StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg OOSTENDE BLIJFT TERECHTE LEIDER.


Hergroepering aan kop in de Exqi League.
Voor aanvang van speeldag 13, werden de nr 1 en de nr6 in de rangschikking door amper 4 punten van mekaar gescheiden. Na de dertiende speeldag zijn de onderlinge verschillen in de kopgroep gehalveerd en bedraagt de afstand tussen nr 1 en de nr 6 nog nauwelijks 2 puntjes. Waardoor haast elke speeldag meerdere te volgen affiches op het programma zullen staan.

Zaterdagavond heeft KV Oostende op de Freethiel alvast getoond dat het volkomen terecht het peletonnnetje titelfavorieten aanvoert. Een fysiek stevig geheel zonder ronkende namen, maar vooral een sterk collectief met meerdere goeie voetballers waarvan Houri wellicht het meest in het oog springt. Coach Thierry Pister is de architect van een ploeg in volle opbouw en het enige waarvoor de gewezen trainer van zowel Waasland als Beveren moet vrezen, is dat hij over voldoende bouwstenen kan blijven beschikken. De Oostendse kern is immers eerder aan de smalle kant en dat zou, als er tijdens de winterstop geen versterking bijkomt, zuur kunnen opbreken.

Het moet lang geleden zijn dat de Freethiel nog eens was gevuld zoals zaterdag jl. Het leek wel alsof Anderlecht en niet Oostende de tegenstander was. De eetcapaciteit van de nieuwe tribune werd met meer dan 500 businessdiners zwaarop de proef gesteld en dat lokte bij mij de bedenking uit : hoe lost men dit op als bv. Anderlecht of Standard voor de Cofidis Cup naar de Freethiel waren uitgeloot. Vreemd genoeg waren het de bezoekers die van meetafaan het initiatief namen tegen een thuisploeg die te slordig speelde om het Oostende moeilijk te maken. Er viel aan beide kanten weinig doelgevaar te noteren, tot Lahousse volgens de ene een bal knap in doel devieerde, terwijl een andere vond dat hij er weinig verdienste aan had en er eerder wat meeval mee gemoeid was. Het beloofde een uiterst lastig wedstrijdvervolg te worden voor de manne van Dirk Geeraerd, maar net als de week voordien kon Wb onmiddellijk terugslaan. De inspanning kwam van Penga, de eer af te werken was voor Gommans.

Dat na een half uur de eindstand op de bordjes zou staan, mag gerust een groot wonder worden genoemd voor wie de tweede helft zag. Liefst 5 keer verhinderde het doelkader een voorsprong en zonder discussie kwam die het meest KVO toe. Tussen al het Oostendse geweld na rust, zat enkel een knappe poging van Kielo-Lezi die door de dwarsbalk werd gestuit. Jean-Pauls rebound werd vanuit onze positie met de hand van een Oostendenaar uit doel gehouden, maar beelden hebben daarover wellicht al uitsluitsel gebracht. Verder was het een en al Oostende wat de klok sloeg en werd Michaël Clepkens tot viermaal bijgestaan door paal en lat. Is er geen gezegde dat ons leert dat een goeie keeper wat geluk moet hebben ? Clepkens is een heel goeie, dus had hij dito meeval zaterdagavond of de score was zonder twijfel in bezoekend voordeel uitgedraaid. Omdat het absoluut geen schande is om in de sport zijn meerdere te moeten herkennen, ben ik de mening toegedaan dat we zaterdag een puntje uit de brand hebben gesleept en daardoor de verdiende driepunter op Wetteren al voor de helft hebben gecompenseerd. Onmiskenbaar ontbeert WB al enkele weken dat doorslaggevende tikkeltje frisheid om het verschil te maken en met uitwedstrijden naar achtereenvolgens Cercle Brugge nu woensdag, OH Leuven zondag en Tubeke op 20 november, moet worden gehoopt dat het stilaan minder druk wordt in de WB-ziekenboeg.

Exqi League speeldag 13 samengevat :

Losse bedenking : er werd dit weekend kwistig met rood gezwaaid.

Lommel United had zoals te verwachten een vervelende klant aan Boussu Dour, maar klaarde, ook geheel volgens de verwachtingen, de klus zonder kleerscheuren op te lopen (3-2).

De inzinking van Dender is achter de rug te oordelen aan de vlotte 3-0 tegen Heist dat blijkbaar wordt geteisterd door een blessuregolf. Doornik blijft in de hoek waar de klappen vallen en OHL draait op volle toeren met een zelfzekere scherpschutter Remacle in zijn rangen. Het wordt zondag heel moeilijk in Leuven voor WB (Doornik-OHL 1-2).

De 3-0 winst van Bergen tegen Boom, lijkt mij gezien de minder goeie uitreputatie van de Steenbakkers, eerder logisch. Sanogo pikte zijn doelpuntje mee en kreeg daarna rood.

Roeselare voetbalde tegen Visé alle frustraties van de voorbije maanden van zich af en won ruim met 3-0 met wederom een goaltje voor Dissa. Turnhout en Tubeke, evenals Antwerp en Brussels, hielden mekaar met 1-1 in evenwicht.

Standaard De Langhe ging met 1-2 winnen in het Tienense Bergéstadion. Bescheiden Jan kennende zal hij dit niet graag lezen, maar zijn ploegmakkers zullen hem dit compliment zeker gunnen. Voor alle duidelijkheid : Tienen-Wetteren was 1-2.

Patrick Van Wesemael.