StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg VIERDE OPEENVOLGENDE SPEKTAKELMATCH OP DE FREETHIEL.


Ik vrees dat heel wat thuis gebleven dames de voorbije weken hun wederhelft onherkenbaar hebben zien terugkeren van het voetbal en ofwel was dat onherkenbaar voldaan, ofwel omdat de alcohol zijn werk had gedaan. En wees gerust dames, in beide gevallen was het zeer hoge spektakelgehalte van de wedstrijden de enige echte aanleiding.

Voor de wedstrijd zelf was het misschien wat jammer dat de Lommelse portier Sengier niet echt uitgeslapen aan de partij begon en niet helemaal vrijuit ging bij de eerste 2 Beveren-Waasland goals, want voetballend hadden de bezoekers ruim voldoende kwaliteit in huis om de spanning tot de laatste minuten te bewaren. Anderzijds pleit het voor de schutters van dienst Kielo Lezi en Gommans dat zij gedreven en scherp aan de aftrap verschenen, klaar om de geringste aarzeling bij de Noord-Limburgers, koelbloedig af te straffen.

Het lijkt alsof bij de bouwwerkzaamheden van de nieuwe tribune vorig jaar, een vat “voetbalplezier uit de grote dagen” werd opgegraven en wat achteloos in een leegstaande ruimte opgeborgen en dat trainer Geeraerd en zijn technische staf dit een dikke maand geleden hebben open getrokken. Ik geloof dat veel supporters, welke hun achtergrond ook mag zijn, bij momenten hun ogen niet geloven bij het ervaren van zo’n hoge amusementswaarde. Gelukkig heb ik daar persoonlijk geen last van, maar mijn oren hebben toch ook wat moeite bij het verwerken van zoveel sportieve weelde.

BW-Lommel United was een wedstrijd die geen moment verveelde en die absoluut niet uit de toon zou vallen bij de samenvattingen van de Jupiler Pro League. En hoe gek het ook zal klinken voor wie de match niet bijwoonde, louter voetbalistisch bekeken was het wellicht niet eens de beste wedstrijd van de fusieclub. Maar het groot aantal kansen, de degelijkheidstesten die het doelkader moest doorstaan en de tomeloze inzet van de spelers, hadden ditmaal de bovenhand op de technische hoogstandjes en daarbij was de inbreng van het elftal van Franky Vanderelst, niet de minste. United was in de eerste helft op het middenveld de beter combinerende ploeg, maar helaas voor de bezoekers was de partij in het openingskwartier al in een min of meer beslissende plooi gevallen. Ter opfrissing van het geheugen een overzichtje van dat eerste kwartier : nog voor het verstrijken van de openingsminuut strafte Kielo Lezi koelbloedig knap een aarzeling van keeper Sengier af. Even later knalde een Lommelse speler op de dwarsbalk en in de weeromstuit werd aan de overkant een doelpunt van uitblinker Gommans voor buitenspel afgekeurd. Maar niet getreurd, want in de 16de minuut mocht Gommans met meer succes aanleggen en onder een verbaasde Björn Sengier schuiven. Kroon op het werk was de 3-0 van Kristof Snelders die aan het einde van een lang uitgesponnen aanval stond en hiermee het prachtig voorbereidende werk van Kielo lezi en Masureel, verzilverde. Rusten met 3-0, dat was toch wel heel zuur voor een dapper Lommel.

Maar ook na de herneming bleef het letterlijk en figuurlijk spektakel regenen. Opnieuw vonden de bezoekers de paal op hun weg naar de 3-1 en even later moest Bourabia met iets overdreven dubbel geel vervroegd onder de douche. Gelukkig zorgde onze peter Kristof Snelders professioneel voor gerechtigheid en hernieuwd numeriek evenwicht, want Delande werd met direct rood Bourabia achterna gestuurd (om te kijken of die zich wel goed had gedoucht zeker). Het juweeltje van het tweede bedrijf kwam op naamvan Joachim Van Damme die met een schitterende vrijtrap de onwaarschijnlijke 4-0 binnen poeierde. Snelders werd door Harrie Gommans nog een tweetal keer in het straatje gestuurd, maar Kristof vond de 4-0 al erg genoeg voor Sengier en co. Enig respect voor de ongeschonden netten van Clepkens op de Freethiel had Brouwers niet, want de Nederlander legde in het slotkwartier de 4-1 eindstand vast. Boeken toe en genieten van wederom een uiterst geslaagd avondje Freethiel. Natuurlijk kan dit niet blijven duren, maar de cijfers die in deze korte tijdsspanne op de Freethiel kunnen worden voorgelegd, zullen ongetwijfeld angst inboezemen bij de komende tegenstanders. Maar ook deze medaille heeft een keerzijde, want elke ploeg die richting Lindenlaan afzakt zal zich voortaan trachten tot op het bot te wapenen om de eer op te strijken dat zij de eerste is die Beveren-Waasland punten kan ontfutselen. Een gezond probleem durf ik veronderstellen ! Mag de eervolle vermelding voor deze wedstrijd gaan naar Harrie Gommans die alom aanwezig was zaterdag, geen kopduels verloor en meermaals bewees oog voor zijn medemaats te hebben.

Exqi League speeldag 7 in een notedop.
Leider Dender doet soeverein verder en maakte bij Doornik een 1-0 achterstand ongedaan
(1-3). Wordt dat zaterdag een knaller in Dender wanneer Beveren-Waasland op visite komt. De Bergense motor sputtert effe tegen, maar de 3-3 tegen Leuven zal de supporters niet hebben verveeld en zegt ook wel iets over de kracht van de Vlaams-Brabanders. Wezet ging verrassend, afgaande op hun koppositie maar minder op de prognoses voor het seizoen, onderuit thuis tegen Oostende. Prima hoor Pister wat uw ploeg klaarmaakt. De geruchtenmolen heeft blijkbaar geen nefaste invloed op de spelers van Antwerp, want 1-3 winst in Tienen is heel knap. En wie zette de Suikerjongens op voorsprong ? Jawel hoor, Michaël Lacroix en die kennen we nog van zijn Freethieltijd. Alhoewel kennen, van naam dan toch, want spelen deed hij ondanks zijn ontegensprekelijke kwaliteiten, zelden. Rupel Boom lijkt zijn draai in de Exqi League te hebben gevonden en zette een 0-1 achterstand tegen Brussels om in 3-1 winst. De Boomse gelijkmaker kwam van Dom, maar dat zal de entourage van de Steenbakkers niet zo dom hebben gevonden. Boussu Dour is na de 0-1 overwinning in Turnhout misschien wel gelanceerd en de Kempenaren halen niet meer het niveau van de eerste speeldag toen Beveren-Waasland opzij werd gezet. Of haalden wij toen geen niveau ? Heist bevestigde zijn reputatie van spektakelploeg. Ditmaal moest Roeselare op Schiervelde met 2-3 het gelach betalen. De aansluitingstreffer van Dissa was slechts een pleister op een houten been. Tubeke en Wetteren hielden mekaar met 1-1 in balans en De Langhe pikte toch weer zijn goaltje mee.

PVW