StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg KEEPERS BEPALEN HET VERSCHIL.


Wase volksverhuizing getuige van match met alles er op en er aan.


Zaterdagavond heeft Dender voor het eerst dit seizoen kennis gemaakt met een nederlaag en dat lag de entourage van de thuisploeg blijkbaar zwaar op de maag, want van kiné over ploegafgevaardigde tot trainer Borkelmans, stuk voor stuk gedroegen ze zich van intimiderend bij aankomst van de Wase delegatie, tot uitdagend tijdens en na de wedstrijd. Niet uitgesloten dat de persoonlijke aantijgingen ten opzichte van onze trainer Dirk Geeraerd, nog een staartje krijgen, of zou die misschien denken : er moet iemand de slimste zijn.

Een grote schare BW-supporters waren zaterdagavond naar het Florent Beeckmanstadion afgezakt en creëerden er een ongelooflijk sfeertje dat deed terugdenken aan de betere tijden van weleer. Nu bevatte de wedstrijd ook alle ingrediënten om zo’n sfeertje te verantwoorden, want spanning, doelpunten, gele en rode kaarten, pittige duels en inzet, het was er allemaal in overvloed. En de partij kon alweer niet beter starten voor de mannen van het duo Geeraerd-De Maesschalck. Nog voor het verstrijken van de eerste minuut beloonde Jean-Paul Kielo Lezi de talrijk meegereisde BW-supporters toen hij met een afstandstrap thuisdoelman Mollez te grazen nam. Nog binnen het kwartier maakte Mollez zijn misser goed door een uitstekende poging van Joachim Van Damme onschadelijk te maken. Het blitzoffensief van de bezoekers werd besloten met een nieuwe, ditmaal minder geslaagde poging van wederom Kielo Lezi. Daarna was het tijd voor een hoofdstukje Michaël Clepkens. Met een aantal uitstekende reddingen, demonstreerde de van RC Mechelen overgenomen sluitpost zijn grote klasse, al zal Michaël wat graag het hele team betrekken bij de schitterende cijfers die de ploeg op defensief vlak kan voorleggen. Het hoeven trouwens niet altijd fantastische parades te zijn die de waarde van een doelman voor zijn team bepalen. De talloze secure tussenkomsten kunnen vaak meer doorslaggevend zijn voor het vertrouwen tussen verdediging en keeper.

Na de rust was het de beurt aan de man in het zwart om zijn rol op te eisen. Midden de tweede helft en zonder dat daartoe echt aanleiding was, werden achtereenvolgens Lardenoit (2x geel), Neve (2x geel) en Serbest (direct rood), uitgesloten. Het gevolg van de ene compensatie op de andere ? Spektakel dus en oververhitte gemoederen, maar met een Clepkens in zijn huidige vorm onder de lat, leek het vertrouwen in een goede afloop, ook op de supporters over te slaan. Gommans kreeg nog een unieke gelegenheid om de spanning vroegtijdig weg te nemen, maar Mollez wou in die fase van de match niet meer onder doen voor zijn overbuur. De onverwachtse, maar daarom niet minder schitterende overwinning op bezoek bij leider Dender, was een feit. Fantastische taferelen bij het klinken van het laatste fluitsignaal en niemand die begreep waar vandaan zoveel BW-supporters bleven komen om de overwinning te vieren. Geweldig ook dat de door de ref verbannen spelers Lardenoit en Neve, aan de scheidsrechter toestemming vroegen om mee de supporters te mogen bedanken. Met deze formidabele groepsmentaliteit, worden zonder twijfel straks punten gepakt wanneer het, en dat is nu al te voorspellen, een periode aanbreekt waarin het allemaal net wat minder vlot zal lopen. Als de spelersgroep nu ook al op verplaatsing met dit soort vertoningen gaat uitpakken, belooft het een spetterend seizoen te worden. Op onze hoede zijn is daarom meer dan ooit op zijn plaats, want deze sprekende resultaten zijn een dankbaar geschenk voor de coaches van de komende tegenstanders. Of om af te sluiten met een uitspraak van t2 Danny De Maesschalck op de Freethielsportavond van afgelopen donderdag en nu de match in Dender achter de rug is kan ik ze gerust vermelden : “ik maak me meer zorgen over de thuismatch tegen Heist, dan de goeie afloop van de partij tegen de leider uit Dender.

Exqi League speeldag 8 in een notedop :
Oostende is op kousenvoeten lijstaanvoerder geworden. De 2-1 winst tegen Tubeke was moeizaam, maar daar spreekt volgend weekend geen kat meer over. Alweer een leuke affiche in het verschiet op 6 november als de Kustjongens naar de Freethiel afzakken, maar eerst proberen het katje Heist zonder handschoenen te temmen. Bergen boekte een belangrijke zege op de Bosuil met daarbij een doelpuntje van Moussa Sanogo. De Henegouwers blijven hiermee hun titelambities onderstrepen en hebben bovendien een aantal moeilijke uitwedstrijden achter de rug. OH Leuven zou wel eens een gevaarlijke outsider voor die hoogste onderscheiding kunnen worden, want de Vlaams-Brabanders waren in eigen huis Wezet te sterk af. Opnieuw een goaltje voor Remacle van OHL en Wezet dat met zijn schitterend seizoen in derde klasse meegerekend, vorige week zijn eerste nederlaag in +-30 wedstrijden opliep thuis tegen Oostende, moet dus nu een tweede tik in amper een week tijd verwerken. Wetteren wil niet in problemen geraken en dat mocht Rupel Boom ondervinden (2-0) met 2x De Langhe en dat zullen ze ten huize Jans familie in Melsele als heel prettig ervaren. Onze komende tegenstander Heist blijft vriend en vijand verbazen. Als vanzelfsprekend werd tegen Doornik een 0-1 achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning. Opmerkelijk daarbij wederom 3 goals voor Criel die ook de week voordien al tweemaal scoorde. Dat wordt een mannetje om in het oog te houden Clepkens ! Logische, maar nipte zege voor de mannen van Franky Vanderelst tegen Tienen en telkens komen we dezelfde goaltjesdieven tegen (2-1 en 2x Davy Brouwers). Ook de onvermijdelijke Veselinovic zorgde met 2 rozen voor minstens een weekje rust in het Brussels-huishouden, maar in turnhout gaat het hierdoor van kwaad naar erger. Boussu Dour en Roeselare hielden met 1-1 mekaar in evenwicht waardoor de thuisploeg stilaan wat vrijer kan ademen, maar de bezoekers blijven met een 13de plaats ver beneden hun mogelijkheden presteren.

Patrick Van Wesemael.