StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgen “Goedele Nu” over cheerleaders Waasland-Beveren.
Na het spektakelstuk van afgelopen weekend met Waasland-Beveren en Heist in de hoofdrol, volgt er morgenavond nog een staartje in het programma “Goedele Nu” op VTM. Zoals jullie ongetwijfeld hebben gelezen in de kranten, maakten de trainer en enkele spelers van Heist waaronder de doelman, zich druk over de houding van de cheerleaders in het slot van de wedstrijd. Uiteindelijk werden de cheerleaders verwezen naar de tribune en dit uniek voorval is voor Goedele aanleiding geweest om een delegatie van de WB-cheerleaders onder leiding van Patrick De Paepe, uit te nodigen naar de VTM-studio in Vilvoorde. Het programma begint om 22.05 en duurt tot 23.10 uur. We hebben er geen zicht op om hoe laat het item over onze cheerleaders zal worden behandeld. Alvast veel kijkgenot.

* Themacafé opent zijn deuren zondagavond als er in Boussu Dour wordt gewonnen.
Het is absoluut niet de bedoeling om het vel van de beer te verkopen nog voor hij is neergehaald, maar wil men organisatorisch iets deftig in mekaar steken, dan is het een must daarmee op tijd te beginnen. Daarom heeft de clubleiding het volgende besloten : als er zondag wordt gewonnen in Boussu Dour en de eerste periodetitel een feit is, dan zal het Themacafé vanaf +-18.30 uur zijn deuren openen voor een korte, sobere, maar gezellige viering. Alle supporters zijn welkom en ook het voltallige bestuur, evenals de technische staf en de spelers, zullen hun opwachting maken in het Themacafé zodra zij op de Freethiel arriveren. Het bestuur van Waasland-Beveren houdt er aan te benadrukken dat het zich niet echt in zijn sas voelt bij dit soort voorbarige initiatieven, maar anderzijds kan van de uitbaters van het Themacafé die zelf naar Boussu Dour afreizen, moeilijk worden verwacht dat zij op een vingerknip van de clubleiding zondag omstreeks 17 uur, een ploeg helpers uit de grond stampen. Wij rekenen op jullie begrip en aanwezigheid als er wat te vieren valt natuurlijk, want laat dat duidelijk zijn, als de periodetitel naar een andere club gaat, is er sportief niets aan de hand, maar blijft het Themacafé wel dicht.

* Verslagen beloften voortaan iets later.
Het loopt nog niet allemaal van een leien dakje en dan bedoel ik de beloofde info over de wedstrijden van onze beloften/reserven. Vandaag heb ik hierover nu goeie afspraken gemaakt en voortaan zal ik trachten op vrijdagavond de uitslag en doelpuntenmakers mee te geven (als ik in de mogelijkheid ben althans, want ook voor mij begint op vrijdag het weekend). In de loop van het weekend, soms zal dat ook een keertje maandag zijn, volgt dan een kort wedstrijdverloop, de opstelling en vervangingen. Als er nieuws valt te rapen over geblesseerden of spelers die juist uit blessure terugkeren, zal dat eveneens worden gemeld via de rubriek Freethielsprokkels. Afgelopen vrijdag werden de punten tussen de beloften van Heist en WB gedeeld. Het werd 1-1 na een 0-0 ruststand. Heist kwam op voorsprong, maar in de 80ste minuut zorgde Bjorn De Wilde voor de gelijkmaker.

Patrick Van Wesemael