StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WINST HAD GEMOETEN, VERLIES GEKUND.


Eerste helft op een laag pitje, tweede met de vlam in de pijp.
Achteraf bekeken heeft Waasland-Beveren zondagavond een kans laten liggen om samen met Oostende coleider te worden De mannen van Dirk Geeraerd speelden een matige en gelijkopgaande eerste 45 minuten met thuisploeg Wetteren, maar hadden op basis van een zeer genietbare tweede helft, recht op de volle inzet. Ons lid Geert De Vreese stapte met vader Maurice en enkele vrienden na de Wedstrijd een Wetterse kroeg binnen en kregen er van aantal Standaardfans te horen dat BW de beste ploeg was die zij tot nu toe in het Marcel De Kerpelstadion bezig zagen (ja, zelfs beter dan Lokeren). Met schouderklopjes koopt men natuurlijk geen punten, maar dit soort lovende commentaren zeggen wel iets over het vertoonde spelniveau.

Beide ploegen leken in de eerste helft hun midweekse bekerwedstrijd, niet zo goed te hebben verteerd. BW was bijna doorlopend in balbezit, maar dat leverde te weinig doelgevaar op. Snelders zorgde voor het eerste vuurwerk uit de partij, maar Kristof werd in die beginfase behoorlijk zwaar aangepakt en moest halverwege het eerste bedrijf geblesseerd het terrein verlaten met vermoedelijk een enkelblessure. Joachim Van Damme had even voor de thee misschien wel voor de 0-1 moeten zorgen, maar zijn poging was te ongecontroleerd.

Vreemd genoeg was het openingsdoelpunt van Wetteren op het uur, aanleiding voor de bezoekers om het gaspedaal vol in te drukken. Eerst kopte wie anders dan Jan De langhe knap en uit een lastige positie, een flankvorzet binnen. En als Beveren-Waasland zondagavond een bedankje schuldig was aan Dame Fortuna, dan was het omdat amper een minuutje later Kielo-Lezi in een geharrewar de gelijkmaker voor zijn rekening kon nemen. Wat daarna volgde was puur genieten en wachten op de 1-2. Beveren-Waasland schakelde ongeveer 2 versnellingen hoger en Wetteren zocht tevergeefs naar zijn tweede adem. Het Wase offensief leverde torenhoge doelkansen op voor tweemaal Gommans (in de eerste helft ingevallen voor de gekwetste Snelders), maar eerst miste Harrie onbegrijpelijk en even later pakte keeper De Vroe van Wetteren met een schitterende redding uit. Ook de sterk ingevallen Penga was nog dichtbij de winninggoal, maar door zijn ijverige jacht naar de voorsprongstreffer, liepen onze jongens eizona op een rake counter. Gelukkig toonde Michaël Clekpkens dat hij bezig is aan zijn wellicht sterkste seizoen tot nu toe. In de slotfase werd Steven Jacobs voor de tweede keer dit seizoen uitgesloten met tweemaal geel. BW werd niet beloond voor een formidabele tweede helft, maar het ene puntje is wel een garantie voor een onvervalste topper aanstaande zaterdag tegen leider Oostende. Winst geeft dan met zekerheid voor een weekje recht op de koppositie, maar eerst hopen dat het opmeten van de opgelopen schade na gisterenavond wat meeval. Jacobs zal er sowieso niet bijzijn en voor Snelders wordt het bang afwachten. Wedden dat de Freethiel zaterdagavond nog eens ouderwets vol loopt ?

Exqi League speeldag 12 in een notendop :
Dender heeft zich met 1-0 winst tegen Bergen opnieuw herpakt na een iets mindere periode die werd ingeluid dor het verlies tegen BW. Bergen verliest wederom een topper, maar moest telkens buitenshuis aan de slag. Tegen een verzwakt Heist pakte Lommel, weliswaar moeizaam, de volle pot (1-2). OH Leuven blijft winnen en wordt een te duchten concurrent voor wie de bovenste plaats ambieert. De 3-0 tegen Roeselare zal bij de bezoekers behoorlijk hard aankomen. Tienen zorgde voor een verrassing bij Brussels (1-2), maar Veselinovic pikte toch weer zijn doelpuntje mee. Omdat Sterke Jan van Wetteren er in slaagde Clepkens te passeren, blijft De Langhe wel topschutter in de Exqi League met 12 goals. Tubeke maakte een voorsprong van Rupel Boom ongedaan en won nog schijnbaar vlot met 3-1. Leider Oostende dacht met 2-0 aan de rust de schaapjes op het droge te hebben tegen hekkesluiter Doorni, maar de Henegouwers lukten wel de aansluitingstreffer, niet de gelijkmaker (2-1). Boussu Dour haalde zwaar uit tegen het voor de beker bijna stuntende Antwerp (3-0) en ook Wezet heeft opnieuw de zoete smaak van winnen te pakken (Wezet-Turnhout 3-1).

Patrick Van Wesemael.