StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* KSK Beverenspelers vinden stilaan onderdak.
Vrijdag mocht ik hier al melding maken dat Bagdhad zich Unionist mag noemen en vandaag neemt het lijstje vertrekkers weer wat uitbreiding.
Gertjan Martens die een drietal jaar geleden door Alex Czerniartnski bij Union werd opgevist en naar de Freethiel gehaald, heeft nu onderdak gevonden bij derdeklasser KSV Bornem. Van Bornem was geweten dat het nog op zoek was naar een type nummer 10 en het moet gezegd dat Martens die zijn jeugdopleiding bij Anderlecht genoot , de kwaliteiten bezit om in die rol een meerwaarde voor de Klein-Brabanders te betekenen.

Afgelopen seizoen haalde Gertjan bij Beveren nooit het niveau van zijn tweede seizoen op de Freethiel toen hij door de Beverse supporters nog unaniem werd gekozen tot “meest verdienstelijke speler van het seizoen”. De brutale aanpak van Johan Boskamp echter had een nefaste invloed op het zachte karakter van Gertjan waardoor deze nagenoeg volledig wegkwijnde. Het doet mij dan ook ontzettend deugd dat Martens in de thuishaven van Café Den Belly’s wederom de kans zal krijgen om zijn ontegensprekelijke voetbalkwaliteiten te etaleren. We nodigen Gertjan zeker eens uit na een thuismatch in ons lokaal, want dat verdient hij zeker. Bij Bornem vind Gertjan gewezen ploegmakker Stijn De Wilde terug. Stijn kon op de Freethiel nooit zijn draai vinden op de hem door Boskamp toevertrouwde positie van target man, maar heeft nu een trapje lager in derde klasse blijkbaar opnieuw zijn tohrinstinct teruggevonden. In 6 competitiewedstrijden was De Wilde al 4 keer doeltreffend.

Een andere ploegmaat van Gertjan uit zijn Beverentijd, speelde in het lopende seizoen welgeteld 1 enkele wedstrijd voor datzelfde Bornem, namelijk Wesley Vanbelle. Vanbelle hield het echter daarna voor bekeken en ondertekende een profcontract bij de Nederlandse tweedeklasser Eindhoven. Hopelijk zal Gertjan zijn verblijf op Breeven een langer leven zijn beschoren.
Met dank aan Nicolas Michiels die de info doorspeelde via Perla.

PVW.