StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Supportersvereniging KSK Beveren blijft KSK Beveren eeuwig herdenken in
vzw Freethiel 2300 !


Op 6 september 2010 – exact 75 jaar nadat KSK Beveren officieel aansloot bij de Belgische voetbalbond – heeft de Supportersvereniging KSK Beveren besloten om het doel en naam van haar vzw te wijzigen.

Onder de naam Freethiel 2300 vzw zal de (vroegere) Supportersvereniging er alles aan blijven doen om haar eeuwige steun en toewijding aan KSK Beveren nooit of te nimmer te laten ophouden en de prachtige herinneringen te blijven koesteren.

Deze voortdurende herdenking aan KSK Beveren zal zich alvast concretiseren in 2 initiatieven die vzw Freethiel 2300 volledig ondersteunt: enerzijds zal door de (verdere) uitbating van het Themacafé 2300 de gedachte aan KSK Beveren (eeuwig) op de Freethiel levendig gehouden worden. Anderzijds steunt vzw Freethiel 2300 volledig het recente initiatief rond www.eskabee.be om de geschiedenis van KSK Beveren verder te zetten in 4de provinciale en KSK Beveren mogelijks een nieuwe toekomst te bieden !

“Themacafé 2300”

Sinds vorig seizoen baat de Supportersvereniging het themacafé van het Freethielstadion uit. Wat oorspronkelijk begonnen was als een besparingsmiddel ten behoeve van het financieel noodlijdende KSK Beveren draaide uit tot een pronkstuk van jewelste: de Freethiel kreeg zo een fantastisch en sfeervol themacafé waar vele supporters al jarenlang naar snakten. Het unieke was dat dit themacafé juist werd uitgebaat door de eigen supporters: een hecht team van een 40tal tappers met een geel-blauw hart zorgde elke wedstrijd voor een leuke bediening en sfeer waar iedere supporter terecht kon om de matchen te analyseren en de geel-blauwe herinneringen en anekdotes op te halen.

De Supportersvereniging wou haar “kroonjuweel” niet laten schieten: Ingwin, Ronny en Filip hebben dan ook besloten om dit geel-blauwe hart (binnen de werking van Waasland-Beveren) op de Freethiel te laten verderkloppen onder de naam “Themacafé 2300” ! Het Themacafé 2300 zal net als vorig jaar versierd en bekleed worden met oude foto’s en shirts van KSK Beveren. Op korte termijn zullen daarnaast zelfs de bekers en trofeeën van KSK Beveren worden uitgestald ! Alsof dat nog niet genoeg is, worden op de bovenverdieping bovendien tijdens en na elke match oude wedstrijdbeelden van KSK Beveren getoond ! Dit alles zorgt ervoor dat de bovenverdieping van het Themacafé 2300 als het ware zal uitgroeien tot een “KSK Beveren-museum”, waar iedereen met een frisse pint in de hand kan blijven terugdenken aan de “goede oude tijd” van KSK Beveren !

www.eskabee.be : omdat 75 jaar geschiedenis een toekomst verdient !

Sinds vorige maand werd de website www.eskabee.be online gezet. De bezielers van deze website en het achterliggende project (waaronder verschillende bestuursleden van de Supportersvereniging: Sven, Koen en Hans) willen hiermee de gedachte en herinnering aan KSK Beveren levend houden en wensen tegelijk een nieuwe toekomst uit te bouwen voor onze favoriete club !

Het spreekt dan ook voor zich dat de Supportersvereniging haar onvoorwaardelijke steun en medewerking geeft aan dit nieuwe unieke project dat alvast op vele positieve reacties werd onthaald bij de KSK-Beveren-supporters. Het verhaal van AFC Wimbledon (zopas verschenen op de website www.eskabee.be) doet vele supporters dromen van een nieuw "sprookje in geel en blauw". Inderdaad, omdat 75 jaar geschiedenis een toekomst verdient !

Besluit: KSK Beveren leeft verder !

Tot slot wenst de Supportersvereniging nog te benadrukken dat zij nog steeds ervan werk maakt om het bedrag van 100.000 EUR dat tijdens de KSKBolé-actie in 2008 door de supporters werd opgehaald (in het kader van de redding van hun favoriete club) terug te eisen van de Gemeente Beveren.

De Gemeente heeft immers publiekelijk verklaard dat het einde van KSK Beveren niet mag gepaard gaan met een “sociaal bloedbad”. Zo zal de Gemeente binnenkort nog een bedrag van 1.000.000 EUR ter beschikking stellen aan de schuldeisers van KSK Beveren. De Supportersvereniging zal de Gemeenteraad dan ook duidelijk maken dat de supporters de grootste verliezers zijn van het hele fusie-verhaal, en door hun talrijke giften in het kader van de reddingsactie tevens moeten aanzien worden als ware schuldeisers van KSK Beveren !

Zo blijft de Supportersvereniging – ondanks de komende naamswijziging – nog steeds opkomen voor de belangen van haar supporters !

Het is duidelijk dat een fantastische traditie- en familieclub als KSK Beveren nooit zal vergaan. De Supportersvereniging zal er dan ook alles aan doen om KSK Beveren verder te laten leven, niet alleen in het hart van de vele supporters, maar ook daarbuiten !

Het levensverhaal van onze favoriete club heeft enkele maanden geleden een wending gekregen die niemand heeft gewenst. De Supportersvereniging laat alle supporters zelf bezinnen en beslissen hoe zij vanaf nu hun voetbalbeleving willen verderzetten, en respecteert hierbij ieders keuze.

Maar laat ons duidelijk zijn: KSK Beveren leeft voort ! VZW Freethiel 2300 zal het geel-blauwe hart eeuwig in leven houden !

Supportersvereniging KSK Beveren vzw