StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal THUISREPUTATIE HOOG HOUDEN.


Scoort de Hollandse connectie van Lommel als eerste ploeg op de Freethiel tegen Clepkens ?
Zaterdagavond ontvangt Beveren-Waasland op de Freethiel het Lommel United van Franky Vanderelst. Vooraleer vooruit te blikken op deze partij, misschien heel even blijven stilstaan bij de naam Lommel United, vorig seizoen nog KVSK United. Een perfect voorbeeld van wat niet meer is, toch kan terugkomen ?

In eerste klasse had Franky Vanderelst met Lokeren en GBA de wat vervelende reputatie opgebouwd dat zijn ploegen nooit echt uit de toon vielen, maar evenmin sprankelend voetbal brachten. Franky zal deze vingerwijzing probleemloos weerleggen door te stellen dat hij hiervoor niet over het gepaste spelerspotentieel beschikte en afgaande op wat beide ploegen na zijn verblijf op sportief vlak realiseerden, valt daar eveneens wat voor te zeggen. Wat de voormalige international de voorbije 2 seizoenen met KVSK United klaarmaakte, wordt echter bijzonder gesmaakt in de Exqi-keuken. Vanderelst heeft van Lommel United een stevig geheel gemaakt, zeg gerust een lastig te bekampen tegenstander voor iedere tweedeklasser. Met de vlot scorende Nederlanders Henkens, Oost, Ketting en Brouwers, ligt de klemtoon vooral op offensief vlak. In 6 wedstrijden vonden zijn jongens al 15 keer de weg naar doel en dat is bijna dubbel zoveel als BW dat tot nu toe slechts 8 goals lukte. Dit prima uitgebalanceerd elftal bevat met o.a. sluitstuk Sengier en ancien Pinxten, ook ervaring die de jonge gasten Dufour en Delande om er maar enkele te noemen, zeker ten goede komt. Verdedigend kan BW op zijn beurt opvallend betere papieren voorleggen. Clepkens werd tot op heden eenmaal via een uitgespeelde kans gepasseerd en zaterdag jl. op de Bosuil moest hij zich voor de eerste keer dit seizoen gewonnen geven op een stilstaande fase, Maar de vrijschop van Di Gregorio was dan ook van een ongekende schoonheid. Björn Sengier moest in het lopende seizoen al 7x een bal uit zijn netten vissen en dan is men geneigd te denken dat precies daar mogelijkheden liggen voor de BW-voorwaartsen.

Bij aanvang van dit seizoen hoorde ik een interview op de radio met Vanderelst waarin hij de vrees uitdrukte dat zijn elftal iets minder sterk was dan afgelopen seizoen toen KVSK United moeiteloos de eindronde bereikte en ik meen zelfs vice-kampioen werd. Een terechte vrees, of wil de immer rustige Vanderelst met dit soort uitspraken juist de druk wat afhouden. Met Beveren-Waasland en Lommel United staan de nummers 6 en 7 uit de rangschikking tegenover mekaar en met respectievelijk 11 en 10 punten volgt de logica van het klassement. Beide ploegen ontlopen mekaar dus nauwelijks en daarom rekenen de supporters van BW op het thuisvoordeel en de in recordtempo opgebouwde thuisreputatie. Negen op negen is iets wat er inderdaad staat en ofwel boezemen deze sprekende cijfers de nodige angst in bij de tegenstander, ofwel is het een interessant gegeven voor Vanderelst bij de wedstrijdbespreking om zijn spelers te motiveren.

Winst zaterdag verzekert minstens voor een weekje aansluiting met de absolute top van de rangschikking, want met Tienen-Antwerp, Wezet-Oostende, Doornik-Dender en Bergen-Leuven, staan heel wat aantrekkelijke affiches op het programma en zo zien we het graag.

Patrick Van Wesemael.