StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WB GAAT IN TUBEKE OP ZOEK NAAR EREHERSTEL.
Niet de nederlaag op zichzelf, maar vooral de manier waarop deze in de tweede helft tot stand kwam op het veld van Oud-Heverlee Leuven, is hard aangekomen bij de technische staf van WB. Maandag werden de spelers op het matje geroepen omdat bij een aantal jongens de drive om te willen winnen en opnieuw mee aan de leiding te komen, onvoldoende zichtbaar was. Het is begrijpelijk dat door het overvolle programma van de voorbije weken, sommige spelers wat door hun beste krachten heen zitten, maar zij die menen en hopen klaar te zijn voor een stapje hoger, moeten dat volgens trainer Geeraerd maar eens laten zien op het veld. Benieuwd of deze kordate handelswijze van de technische staf in samenwerking met de clubleiding tot resultaten zal leiden, maar ik vind het alvast een goeie zaak dat er kort op de bal wordt gespeeld. Dit soort interventies stralen een stuk “gezonde” ambitie uit en dat is precies wat de Freethiel-entoerage de voorbije jaren miste.

Als het veld van AFC Tubize speelklaar geraakt tegen zaterdagavond, krijgt BW een herkansing om zijn slechte tweede helft in Leuven van zondagnamiddag, naar de vergeethoek te voetballen. Tegenstander Tubeke zit in grote puntennood en zag afgelopen weekend door de dramatische weersomstandigheden, een uiterst belangrijk duel tegen rechtstreeks concurrent Roeselare, uitgesteld. Hierdoor spartelen de Waals-Brabanders net één puntje boven de plaatsen van de directe dalers en dat zijn op dit moment Turnhout en Doornik. Anderzijds zou de wereld van Tubeke mits een driepunter, er al een heel stuk vriendelijker uitzien, want Roeselare, Brussels en Rupel Boom, blijven op overbrugbare voorsprong. We mogen in ieder geval hopen dat WB véél beter zal doen dan op bezoek bij de ploegen die net onder Tubeke staan in de rangschikking, want hoe het in turnhout en Doornik afliep, zullen de meesten zich nog wel herinneren.

Als een ploeg onderaan staat, valt er altijd wel iets te beleven, maar meestal in negatieve zin. Zo stond vorige week op de website van Exqii League te lezen dat een aantal Italiaanse spelers die op voorspraak van een mogelijke Italiaanse investeerder waren gekomen, hun koffers mochten pakken. Geen idee of het hier basisspelers betreft, maar het zijn typische taferelen die mij als KSK Beverensupporter bekend in de oren klinken en die vaak weinig goeds voorspellen. Tubeke telt tot nu toe 2 overwinningen, maar die behaalde het wel in eigen Lubertonstadion. Rupel Boom met 3-1 en Boussu Dour met 1-0 waren het kind van de rekening. Thuis voetbalde Tubeke dus een 8 op 18 bij mekaar en dat is niet super, maar zeker ook niet dramatisch slecht. Het is vooral de 2 op 21 buitenshuis die zorgen moet baren en die verantwoordelijk is voor het ongunstige klassement van de Tubekenaren. Op aanvallend vlak ontlopen beide ploegen mekaar lichtelijk (WB scoorde 22x, Tubeke 15x), maar in defensief opzicht is de kloof veel dieper. Clepkens moest zich in 14 matchen tienmaal omdraaien, de Tubeekse portier moest dat al 27 keer doen in slechts 13 wedstrijden. Een rekensommetje leert ons dat WB een saldo kan voorleggen van +12, voor Tubeke is dat –12, maar kan mij niet voorstellen dat zaterdagavond op het veld het contrast zo duidelijk zal zijn.

De laatste overwinning van Beveren-Waasland dateert van zondag 17 oktober, maar het was er eentje om in te lijsten. Boussu Dour werd op de tiende speeldag in eigen huis met 1-3 geklopt, goed voor een eindrondeticket. De eeuwige en onbeantwoorde discussie zal blijven of die tussentijdse prijs er iets mee te maken heeft dat het sindsdien wat stroever loopt. We mogen uiteraard niet overdrijven, want thuis Brussels en uit Wetteren, verdienden volgens het wedstrijdbeeld een driepunter op te leveren. Tegen Oostende was de draw een punt te veel en OHL hield de punten verdiend thuis. Dit bijkomend rekensommetje maakt dat, als de voetballogica wat meehad gewild, BW voor hetzelfde geld 3 punten meer kon hebben. Kortom, wat een luxe dat de technische staf nu reeds de alarmbel luidt.

Interessante duels op speeldag 15 :
De clash belooft, op papier althans, Oostende-Lommel United te worden. De streekderby tussen Wetteren en Dender is zeker de moeite waard om aan te stippen. De Great Old mag proberen op bezoek bij leider Leuven, voor een stunt te zorgen. Onderaan wordt er in turnhout-Roeselare, vast met het mes tussen de tanden gespeeld.

Patrick Van Wesemael.