StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal LOOPT BOSUIL ZATERDAG NOG EENS OUDERWETS VOL ?


Beveren-Waasland mag zich aan kolkende Bosuil verwachten.
Wie een dikke maand geleden had voorspeld dat de fusieclub half september een topper zou spelen tegen Antwerp, werd vast voor ongeloofwaardig aanzien. Dat dit scenario nu toch op de zesde speeldag staat geprogrammeerd, verdient een schouderklop voor de architecten ervan. Maar minstens even indrukwekkend is de huidige derde plaats in de rangschikking van de Great Old waarmee ik absoluut niet de kwaliteiten van de Antwerpse spelersgroep in vraag wil stellen, echter wel mijn grote bewondering uitdrukken voor de uiterst moeilijke omstandigheden waarin de hele entourage van de Bosuil dit alles klaarspeelt.

Zonder details te kennen van de financiële toestand van ’s lands oudste club, veronderstel ik dat er heel wat vergelijkingspunten zijn met wat KSK Beveren is overkomen. Dat trainer Collin Andrews er desondanks in slaagt om wekelijks een supergemotiveerde spelersgroep tussen de lijnen te brengen die er vol voor gaat en speelt alsof over enkele weken de kampioenstitel voor het grijpen ligt en niet het einde dreigt zoals her en der wordt gevreesd, is gewoonweg schitterend en staat in schril contrast met de toestanden die zich op sportief vlak de laatste jaren bij KSKB hebben afgespeeld. Misschien zal het finaal op hetzelfde neerkomen, maar de spelers kunnen geenszins worden verweten dat ze hun supporters in de steek hebben gelaten.

Het zou zaterdagavond wel eens kunnen spoken op de Bosuil, want als men daar oproept om de ploeg massaal te komen steunen, valt dat in geen dovemansoren. Zo kwamen tijdens de voorbereidingsperiode meer dan 10.000 toeschouwers af op de door “de ploeg van ’t stad” met 1-0 gewonnen derby. Kan het zaterdag opnieuw zo’n vaart lopen ? Voor de nieuwe spelersgroep van Beveren-Waasland lijkt mij dit een enorme uitdaging die de ploeg hopelijk naar een eerste triomf buitenshuis zal stuwen. Want hoeveel perspectief de 9 op 9 thuis ook biedt, in Turnhout en Doornik was de ploeg van Dirk Geeraerd onherkenbaar lusteloos in vergelijking met de onoverwinnelijkheid die op de Freethiel wordt uitgestraald.

Antwerp en BW mochten elk tot nu toe 3 overwinningen inschrijven, maar de gastheren van zaterdag, maakten nog geen kennis met verlies. In de rangschikking worden ze door een enkel puntje in het voordeel van Antwerp gescheiden, maar qua doelsaldo liggen de verhoudingen wat verder uit mekaar. De Antwerpse spitsen waren met 11 goals behoorlijk productief, maar hun defensie werd al 7x gepasseerd (doelsaldo +4). Met 7 gemaakte doelpunten zit BW bij de betere middenmoot, maar op onze verdediging en in het bijzonder keeper Michaël Clepkens, mogen we echt trots zijn. Enkel op de eerste speeldag in Turnhout moesten zij een krimp geven (doelsaldo +6). Alles is dus zaterdag aanwezig om er een bijzonder genietbare pot voetbal van te maken : 2 ploegen die op korte tijd hebben bewezen bij de beter voetballende teams van de Exqi League te behoren, een goed gevuld stadion, verzekerde aansluiting bij de top mits winst enz. Wat kunnen spelers en supporters meer wensen ? Het wordt tevens een benieuwd weerzien met Marvin Peersman en Jasper Vermeerbergen. Eerstgenoemde kon aan de Klapperstraat te sporadisch bewijzen dat hij de “wereldvoetballer” is die Boskamp in hem zag en voor Vermeerbergen leek de Freethielgrond wel behekst., want hij was doorlopend geblesseerd. Vanuit ons Geel-Blauw voettbalhart hopen we dat hun carričre snel in de positieve zin zal evolueren. Kevin, Oris, Darko Pivaljevic, Kevin Baert, Emmerik De Vriese, Alexandre Di Gregoio, het zijn stuk voor stuk goeie voetballers die over een bepalende gave beschikken en daarenboven in de winningmoot verkeren. Ik gok nu reeds dat de pers massaal aanwezig zal zijn en laat ons hopen om uitsluitend sportief verslag te doen.

Patrick Van Wesemael.