StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg EEN PERIODETITEL MET DE ALURES VAN EEN KAMPIOENSCHAP.


Winnen was belangrijker dan de manier waarop.
Omdat zondagnamiddag winnen inderdaad belangrijker was dan de manier waarop, zal Boussu Dour-Beveren-Waasland niet in aanmerking komen voor een schoonheidsprijs. En eerlijk gezegd, ik heb gisteren omstreeks 17 uur in Boussu Dour en later in het Themacafé, geen levende ziel ontmoet die daar rouwig om was. De taferelen die zich in de Borinage afspeelden na het laatste fluitsignaal van Bornemmenaar Joeri Van DE Velde, hadden de allures van een titelviering. De 600 meegereisde BW-supporters waren door het dolle heen en de spelers deden wat graag mee om de stemming naar ongekende hoogte te tillen. Dat dit alles kon gebeuren in een bijzonder aangename sfeer en zonder de veiligheidsvoorschriften te overtreden, mag ook eens worden vernoemd en is het resultaat van de prima samenwerking tussen de ordediensten, de stewards en de supporters.

Het viel enigszins te vrezen, maar gezien de toch wel grote belangen die er zondag in de Borinage op het spel stonden voor Beveren-Waasland, haalden heel wat spelers onder invloed van de druk, niet hun niveau van de afgelopen weken. En daar waar geen enkele speler de voorbije maanden kon worden aangewezen als de zwakke schakel in de ploeg, volstond een sigarettenblaadje gisteren om de naam van de uitblinker te noteren en dat was zonder discussie Kristof Lardenoit die voor de zoveelste keer als rots in de branding en waardig kapitein, zijn mannen veilig aan wal kon brengen. Het spreekt vanzelf dat drievoudig doelpuntenmaker Rachid Bourabia een eervolle vermelding verdient en een ruim aandeel had in de 1-3 overwinning, maar in het spel zelf was hij iets minder nadrukkelijk aanwezig dan zijn 3 goals laten veronderstellen. En ze waren stuk voor stuk superbelangrijk en kwamen telkens geen minuut te vroeg. Even voorbij het halfuur bleef Rachid voldoende koel om een op Snelders gefloten strafschopfout te benutten waarmee de bezoekers hun eerste deftige kans in een voorsprong zagen omgezet. Op het uur kopte diezelfde Bourabia bijzonder knap een schitterende voorzet van Masureel binnen en dat op een moment dat de thuisploeg met steriele druk geduldig naar de gelijkmaker aan het zoeken was. Met iets meer dan 10 minuten op de klok kreeg Boussu Dour op basis van inzet zijn verdiende aansluitingstreffer, maar wederom Rachid Bourabia lukte enkele minuten later met een afstandstrap de 1-3 eindstand. De resterende speelminuten waren een genot om te mogen beleven als supporter van Beveren-Waasland. Een sfeertje om U tegen te zeggen en waar niemand ongevoelig kon voor blijven. Winnen, het blijft iets raars doen met een mens/supporter. Beveren-Waasland profiteerde zo optimaal van het voordeel om zijn lot in eigen handen te hebben en dat is minder evident dan velen denken.

De après in het Themacafé was indrukwekkend. Tot tweemaal toe werd er een uurtje gratis drank aangeboden waarvoor dank aan de gulle schenkers. En of het smaakte ! Toen de spelersbus arriveerde barstte het Themacafé bijna uit zijn voegen. En ja, er waren spelers die blijkbaar nog voldoende energie hadden en de tafels van het Themacafé op hun degelijkheid testten. Of zouden die zich toch wat gespaard hebben op het veld ? Tof dat Jordy Cathoir de periodetitel met zijn vrienden kwam meevieren. We hebben Jordy altijd een perfecte clubspeler gevonden en dat belooft het beste voor Temse.

En nu maar hopen dat trainer Dirk Geeraerd zijn jongens met de voeten op de grond kan houden. In een interview op Radio1 loofde Geeraerd de collectiviteit van zijn spelersgroep. Een groep zonder vedetten waarmee hij hoopt de eerstkomende weken bij de top 4 te kunnen blijven. Alleen wanneer bepaalde spelers het gevoel zouden krijgen dat ze beter zijn dan een ploegmaat, ziet hij als voornaamste oorzaak van een eventueel afbrokkelend collectief. De doelstellingen van de fusieclub om een probleemloos seizoen te spelen, het publiek op de eigen Freethiel regelmatig te verwennen en af en toe voor een positieve uitschieter te zorgen, zijn tot nu toe met grote voorsprong gerealiseerd. Pas wanneer BW in de tweede seizoenshelft op dezelfde gunstige positie zou pronken, wil Geeraerd verdere zinvolle verklaringen afleggen over en ingekorte reisweg die naar het uiteindelijke doel van het clubbestuur moet leiden.

Exqi League speeldag 10 in een notendop :
Gezien het programma van speeldag 10, zal men in Oostende ontgoocheld zijn geweest dat de 1-0 winst tegen Turnhout, uiteindelijk onvoldoende bleek. Lommel United en Bergen hielden mekaar prima in evenwicht en dat is niet eens een verrassing (1-1 met alweer Ketting voor de thuisploeg als doelpuntenmaker). OHL blijft keurig punten sprokkelen en ditmaal was het taaie Rupel Boom het slachtoffer (2-1 en de Boomse goal kwam van ex-Beverenmiddenvelder Frank Magerman). Antwerp lijkt wel in vrije val, want het verloor met 3-1 in Dender. Ditmaal zorgden de spelers van Dender dus voor de show en niet hun coach Borkelmans. Wezet nam vlot de maat van Tubeke met 2 goals van Legros. Wie vorig weekend Heist op de Freethiel complexloos zag voetballen, zal niet verbaasd zijn dat het nu Tienen met 2-0 inpakte. Onze volgende tegenstander Brussels, haalde nog eens fors uit en duwde Doornik met een kurkdroge 3-0 nog wat dieper in de put. Wetteren blijft een dapper ploegje dat vooral in eigen huis gevreesd moet worden. Ditmaal moest Roeselare de duimen leggen. En op de doelpuntenmakers van beide ploegen kan men zijn klok gelijk zetten : De Langhe voor Wetteren en Dissa voor Roeselare.

PVW