StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg ONVOLDOENDE SCHERPTE IN DE AFWERKING.


Beslissende actie bleef uit.
Zaterdagavond heeft Beveren-Waasland zijn eerste puntenverlies van dit seizoen op de Freethiel geleden en geen WB-supporter die er aan twijfelt dat het niet de laatste punten zullen zijn. Toch waren er, ondanks de brilscore en de wetenschap dat er zeker meer in zat, opnieuw voldoende elementen om van een geslaagde avond te kunnen spreken.

Vooreerst was er de overtuigende publieke opkomst wat zich o.a. vertaalde in de meer dan 250 maaltijden die geserveerd werden in de business. De Freethiel raakt thuismatch na thuismatch meer en meer gevuld en dan heeft dit gezellig stadion iets onevenaarbaars knus. Op sportief vlak werd wederom de nul gehouden en Beveren-Waasland speelde al bij al nog een meer dan behoorlijke tweede helft waarin voldoende kansen werden afgedwongen om een kleine overwinning te rechtvaardigen. En niet onbelangrijk : voor aanvang van de wedstrijd werd Heinz Schönberger gehuldigd als beste speler in het 75-jarige bestaan van KSK Beveren en dat zal ongetwijfeld veel supportersharten van weleer, hebben gestreeld. Kortom, ik wil nu reeds tekenen wanneer dit de avond was waarop het minste viel te beleven dit seizoen.

Het is een hypothetische bedenking, maar de wedstrijd BW-Brussels had wellicht na 90 minuten een heel andere eindstand gekregen indien het knap schot van Kristof Snelders na 7 minuten in doel en niet tegen de paal was beland. De bij zo’n vroege voorsprong behorende vleugels bleven ingeklapt en het vervolg van de eerste helft valt samen te vatten in veel goeie wil en inzet, maar met als resultaat een festival van foute passes en te weinig doelgevaar. De jongens die in zo’n moeilijke momenten een beslissende actie in de benen hebben om het spel open te breken (Bourabia en vooral Kielo-Lezi), waren duidelijk niet in hun dagje. Anderzijds genoot bij Brussels de rijzige Dalibor Veselinovic op en naast het veld de nodige belangstelling, maar ondanks het feit dat het zeker een lastige klant is om tegen te spelen, vervulde het trio Van Damme, Lardenoit en Verbiest beurtelings schitterend hun taak. De 0-0 ruststand was dan ook logisch gezien het schaarse doelgevaar.

Net zoals in de eerste helft, kende ook het begin van het tweede bedrijf een spelsituatie die mogelijks beslissend had kunnen zijn. Waar Snelders bij aanvang van de wedstrijd door pech van de openingstreffer werd gehouden, miste ditmaal Bourabia onbegrijpelijk alleen voor keeper Sierens. Van Damme en in de slotseconden opnieuw Snelders hadden de winninggoal nog aan de voet of op het hoofd, maar ook Lardenoit moest nog een bijzonder warm standje op de hem eigen rustige wijze blussen. Brussels en in het bijzonder Jurgen Sierens, bezondigde zich 90 minuten lang aan onsportief tijd rekken en maakte zich daarmee allesbehalve populair bij de thuisaanhang, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook bij ons wel enkele jongens rondlopen die in dezelfde situatie maar dan in ons voordeel, even professioneel zouden handelen. Brussels dat met o.a. het aantrekken van trainer Van Puyvelde, doelman Sierens, Van Gele, De Broyer en nog een handvol onbekende buitenlanders, + de aanwezigheid van Veselinovic en heel wat jong talent, raakt stilaan op koers en wil naar het voorbeeld van zijn flamboyante voorzitter Vermeersch, vast nog hoge ogen gooien in de loop van dit seizoen. Een toe te juichen ontwikkeling dus die het kampioenschap alleen maar interessanter kan maken.

Exqi League speeldag 11 in een notendop :
Oostende compenseerde een stuk van zijn vorige week opgelopen frustratie toen de periodetitel nipt werd verspeeld aan Beveren-Waasland. Het ging knap met 1-3 winnen in Roeselare en neemt door meer gewonnen wedstrijden, de leiding over van WB. Ferreira-Lino die even een ommetje maakte via Ohl, voelt zich bij de kustploeg opnieuw fris als een vis in het Oostendse zeewater en dan is hij levensgevaarlijk in de zestien. Toch weer Dissa aan het kanon bij Roeselare alsof hij de enige is die op Schiervelde kan scoren. Bergen haalde zwaar uit tegen Tubeke (5-1) met driemaal Jarju en ook een keertje Sanogo. Oostende en WB voelen hierdoor de hete adem van de Henegouwers in hun nek, maar dat zullen beide ploegen in deze fase van de competitie eerder als een compliment dan een ontgoocheling ervaren. Lommel blijft sterk presteren en wees ditmaal Dender met 3-1 terug. Ook Heist blijft vriend en vijand verbazen en bracht de volle inzet uit de Bosuil mee (1-2). In de schaduw prepareert OH Leuven zich om een rol van betekenis te gaan spelen in het kampioenschap. De 0-2 winst bij Turnhout lijkt misschien evident, maar is dat zeker niet voor iedereen (niet waar Beveren-Waasland). De stunt van het weekend kwam van onze eerstvolgende tegenstander in competitieverband. Wetteren haalde in Doornik een 2-0 achterstand op en won met 2-3. Jan De Langhe zet zijn kandidatuur als topscoorder in de Exqi League kracht bij en is genaderd tot op 2 rozen van Veselinovic. Rupel Boom is thuis een moeilijk in te nemen vesting. Ook Wezet kwam er niet verder dan 1-1. Dat Boussu Dour aan een sterke reeks bezig is die enkel door BW werd onderbroken, bewezen de Henegouwers zondag in Tienen na 1-2 winst.

Morgen, dinsdag 26 oktober, speelt Beveren-Waasland een bekerwedstrijd op het veld van eersteklasser Sporting Charleroi. Ondanks de crisis bij Charleroi, blijft er uiteraard toch het klasseverschil, maar anderzijds hebben onze jongens in het Stade du Pays de Charleroi niets te verliezen. Benieuwd of onze sterke defensie overeind kan blijven en of Kielo-Lezi en co weer iets scherper voor de dag zullen komen. Met wat meeval lezen jullie deze avond nog een bekerbijdrage van Rudy Beck en die zijn zoals altijd bijzonder gesmaakt.

PVW