StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg DRIE ROZEN VAN HARRIE VOOR HENDRIK.
Overwinning die we willen opdragen aan Hendrik Lenaerts.
Waasland-Beveren pakte zaterdag een deugddoende en belangrijke overwinning in Tubeke. Het werd een overwinning zonder franjes, maar eentje die telt en die plots in mij de vergelijking opriep met het karakter van ons woensdag overleden lid Hendrik Lenaerts : Hendrik was niet de man van veel en grote woorden, maar hij stond er op momenten dat het nodig was. Zo ook de winst van BW zaterdag in Tubeke : na de gelijke spelen tegen Brussels, Wetteren en Oostende en de nederlagen tegen Cercle en OHL, was een driepunter dringend gewenst en die kwam er ook, zij het zonder veel glans, maar o zo belangrijk.

De technische staf en clubleiding hadden afgelopen week een vermanende vinger opgestoken richting spelersgroep om niet in een te vroege winterslaap te vallen. Enkele vrije dagen werden ingetrokken tot de eerste driepunter zou volgen en dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. Niet dat BW de pannen van het dak speelde en voor de buitenwacht een ongelooflijk gretige indruk gaf, maar het was wel de minst slechte ploeg en stond over de 90 minuten bekeken nauwelijks kansen toe aan een onmondige thuisploeg. Aan de rust wezen de bordjes nog een blancoscore aan, maar na de thee barstte het Gommans-festival los. Met een loepzuivere hattrick (de eerste officiële in het bestaan van de fusieclub), bezorgde hij WB en vooral zichzelf, een pak vertrouwen met het oog op de 3 opeenvolgende thuismatchen tegen achtereenvolgens Wezet, Rupel Boom en Turnhout. Fijn dat Harrie, langzaam maar zeker, met zijn voeten de critici de mond snoert. Na heel wat blessureleed, heeft de Nederlander duidelijk de weg naar boven opnieuw ingeslagen en kan hij ongetwijfeld BW nog zeer nuttige diensten bewijzen. En ondanks het feit dat de adelbrieven van Gommans vooral zijn kwaliteiten als target man in de verf zetten, blijkt een met vertrouwen spelende Harrie ook een behoorlijke neus voor goals te hebben, want in zijn laatste 4 matchen (in Cercle mocht hij enkel in het slotkwartier invallen), trapte hij vijfmaal raak en da’s geen slecht gemiddelde.

Door deze winst in Tubeke, breekt Beveren-Waasland met een dreigende kwalijke reputatie op het vlak van punten morsen tegen ploegen uit de onderste regionen van de rangschikking. Er werden blijkbaar lessen getrokken uit het verlies op de openingsspeeldag in Turnhout en de draw bij het zieltogende Doornik op speeldag 3. Tot slot : er waren in Tubeke een kleine 200 BW-supporters en da’s een stuk minder dan tijdens de voorbije verplaatsingen. Wellicht een samenloop van omstandigheden, maar als het een keer wat minder is, voel ik de plicht het te vermelden en niet te doen zoals de tegenstanders van de fusie die alleen maar de kop opsteken als het minder gaat met BW.

Exqi League speeldag 15 samengevat :

IN de onvervalste topper tussen Oostende en Lommel viel er, zowel op als naast het veld, heel wat te beleven. Ik beperk mij tot het sportieve gedeelte en moet toegeven, geweldig resultaat van Lommel United dat zich steeds meer profileert als titelkandidaat, want wie een zeer degelijk elftal zoals Oostende in eigen huis met 2-4 te grazen neemt, heeft iets in zijn mars. Bergen boekte met 1-0 een nipte, maar belangrijke overwinning tegen de buren van Boussu Dour. Wetteren en Dender deelden met 1-1 de inzet broederlijk en dat deden ook Brussels en Heist, zij het gekruid in een wedstrijd met 8 goals. Brussels-Heist 4-4,lekker ouderwets en een opsteker voor Brussels dat het blijkbaar nog andere spelers heeft dan Veselinovic die kunne scoren. Rupel Boom duwde rode lantaarn Doornik nog wat verder in de miserie (2-1) en onze komende tegenstander Wezet kwam thuis niet verder dan een puntendeling met Tienen (1-1). Ook Turnhout en Roeselare waren met 2-2 lief voor mekaar waardoor het onderaan, op uitzondering van Doornik, best interessant wordt.

Patrick Van Wesemael.