijn ploegmaats weten het doel staan. Dat Heist bij Rupel Boom verloor, is een verrassing, maar bewijst eens te meer dat de Steenbakkers dit seizoen vooral thuis de basis voor het behoud willen leggen. Tubeke heeft zijn eerste driepunter beet, maar die van Boussu Dour zijn na hun formidabele comeback van vorig seizoen, nog niet echt ongerust met 1 op 15. Na het 1-0 verlies van Brussels bij het zeer verrassende Wezet, laat de eerste aflevering van de Vermeersch-show, wellicht niet lang meer op zich wachten.

De conclusie voor BW na 5 speeldagen is er eentje van : zeer interessant. Twee bekerrondes netjes overleefd en met 10 op 15 is de kloof met leider Bergen, kleiner dan verwacht. Bovendien moet er nog heel wat progressiemarge mogelijk zijn, want op enkele wekentijd 2 elftallen tot één geheel kneden, is geen evidentie. Spelers als Penga en Gommans kwamen rijkelijk laat de groep versterken en met Bou-Sfia, Jelicic, Sampil, Van Minnebruggen, De Wilde en Vervaet, wordt het straks drummen voor de wekelijkse selectie bij de 15.

PVW