StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal FANTASTISCHE TAART MET DRIE KERSEN STAAT TE WACHTEN, MAAR HOPELIJK ZITTEN ER GEEN ZURE EXEMPLAREN TUSSEN.


Na uitwedstrijden in Cercle voor de Cofidis Cup en OHL en Tubeke voor de Exqi League, mag BW zaterdagavond eindelijk nog eens thuisspelen en met de klinkende 0-3 in Waals-Brabant nog fris in het geheugen, zullen heel wat supporters met buitengewone belangstelling naar deze partij uitkijken. Met nu zaterdag de komst van Visé, een week later het bezoek van Rupel Boom en nog een weekje verder de confrontatie met Trnhout, wacht een op papier haalbaar drieluik, maar om op de vergelijking met de taart en de kersen terug te komen, voeten stevig op de grond en van week tot week bekijken, want anders is de kans reëel dat één of meerdere van de kersen wel eens een heel zure nasmaak zouden krijgen.

BW begon het seizoen met een ijzersterke 15 op 15 voor eigen publiek, maar tegen Brussels en Oostende volgde de ontnuchtering. Tegen Wezet krijgt het nu zaterdag de kans om verder werk te maken van zijn hoofddoel dit seizoen (de supporters vooral op de Freethiel verwennen), maar dan moet het wel proberen voorbij Wezet te geraken en dat is een stuk lastiger dan de naam Wezet of Visé, laat vermoeden. De Luikenaars verloren vorig seizoen geen enkele wedstrijd in derde klasse en bleven ook dit seizoen in de Exqi League tot speeldag 7 ongeslagen, maar toen volgde wel een 0 op 9 en dat vertekent enigszins hun huidige zevende plaats in het klassement. Visé scoorde na 15 wedstrijden uitgerekend evenveel goals als BW (25), maar het verschil wordt zoals zo vaak dit seizoen gemaakt door de beide defensies. Alhoewel, met slechts 19 doelpunten binnen, zitten de Walen absoluut niet slecht en naar verluidt hebben ze een uitstekende keeper. Wezet werkt, net zoals Oostende, op professionele basis en heeft met de gebroeders Legros, Antonio Caramazza (ex Lommel), Vincenzo Verhoeven (ex-Hamme en GBA) en Johan Gerets (zzon van), jongens die van aanpakken weten. Maar de grote belofte bij Visé zou Raphaël Lecomte zijn, een 22-jarige Belgische nr 10 die onlangs nog een hattrick lukte. Kortom, CS Visé is een interessante tegenstander om eens te zien in hoeverre BW de kleine terugval heeft verwerkt. Persoonlijk zou ik Visé zowat het Vlaamse Heist durven noemen : een leuk voetballend ploegje waarmee je pas klaar bent als de man in het zwart voor het laatst gefloten heeft. Hopelijk staat het vizier van Gommans zaterdag even scherp afgesteld als afgelopen weekend in Tubeke. Een spits met of zonder vertrouwen, het is een wereld van verschil. En hoe lang moeten we nog wachten op het “koningskoppel” Snelders-Gommans. Een BW met dit duo in de spits, gesteund door Kielo-Lezi en Bourabia, dat moet toch vonken geven !

Interessante partijen op speeldag 16 :
Op het Vlaams-Brabantse duel tussen het moeilijk in te schatten Tienen en leider OH Leuven komt ongetwijfeld veel volk af zondag. Bart De Roover mag proberen met zijn nieuwe werkgever Antwerp tegen het Oostende van Thierry Pister, wie weet opnieuw voor een pittige persconferentie te zorgen. Lommel zou thuis afstand moeten kunne nemen van Wetteren, maar ook Jan De Langhe en maats zijn zeer taaie klanten hebben weinig te verliezen in het toekomstige Souvereinstadion van Lommel.

PVW