StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ZOVEELSTE TOPPER VOOR WAASLAND-BEVEREN.
Stadion Den Dreef wordt moeilijk te omzeilen klip.
Het mag absoluut geen excuus zijn, maar als sommige spelers net iets minder scherp zijn dan in de beginfase van het kampioenschap, valt daar wel iets voor te zeggen. Uiteraard heeft elke wedstrijd zijn belang, maar omdat aanvankelijk op verplaatsing in Turnhout en Doornik punten werden gemorst, stond er al meteen druk op de ketel vanaf de eerste thuiswedstrijden tegen Roeselare, Bergen, Lommel enz. en toen die partijen met gunstig gevolg werden afgewerkt, ging het pijlsnel richting subtop van de rangschikking met topaffiches in Dender, Boussu Dour voor de periodetitel en Standaard Wetteren en afgelopen weekend nog de komst van leider KV Oostende. Voeg hierbij de altijd lastige en onvoorspelbare bekermatchen zoals tegen Olympic, Heist, Sporting Charleroi en Cercle Brugge en het mag duidelijk zijn dat het ontbreken van enige scherpte bij bepaalde jongens, niet zo onlogisch is.

Zondag trekt WB naar stadion Den Dreef in Heverlee en laat dat nu juist één van de drie ploegen zijn die, samen met Wetteren en Lommel, net een 13 op 15 achter de rug heeft. . Dé ploeg in vorm dus die op kousenvoeten naar plaats 2 in de rangschikking is opgerukt met amper één puntje achterstand op Oostende. En eigenlijk is dat niet eens een verrassing, want de Vlaams-Brabanders kochten bijzonder goed in en hebben ambitie om eindelijk de stap naar de Jupiler Pro League, te zetten. OHL werd vooraf veelvuldig getipt als gevaarlijke outsider voor de titel, maar de ploeg van coach Ronny Vangeneugden nam een wat aarzelende start. De OHL-entourage bleef echter rustig (nu ja, met 1 op 6 starten hoeft geen drama te zijn) en ondertussen stapelen de overwinningen zich vlotjes op met het gekende positieve resultaat in het klassement na 13 speeldagen.

Met 17 op 21 mag Beveren-Waasland van een prachtige thuisreputatie spreken tot op heden, maar met 16 op 18 doet OHL zo mogelijk nog een stukje beter. IN het openingsweekend raakte het in Den Dreef niet voorbij Dender, maar nadien moesten achtereenvolgens Boussu Dour, Wetteren, Visé, Rupel Boom en Roeselare, de duimen leggen waardoor Oud-Heverlee Leuven een 15 op 15 liet noteren in zijn laatste 5 thuismatchen. Best bij schot in Leuven is de uit de Nederlandse tweede klasse teruggekeerde Jordan Remacle, maar ook Ruytinx, Annys en Hayen, pikken op tijd en stond hun doelpuntje mee.

OHL versus Wb, dat is ook de op één na beste aanval van de tweede klasse, tegen veruit de beste verdediging van de Exqi League. Bij Beveren-Waasland is het benieuwd afwachten hoe de groep reageert op de uitschakeling voor de Belgische Beker woensdagavond in Cercle Brugge. Zowel competitie als beker waren tot nu toe een daverend succes, lees een eerste hoofdstuk om te koesteren in het WB-boek. Met de verplaatsing naar OHL wordt een tweede hoofdstuk aangesneden en men is haast geneigd te veronderstellen dat het in principe alleen maar minder kan gaan. De inleiding van het WB-boek was immers danig meeslepend en hoopvol waardoor er al meteen een soort verwachtingspatroon werd gecreëerd. In dat opzicht is de uitwedstrijd van zondag alweer een interessante test om te kijken hoe onze jongens het er van af brengen op bezoek bij een ploeg met een ijzersterke thuisreputatie. Immers, begin de terugronde wachten een serie uiterst zware verplaatsingen na mekaar zoals Roeselare, Bergen, Lommel en Tienen.

Interessante affiches in het weekend van speeldag 14 : Dender mag het in Boussu Dour gaan vertellen en reken maar dat ze het daar lastig krijgen. Leider Oostende moet in het Albertparkstadion normaal gezien afstand kunne nemen van Tienen. Lommel zal op zijn hoede moete zijn in Brussels en Antwerp mag zich verwachten aan een warm namiddagje Wetteren/Standaard De Langhe. Een goed Heist moet in staat zijn Bergen het vuur aan de schenen te leggen.

PVW