StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal SPEKTAKELPLOEG HEIST TWEEDE KEER GAST OP DE FREETHIEL.


Op zondag 22 augustus was promovendus Heist een eerste keer gast op de Freethiel, maar toen was de inzet een ronde verder bekeren in de Coffidis Cup. Gelukkig hadden onze jongens op 22 augustus een schitterende tweede helft in huis om een tegenvallende eerste uit te wissen, want anders mocht Heist en niet Beveren-Waasland op dinsdag 26 oktober naar Sporting Charleroi afreizen. Een vroege Waaslandse voorsprong via Kielo Lezi (zou hij daar een patent op hebben), werd nog voor de thee door de bezoekers in een 1-2 voorsprong omgebogen. Dirk Geeraerd stuurde onder de rust zijn ploegafgevaardigde Jef Van Goethem om een grote hamer en sloeg daarmee eens flink op tafel wat resulteerde in een formidabele tweede helft waarin achtereenvolgens Bourabia, Masureel en Van Damme het tij,zonder verdere averij op te lopen, in Waaslands voordeel konden keren (eindstand 4-2).

Ondertussen nadert de ontknoping van het eerste periodekampioenschap in de Exqi League en is gebleken dat Heist meer dan een meeloper is, misschien wel de meest spectaculaire ploeg van de tweede klasse. De ploeg lijkt de eenvoudigste theorie over het voetbal, altijd proberen een doelpuntje meer te maken dan de tegenstander, in de praktijk moeiteloos om te zetten. Dikke proficiat voor trainer Francis Busschaerts en zijn jongens. Tot nu toe verloor Heist 2 van zijn 8 wedstrijden. Bij huidig lijstaanvoerder Oostende werd in het openingsweekend met 1-0 verloren en ook in Boom stond na 90 minuten het kleinste verschil (1-0) op de bordjes. Wie toeschouwer is bij een wedstrijd van Heist, keert zelden ontgoocheld terug en heeft telkens waar en doelpunten voor zijn centen gekregen. Of wat dachten jullie van de volgende goals voor en tegen : 17 gemaakt en 15 binnen. Opgeteld zijn dat 32 doelpunten in 8 matchen, dus zie je als toeschouwer in de wedstrijden van Heist 4 goals gemiddeld. Dat belooft voor zaterdag en wat mij betreft hoeven ze niet gelijk verdeeld te zijn, alhoewel dan ook enkele onaangename varianten tot de mogelijkheden behoren.

Voor fusieclub Beveren-Waasland lijkt het alsof de eerste regels van een gloednieuw sprookjesboek bij de uitgever werden bezorgd. Uitgerekend op het veld van de ongeslagen leider Dender, werd de eerste uitzege geboekt. En wie spreekt er nu nog over het pijnlijk verlies in Turnhout en de onnodige draw bij huidig hekkensluiter Doornik. Meer zelfs : plots heeft BW zich gemeld als medekandidaat voor het eerste periodekampioenschap en dat is voor mij een complete verrassing. De voorbije weken geen moment aan gedacht dat ik in een voorbeschouwing nog een overzichtje moest voorzien met het programma van de kandidaten voor de periodetitel. Er van uitgaande dat Oostende, Dender; BW en Bergen (respectievelijk 18, 17, 17 en 16 punten) met nog 2 speeldagen te gaan, de voornaamste favorieten zijn, is dit het programma met uiteraard een licht voordeel voor Oostende dat met een puntje bonus op Dender en BW aan zijn eindspurt begint.

Oostende komt zondag naar Rupel Boom en mag bij winst de klus in het eigen Albertparkstadion klaren tegen Turnhout. Dat lijkt haalbaar, maar alles moet gespeeld worden uiteraard. Dender trekt dit weekend naar Tienen en ontvangt op speeldag 10 de Great Old. Waasland-Beveren (ga het ook een keertje correct schrijven) moet zaterdag met Heist afrekenen en trekt de laatste speeldag van het eerste periodekampioenschap naar Boussu Dour. Bergen tot slot moet hopen dat alle voorgaanden steken laten vallen en sowieso komend weekend thuis van Wezet winnen en de week daarna Lommel in eigen vesting een hak zetten, dat lijkt mij wel een bijzonder optimistische inschatting. Nu ja, Mons is tot veel in staat en is het best gewapend voor tweede klasse, maar in dit geval moet het sowieso rekenen op het falen van anderen en zijn lot niet in eigen handen hebben, is een zware handicap..

Maar terug naar de actualiteit van zaterdag. Welke oplossing heeft Dirk Geeraerd in gedachten om de schorsingserfenis van Dender het hoofd te bieden. Bourabia neemt haast zeker de plaats in van Enzo Neve, maar wie pakt de positie in van Lardenoit die tot op heden een onklopbare tandemcombinatie vormt met Spencer Verbiest. Leuk gegeven vooraf : zowel BW als Heist pakten een 6 op 6 uit hun 2 recentste partijen zodat het aan vertrouwen niet kan ontbreken. Hopelijk hebben de BW-spelers de bekerwedstrijd van 22 augustus nog ongeschonden op het netvlies, want dan is een sluipende dreiging van ook maar de minste onderschatting, onbestaande. Stevent Beveren-Waasland af op een onwaarschijnlijke vijfde opeenvolgende thuisoverwinning in competitieverband, of steekt Heist stokken in de wielen, het antwoord volgt zaterdagavond omstreeks 22 uur.

Patrick Van Wesemael.