StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

INTERVIEW MET PATRICK VAN WESEMAEL.

Op zaterdag 25 september was er in "Het Nieuwsblad" een interview met Patrick Van Wesemael, schrijver van de artikels van deze site te vinden over ons Beveren-Waasland.
Speciaal voor jullie hebben we dit artikel op de site gezet.
Perla Van Havermaet.

Patrick Van Wesemael Supportersvereniging vzw Freethiel 2300 tevreden over start Waasland-Beveren

BEVEREN - Terwijl de onweerswolken boven de Freethiel enkele maanden geleden nog gitzwart zagen, lijkt de zon stilaan terug boven de Freethiel. De goede resultaten van de nieuwe fusieclub Waasland-Beveren zullen daar niet vreemd aan zijn.

Terwijl de club pas na vanavond een eerste evaluatie wil maken, gingen we ons licht al eens opsteken bij ere-voorzitter Patrick Van Wesemael van de supportersvereniging 'vzw Freethiel 2300', de nog maar net van naam gewijzigde supportersvereniging van het ter ziele gegane KSK Beveren.

'De vzw van het oude Beveren is gebleven en we hebben onze naam aangepast om het stamnummer van Beveren toch levendig te houden', zegt Van Wesemael. 'Over het algemeen zijn de meeste leden van onze vereniging gebleven, maar toch willen we ook eventueel een nieuw SK Beveren in vierde provinciale blijven steunen. Verder zullen we ook het themacafé blijven uitbaten. De bedoeling is dat dit een platform wordt tussen de nieuwe club Waasland-Beveren en het oude KSK Beveren. Zo zullen er boven het themacafé bijvoorbeeld beelden getoond worden uit de oude doos.'

Waasland-Beveren heeft al een mooie thuisreputatie opgebouwd met drie overwinningen op rij. Vanavond tegen Lommel, getipt als één van de grote titelkandidaten, hoopt men opnieuw te kunnen uithalen.

'Ik denk dat de meeste supporters ondertussen de weg naar de Freethiel teruggevonden hebben', vervolgt Van Wesemael. 'We zijn in de eerste drie thuiswedstrijden verwend geweest. Bovendien zijn we ook al enkele rondes ver geraakt in de beker. Zonder overdrijven, we hebben dit seizoen al meer gezien dan op een volledig seizoen vorig jaar. Het is nu nog even afwachten hoe het verder evolueert. Er is zeker op alle vlakken nog progressie mogelijk en we moeten de club de tijd geven om te groeien.' De supportersvereniging looft de aanpak van het nieuwe bestuur. 'Ze weten perfect waar ze mee bezig zijn en zullen geen gekke dingen doen. Hard werken en gedrevenheid zijn nu de sleutelwoorden. Er worden duidelijke lijnen uitgezet en wat beloofd wordt, wordt ook uitgevoerd. Het doet me zowaar een beetje denken aan het bestuur van het oude Beveren uit de jaren tachtig', aldus Van Wesemael.

Benny Callaij
(Bron : Het Nieuwsblad)