StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TOPDUEL MET LEIDERSPLAATS ALS INZET.
De dertiende speeldag heeft met Beveren-Waasland tegen Oostende, een gedroomde affiche gekregen. De leider komt op bezoek bij de nummer 2, maar het ene puntje dat BW zondag uit Wetteren meebracht, biedt wel de garantie op de koppositie in geval van winst. De Exqi League kent trouwens een bijzonder boeiend verloop, want tussen Oostende en de nr 6 Bergen, gaapt een kloofje van amper 4 punten.

De Freethiel zal er zaterdagavond als van ouds gezellig druk uitzien. Het Oostende van gewezen Beverenspeler Thierry Pister, blijkt de zware ontgoocheling van het mislopen van de eerste periodetitel, goed te hebben verteerd en heeft een kleine voorsprong van 2 punten op BW uitgebouwd. Dat laat de bezoekers toe om zaterdag wellicht rustig de kat uit de boom te kijken en op de counter proberen toe te slaan. Bij het bekijken van de cijfertjes van Oostende, valt op dat Beveren-Waasland zowel qua doelpuntenproductie als op defensief vlak, beter doet dan de kustploeg, maar dat wordt niet zo uitgedrukt in de rangschikking. Aanvallend is het voordeel van 20 tegen 19 in Waas voordeel, te verwaarlozen, maar op verdedigend vlak is de verhouding van 6 tegen 15, behoorlijk krom. Nu ja, de BW-defensie steekt er dan ook met kop en schouders bovenuit in tweede klasse, maar deze naakte feiten vormen niet de minste garantie voor de match van zaterdagavond. Een topper is op dat vlak een beetje vergelijkbaar met een bekerwedstrijd, gewoon onvoorspelbaar.

Op onze website is een telefonisch interview te beluisteren met de sympathieke coach van KVO en daaruit blijkt overduidelijk dat Thierry Pister wat graag de favorietenrol wil doorschuiven naar Beveren-Waasland. Pister zag de mannen van Dirk Geeraerd meermaals aan het werk en is van mening dat zij het beste voetbal van de Exqi League spelen. Anderzijds is hij zo eerlijk om toe te geven dat het ontbreken van Snelders en Jacobs en de twijfels omtrent het speelklaar geraken van Lardenoit, een handicap zijn voor de thuisploeg. Trainers hebben echter niet het recht om hierover hun beklag te doen, want in de loop van het seizoen krijgt elke ploeg wel zijn deel van de tegenslag te verwerken en kwam Oostende eerder al aan bod.

Oostende en BW zijn twee ploegen die trachten in alle sereniteit aan een project te werken dat op korte termijn als doel heeft de promotie naar de Jupiler Pro League te realiseren, maar er staat voor dit seizoen absoluut geen druk op de ketel. Misschien is dat wel de voornaamste rede waarom Oostende en bv. niet Bergen, lijstaanvoerder is. De West-Vlamingen hebben op dat gebied een streepje (of is het een streep) voor op de meeste ploegen in tweede klasse, want vooral sinds dit seizoen is de club heel professioneel bezig. Zo wordt er bijna dagelijks om 10 en om 16 uur getraind en nemen de spelers het ontbijt en middagmaal op de club. Maar ook op financieel vlak wordt er keihard en verstandig gewerkt en hopt de club aan het einde van dit seizoen, schuldenvrij te zijn.

BW-Oostende zou op papier althans, borg moeten staan voor vuurwerk en spankracht met de supporters als grote winnaars. Toch hou ik rekening, gezien het respect van KVO voor BW, met een gesloten en tactische wedstrijd waarbij de 22 acteurs of de helft ervan, een “ruim voldoende” van de coach krijgen, maar diezelfde supporters met hun voetbalhonger blijven zitten, ook dat is een realistisch scenario. Laat voor mijn part voetbal maar een feest zijn dan pikt ook de horeca weer zeker een graantje mee.

Te volgen affiches op de dertiende speeldag zijn o.a. staartploeg Doornik thuis tegen OH Leuven, Lommel United dat vast een lastige klant aan Boussu Dour zal hebben en Dender dat een door blessures geteisterd Heist over de vloer krijgt.

PVW