StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg STADION DEN DREEF STRUIKELBLOK VOOR WB.


Wedstrijd waarin WB 2 gezichten toonde.
OHL zet thuis een 18 op 18 neer in zijn 6 laatste matchen en zelfs een 19 op 21 in 7 thuisduels dit seizoen. Sprekende cijfers en dus zou het geen echte verrassing mogen zijn dat Beveren-Waasland zondagnamiddag aan het kortste eind trok in de confrontatie met de nieuwe lijstaanvoerder OH Leuven. De thuisploeg begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat winst hun voor het eerst aan kop van de rangschikking zou brengen en dat moet voor trainer Ronny Vangeneugden een dankbaar gegeven zijn geweest tijdens de voorbespreking. Maar was het de hiermee gepaard gaande druk, of was het WB dat zich lekker voelde in de rol van underdog, feit was dat onze jongens uitstekend aan de partij begonnen wat al na 5 minuten tot een 0-1 voorsprong leidde. Kielo-Lezi zette de aanval op en Paulussen zorgde voor de afwerking. BW bleef prima combineeren en OHL had even tijd nodig om deze vroege opdoffer te verwerken. Geleidelijk aan knokte de thuisploeg zich echter beter in de match en op het halfuur kon ex-Waaslandspeler Wim Raymaekers de gelijkmaker binnen werken. Moglijk keerpunt bij de 1-1 stand was een uitstekende kans die wederom werd aangeleverd door Kielo-Lezi en op een haar na werd gemist door Bourabia die nu al enkele weken blijft zoeken naar zijn betere vorm. Tot aan de rust bleef de partij aangenaam en evenwichtig, maar net voor affluiten kon Bjorn Ruytinx de ruststand op 2-1 bepalen. WB speelde een prima eerste helft en de achterstand bij de rust was een te zwaar verdict.

De 2-1 bleek de doodsteek voor WB te betekenen, want in het tweede bedrijf haalde de bezoekers nooit meer hetzelfde niveau als voor de pauze. Er werden nog enkele wissels doorgevoerd, maar die brachten geen zoden meer aan de dijk. OHL loste geen moment zijn greep op de wedstrijd en kon de score via Harbaoui verder uitdiepen tot 3-1. OH Leuven zet hiermee zijn thuisreputatie extra in de verf en doet met een doelpuntenproductie van 33 net één goaltje minder goed dan Lommel United. Voor Clepkens is het even wennen, want in nauwelijks 4 dagen tijd, moest hij 6 keer de bal uit zijn netten vissen en die techniek wil hij liever niet onder de knie krijgen. Voor WB komt er een einde aan een serie van 12 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag, maar dit soort reeksen zijn enkel voor de statistici van belang, want als club koopt men er niets mee. Integendeel, vaak gaan dat soort statistieken bij sommige spelers onbewust in het kopje meespelen en kan het tot onnodige en zinloze druk leiden.

Het is onmiskenbaar een feit dat WB door een dalletje gaat en dan is de gemakkelijkste oplossing om te gaan roepen op de jongens die er niet bijzijn zoals in dit geval Kristof Snelders. Sinds Kristof op Wetteren binnen het kwartier uitviel, loopt het vooraan wat stroever. Snelders verkeerde immers een de vorm van zijn leven en was niet enkel belangrijk geworden als afwerker, hij fungeerde bij een aantal goals ook als aangever. Het zou echter fout zijn uitsluitend te focussen op zijn comeback. De bedjes in de ziekenboeg raken met de dag leger en dan heeft WB een voldoende ruime kern om frisse krachten de plaats te laten innemen van jongens die even door hun beste krachten heen zitten. Er is absoluut geen enkele rede om te gaan twijfelen, want Beveren-Waasland is de enige ploeg die tot nu toe iets, hoe bescheiden ook, op zak heeft. Het was uiteraard niet de bedoeling om na het behalen van het eindrondeticket een rustpauze in te lassen, maar in het voetbal is en blijft het onvoorspelbare misschien wel het mooiste aspect. In Oostende hadden ze wellicht ook een andere afloop van de wedstrijd tegen Tienen gewenst. Zaterdag in Tubeke proberen de volle inzet mee te nemen en we doen weer helemaal mee voor de bovenste plaatsen.

Exqi League speeldag 14 in een notendop :
Vrijdagavond kleurde zwart voor de kopploegen in de tweede klasse. Oostende ging verassend onderuit tegen Tienen (0-1), een ploeg waarvan geweten is dat ze inderdaad genoeg voetballend vermogen in huis heeft om te stunten, al had ik het in Oostende niet meteen verwacht. Boussu Dour nam de maat van Dender (3-1) en die verrassing is voor mij minder groot. Lommel blijft op zijn elan doorgaan. Het gaf eerst een vroege voorsprong uit handen, maar haalde nadien een achterstand op om met 2-3 te winnen. Bij de thuisploeg was Veselinovic tweemaal trefzeker vanop de elfmeterstip. Visé haalde fors uit (4-0) tegen Doornik dat stijf onderaan blijft. Voor Visé scoorde Lecomte een hattrick. Wetteren en Antwerp hielden met 2-2 mekaar goed in balans en ook Jan De langhe was een keertje productief vanop de witte stip. Opvallend : De Vriese van Antwerp is zo’n speler wiens naam vaak wordt geciteerd zowel als doelpuntenmaker, maar ok als aanbrenger. Voor de beker speelde hij met de Great Old in Sclessin een dijk van een partij. De meest tot de verbeelding sprekende uitslag is de 0-3 winst van Turnhout bij Rupel Boom. ‘k Was al bang dat Turnhout in de heenronde alleen van WB zou kunnen winnen. Een zorg minder dus vanaf nu. Tubeke en Roeselare, maar ook Heist en Bergen hebben door de weersomstandigheden nog een partij in te halen.

Patrick Van Wesemael.