StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg MATCH DIE GEEN VERLIEZER VERDIENDE.


Bedankt Rupel Boom, proficiat Heist.
Waar was dat feestje ? Op de Freethiel was dat feestje !
Het moet zeer lang geleden zijn dat we nog eens een wedstrijd met het spektakelgehalte zoals zaterdag tegen Heist, hebben meegemaakt en eigenlijk ben ik ervan overtuigd dat het nog lang zal duren om een opvolger van vergelijkbaar niveau voorgeschoteld te krijgen. Meteen dient opgemerkt dat de bezoekers uit Heist +-60 procent van het spektakelgehalte op hun conto mogen schrijven. Wat de jongens van trainer Francis Bosschaert aan kansen bijeenvoetbalde was onvoorstelbaar indrukwekkend en benaderde het dozijn. Voeg daar ook een resem doelgevaar (een bal net voor de lijn en een er op weggehaald) en 3 afgekeurde doelpunten van Waasland-Beveren, aan toe en het mag duidelijk zijn dat de 5000 toeschouwers getuige waren van een ongezien hoogstaande partij voetbal die perfect op 5-5, 5-7 of 7-6 had kunnen eindigen. Maar nogmaals, hoed af voor tot wat dit Heist in staat is op verplaatsing. Deze ploeg zal nog brokken maken en veel voetballiefhebbers verwennen. Dit belooft veel goeds voor het voetbal in Heist wanneer men dit met een jonge en onervaren ploeg kan realiseren op bezoek bij de ploeg in vorm die thuis een visitekaartje met 12 op 12 had afgegeven.

Het is onbegonnen werk een wedstrijd als die van zaterdagavond kans per kans te overlopen. Laten we het daarom houden bij wat interessante feiten en conclusies. Vijf opeenvolgende thuisoverwinningen, dat is op zijn zachtst uitgedrukt minstens even indrukwekkend als het verbluffende en oogstrelende spel van Heist zaterdagavond. Met 9 op 9 zetten we tevens een miniserietje neer dat ons naar onverwachtse en lang geleden hoogte heeft geleid. Er kwam wel wat meeval bij kijken om dit Heistse geweld te overleven, maar als dingen zich regelmatig herhalen, is dat evenmin toeval. Beveren-Waasland is een ploeg die er staat, die voetbalt en laat voetballen. Spelers worden moeiteloos ingepast omdat er een structuur werd neergezet door de technische staf (zie voorbeeld vanGuy Veldeman), maar de waarheid gebiedt te vermelden dat onze defensie zonder Kristof Lardenoit net iets wankeler stond. Gelukkig werden er zaterdag niet alleen kansen gemist, ballen van de lijn gekeerd of doelpunten afgekeurd. Snelders en Kielo-Lezi zijn dezer dagen niet enkel productief, ze zijn ook dreigend en een voortdurende gesel voor elke defensie. En Clepkens, die is enkel nog te kloppen met een loeier zoals die van Kevin Geets. Een reeks die stilaan wel gestalte krijgt, is het aantal opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Enkel op de openingsspeeldag werd in turnhout verloren en dus staat de teller mooi op 8.

En natuurlijk is de belangrijkste conclusie van 10-10-10 om 17 uur de magische pagina 542 van de VRT-teletekst die na het verlies van Oostende in Boom, een wel heel bijzondere en deugddoende aanblik biedt. Fotootje nemen mensen en koesteren, want zo snel als het succes is gekomen, kan het ook weer verdwijnen. Tot slot nog een paar bedenkingen : de Heistse doelman Olieslagers ergerde zich blijkbaar aan de WB-cheerleaders omdat die in de neutrale zone de aandacht van de doelman en enkele verdedigers zouden hebben afgeleid. Onbegrijpelijk dat spelers op dat niveau en in een wedstrijd die bol van spanning en emotie stond, daar last van hebben. En wat gezegd van het steeds groeiend aantal supporters. Met zijn 5000 waren ze nu al en de cijfers kwamen van de politie die gewoonlijk de gegevens van de organisatoren halveert. Waar komen die mensen plots vandaan vraag ik mij af ? Niet van Waasland, want die mensen erkennen graag dat zij op dat vlak een probleem hadden. Nieuwe successupporters ? Een aantal zeker wel, maar ongetwijfeld ook heel veel supporters die KSK Beveren de voorbije jaren (lang voor dat er sprake was van een fusie) heeft zien afhaken bij gebrek aan beleid en sportieve resultaten. Dat mag op zijn minst toch opzienbarend worden genoemd, want “kenners” voorspelden een omgekeerde beweging met fatale afloop op korte termijn.

En toch was er iets wat mij stoorde zaterdagavond. Geen slecht woord over het werk van animator Patrick De Paepe, maar elke publieke toespeling op kampioenen en kampioen spelen, lijken mij op dit moment ongepast. Het legt onnodige druk op de hele entourage en werkt eerder stimulerend voor de tegenstand. Uiteraard mag/moet er ambitie worden uitgestraald op alle niveaus binnen de club, maar laten we in deze fase van het kampioenschap vooral proberen te genieten en te beseffen waar we amper 3 maanden geleden stonden. Alles op zijn tijd en als BW over 20 speeldagen nog op dezelfde plaats staat als in de week van 11 t.e.m. 16 oktober (deze week dus), dan neem ik zonder aarzelen de micro in het Themacafé om datzelfde zinnetje uit te spreken dan Dirk Geeraerd afgelopen zaterdag toen hij het Themacafé binnen stapte : “waar is dat feestje” ?

Exqi League speeldag 9 in een notedop : Boom heeft zondagnamiddag de sympathie van de BW-supporters zeker aan zijn kant gehad en blijkbaar heeft het ook geholpen. Hadden de mannen van Pister last van de druk om het leiderschap te continueren of speelde de wenkende periodetitel mee ? Het fenomeen “druk”, wedden dat WB er zondag in Boussu Dour eveneens mee af te rekenen krijgt ? Rupell Boom-Oostende 2-1, de Steenbakkers bouwen verder aan hun thuisreputatie. Dender was in de Suikerstad nog onvoldoende hersteld van de optater die WB vorige speeldag had uitgedeeld (Tienen-Dender 2-1). Bergen zit weer op titelkoers en zal het zeker niet erg vinden dat BW even voor afleiding van de aandacht zorgt. Tegenstander Visé was met 2-0 kansloos en kruipt wellicht tijdelijk door een dalletje. Leuk dat Sanogo weer geregeld zijn goaltje meepikt. Dat deed ook een andere ex-speler van KSKB, maar de treffer van Dissa tegen Brussels leverde geen driepunter op voor Roeselare omdat opnieuw Veselinovic scoorde voor de bezoekers. Tubeke ontfutselde OHL 2 kostbare punten (2-2) en Antwerp kreeg een ferm pak slaag van Lommel United (0-4). In de ketting van Ketting en Brouwers ontbreekt absoluut geen schakel als het op scoren aankomt. Ook het vizier van Jan De Langhe staat al weken op scherp. Zijn treffer in Turnhout leverde de volle pot op voor Wetteren dat hiermee goede zaken doet onderaan. Dat deed ook onze volgende tegenstander Boussu Dour. De winst, weliswaar met 2 strafschoppen bij concurrent Doornik, zal zoet hebben gesmaakt.

Patrick Van Wesemael