StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal STERKE JAN EN MAATS ZIJN ER KLAAR VOOR.


Marcel De Kerpelstadion decor voor tweede Oost-Vlaamse derby binnen de week.
Gisterenavond hield Standaard Wetteren 90 minuten lang Sporting Lokeren in bedwang tijdens de 1/16de finales van de Cofidis Cup, maar in de verlengingen moest het uiteindelijk na een zeer verdienstelijke partij de duimen leggen voor de eersteklasser. De bezoekers konden de 2-2 eindstand in de extra times ombuigen naar een 2-4 kwalificatie. Voor de zoveelste keer was Zwijndrechtenaar Jan De Langhe de uitblinker bij de thuisploeg. Eerst Zette hij Standaard op voorsprong en in de tweede helft bracht hij zijn makkers op gelijke hoogte met Lokeren waardoor verlengingen de beslissing moesten brengen.

Deze voorbeschouwing op de wedstrijd Wetteren-WB wil ik graag beginne met een rechtzetting ivm Jan De Langhe. IN mijn Exqi overzichtje van speeldag 11 dichtte ik Jan op basis van informatie die ik op de website van de Exqi League had gevonden, slechts 8 goals toe terwijl het er in werkelijkheid 11 zijn. Hiermee doet De Langhe dus beter dan de zo bewierookte Veselinovic van Brussels die aan 10 treffers zit. Ere wie ere toekomt, een rechtzetting die we voor een oud-speler (al gaat dat voor Jan met zijn 26 jaar niet echt op), graag maken.

Sterke Jan is in bloedvorm. In zijn laatste 4 competitiematchen vond hij liefst 6 keer de weg naar doel en met de bekerwedstrijd tegen Lokeren erbij, worden die cijfers dus nog iets indrukwekkender. Overigens, tegen Lokeren werd een derde doelpunt van De Langhe voor een vermeende duwfout afgekeurd waardoor het geen 2-0 werd, maar kort nadien 1-1.
Maar laten we ons focussen op de bijzonder lastige uitwedstrijd die WB zondagavond om 19 uur te wachten staat in Wetteren. Niet enkel Jan De Langhe steekt in een bloedvorm, want Jan plukt de vruchten van een schitterend draaiend Standaard dat schijnbaar gisterenavond moeiteloos gelijke tred hield met eersteklassebuur Lokeren. Iemand die Wetteren-Lokeren woensdagavond zag, vertelde mij dat het een heel stevig geheel is dat men absoluut niet zomaar opzij zet en waarmee Lokren meer dan de handen vol had. De Langhe is de man die met zijn snelheid en doelgerichtheid, het werk moet afmaken en dat tot nu toe voortreffelijk doet. T2 Danny De Maesschalck was aandachtig toeschouwer en heeft hopelijk voldoende notities gemaakt. Of siert het een leidersploeg van zijn eigen mogelijkheden uit te gaan en vrij en vrank zijn kans te gaan ?

Standaard Wetteren pakte een 12 op 12 tegen achtereenvolgens Rupel Boom thuis, Turnhout uit, Roeselare thuis en Doornik uit. Afgelopen weekend stuntte het door een 2-0 achterstand in Doornik om te buigen naar 2-3 winst en da’s heel sterk.

Zowel Wetteren als Beveren-Waasland hebben een geslaagde bekermidweek achter de rug. Bij Wetteren resulteerde dat niet in kwalificatie, maar de sterke prestatie tegen Lokeren, is niet meer dan het doortrekken van hun zeer geslaagde competitieaanhef. Met 17 punten staat het keurig onderaan de linkerkolom en mag het hoopvol, alhoewel het misschien niet hun ambitie is, naar de subtop lonken met amper 3 puntjes minder dan de nr 5. Beveren-Waasland haalde in Charleroi, net als thuis tegen Brussels, niet zijn beste niveau, maar in de beker telt enkel doorgaan en dat gebeurde. Trouwens, een eersteklasser op eigen terrein uitschakelen, het is niet iedereen gegeven en alleszins niet evident. Maar bekerwedstrijden zijn onvergelijkbaar met competitiematchen en dus moet WB zondag vol aan de bak in het Marcel De Kerpelstadion. Alhoewel geen enkele partij onderschat mag worden, staat er een loodzware maand november voor de deur. Wetteren is nog net oktober, maar met op 6 november de komst van coleider Oostende, 10 november de bekermatch in Cercle, 13 november OHL uit, 20 november Tubeke uit en 27 november Wezet thuis, moet Dirk Geeraerd hopen een aantal jongens te kunnen recupereren voor deze lange en zware maand november.

Afsluiten met een blik op de meest interessante matchen van speeldag 12.
Medeleider Oostende ontvangt het bekerstuntende Doornik en is alvast gewaarschuwd.
Dender mag wat mij betreft Bergen in bedwang houden en Lomme zal in Heist op zijn tellen moeten passen na een vermoeiende bekertrip in Brugge. Als Brussels zijn opmars verder zet, moet Antwerp vrezen voor een moeilijke wedstrijd in het Edmond Machtenstadion.

Patrick Van Wesemael.