StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Meer info over de bekerwedstrijd tegen Cercle van Woensdag 10 november.
De wedstrijd in de 1/8 ste finales van de cofidis Cup tussen Cercle Brugge en Beveren-Waasland zal op Woensdag 10 november om 20.30uur worden afgetrapt. De inkomprijs bedraagt 10 euro (zitplaatsen). Of er een korting voor kinderen is, wordt spoedig meegedeeld.

* Beveren-Waasland scoort ook met zijn supporters hoog op verplaatsing.
Dinsdagavond hadden iets meer dan 300 WB-supporters het er voor over om op een druilige werkdag de trip naar Charleroi te maken voor de bekerwedstrijd tussen het lokale Sporting en Beveren-Waasland. Misschien niet meteen een cijfer om van achterover te vallen, maar toen ik woensdagavond naar de RTBF-uitzending van de bekerwedstrijden op de radio aan het luisteren was waarin de voorzitter van WS Woluwe werd geïnterviewd, moest ik toch wel even slikken. De voorzitter had blijkbaar de tijd genomen om de supporters van Zulte-Waregem te tellen, want hij kwam op het exacte aantal van 32 bezoekers. Dan krijgt men als derdeklasser eens een eersteklasser over de vloer en is dit de onthutsende vaststelling. In de volgende ronde treft WS Woluwe onze Wase buren uit Lokeren en ik hoop voor de voorzitter van Woluwe dat het gevolg van Peter Maes een stuk ruimer uitvalt.

* Chris Andries traint Bornem.
Ondanks heel wat aankopen met naam en faam en ondanks een schitterende voorbereiding waarin Bornem veel tegenstanders overklaste, loopt het bij KSV voor geen meter. Er wordt behoorlijk gevoetbald, maar als dat geen of onvoldoende punten oplevert, raakt de entourage op drift, vooral wanneer de club op geen Euro heeft gekeken om een degelijke ploeg tussen de lijnen te brengen. Het uitblijven van resultaten heeft dinsdag de kop gekost van trainer Serge Geldhof en die heeft plaats gemaakt voor Chris Andries. Andries was de laatste trainer in dienst van KSK Beveren en deed het, in acht genomen de puinhoop die hij op de Freethiel aantrof, helemaal niet zo slecht. Ik heb een keertje een theoretische berekening gemaakt die toch wel een opzienbarend resultaat opleverde. Op basis van het aantal wedstrijden dat Chris hoofdtrainer was en de punten die hij behaalde, zou Andries indien hij vanaf het begin van het seizoen de sportieve touwtjes in handen had, KSK Beveren probleemloos naar de middenmoot hebben geloodst. Eerder Was de man van de wet ‘Chris werkt als lesgever aan de politieschool van Antwerpen), al eens trainer van Bornem en pakte hij met de Klein-Brabanders de kampioenstitel in 1ste provinciale.

PVW