StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BELANGRIJK PUNT VOOR HET VERTROUWEN.


Bosuil wordt geen valkuil.
Als een voetbalwedstrijd telkens een winnaar moest opleveren, dan had Antwerp zaterdag wellicht op punten, het meest aanspraak gemaakt op de overwinning. Anderzijds waren in een kansenarme wedstrijd, de doelpogingen van Beveren-Waasland misschien net iets rijper dan die van de thuisploeg. Al bij al dus een billijk gelijkspel waarbij de Rood-Witten een unieke kans lieten liggen om mee aan de leiding te komen en BW kreeg waar het voor ging, nl. een punt. Die, mogelijks te voorbarige conclusie, leid ik af uit het feit dat Kielo-Lezidoor trainer Dirk Geeraerd werd bedacht met een zitje op de bank, terwijl aangenomen mag worden dat een man met zijn kwaliteiten die met een flits het verschil kan maken, in principe altijd tussen de lijnen moet staan. Maar de technische staf ziet natuurlijk bijna dagelijks zijn spelers en kan het best oordelen over wie in het weekend het meest recht heeft op een selectie in het fanion. Daarenboven is het beoogde puntje binnen en dan heb je als trainer immer gelijk.

Het gelijkspel op de Bosuil is wat mij betreft psychologisch van ontzettend groot belang. De verplaatsingen naar Turnhout en Doornik waren immers allerminst overtuigend en bij een gemotiveerd Antwerp dat vorig weekend in Doornik nog een 1-0 ruststand ongedaan maakte amper kansen toestaan, is een sterke prestatie. Tegen de magistrale vrijschop van Di Gregorio was Clepkens kansloos, maar dat was gezien de schoonheid waarmee dit project werd behandeld, helemaal geen schande. Jammer dat deze beauty veel te snel volgde op de voorspronggoal van Snelders, maar anderzijds pleit het voor onze defensie dat zij zich enkel op een stilstaande fase gewonnen moest geven. Op korte tijd heeft Dirk Geeraerd duidelijk een structuur neergeplant en vertrekkende van die basis, is het inpassen van andere spelers geen onoverkomelijkheid. Zo kon bv. Guy Veldeman probleemloos debuteren, evenals Zarko Jelicic, alhoewel zijn 5 minuten speeltijd onvoldoende waren om een waardevolle beoordeling te verdienen. Kortom, de plaatsjes zullen duur worden, want langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg leeg, maar dat is wat men zo mooi noemt een positief selectieprobleem.

De Exqi League in een notedop :
Groot titelfavoriet Bergen liet wederom buitenshuis een kostbare steek vallen. Vorige week liet Tienen op de Freethiel zien dat het best een goed voetballend ploegske is, maar dat het ook Bergen een pad in de korf zou zetten, is wel een verassing. Dat de Tienense schutter Winnen heet is leuk, want met zo’n naam kan men in de sport wel aan de bak. Dender bevestigde tegen Roeselare al het goede van de voorbije weken en won met 2-1. Wie is toch die vlot scorende Waeghe ? Benieuwd of het co-leiderschap het vertrouwen een boost geeft, of juist extra druk met zich meebrengt. Dat leiderschap moet Dender delen met Wezet en da’s pas echt een verrassing van formaat. In de Cofidis Cup werd dit Visé nog op een hoopje gespeeld in en door Bornem, maar het won op een diefje en dat heeft hun blijkbaar deugd gedaan. Zaterdag trok Wezet in Wetteren met 1-2 aan het langste eind en weer was die dekselse De Munter de man die nog even voor hoop bij de thuisploeg zorgde. Het Oostende van Thierry Pister blijft zijn rol van punten afsnoepen, prima vertolken. Ditmaal was OHL het slachtoffer (2-1). Onze volgende tegenstander Lommel United, raakte thuis niet voorbij Doornik (1-1) en zou wel eens op compensatiejacht kunnen zijn aanstaande zaterdag. Clepkens en co zullen alleszins op hun hoede moeten zijn voor het Nederlandse trio Oost, Brauwers en Ketting, want die vinden vaak met hun ogen toe de weg naar doel. Rupel Boom begint nu ook te oogsten op verplaatsing. De 1-1 bij het vierkant draaiend Boussu Dour is niet te versmaden, want straks gaat men daar weer inkopen en wordt een uitwedstrijd naar Boussu Dour weer een stuk lastiger. En wat moet het prettig supporteren zijn voor Heist. De nieuwkomer in de Exqi League blijft week na weekaan zijn klassement werken en de woorden van Werry Sels indachtig “wij scoren bijna altijd”, moet het prettig toeven zijn overal waar Heist zijn tenten opslaat. Heist-Turnhout 3-3, maar ook knap van de bezoekers hoor ! Tot slot : Brussels en Tubeke hielden het op een 1-1 draw, maar hiermee schieten beiden niet zoveel op.

PVW