StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Anouar Bou-Sfia is op komst.

De beloften van WB wonnen afgelopen vrijdagavond met 3-1 van Tubeke en winnen, dat zien we altijd graag. Maar meer nog dan die overwinning, trok een andere gebeurtenis uit die partij, mijn aandacht. Bou-Sfia deed zijn wederoptrede na vele weken van inactiviteit. Hij werd aan de rust vervangen waardoor ik ervan uitga dat hij die eerste hellft probleemloos wist vol te maken. Uitstekend nieuws, want een fitte Anouar kan zelfs in een soepel draaiend WB een basisplaats claimen. Het is natuurlijk de bedoeling om de boel niet te gaan forceren, maar met wat geluk verdient Bou-Sfia, alleen al voor het terugkomen van zover, voor het ingaan van de winterstop een keertje aan het Freethielgras te mogen ruiken.

*Robby Buyens op weg naar rupel Boom.

Hij werd enkele weken geleden bedankt voor bewezen diensten bij vierdeklasser St.-Gillis-Waas en staat nu met stip genoteerd bij tweedeklasser Rupel Boom. De ex-Beverenspeler (Mercedesverkoper van beroep), is dus goed op weg om de ontslagen Peter Van Wambeke op te volgen bij Rupel Boom. Temsenaar Buyens, momenteel woonachtig te Beveren, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, graag eens voor zijn grote liefde (en dat zal veronderstel ik nu wel de fusieclub zijn), te willen werken. Werken is nog niet aan de orde, maar als ze in Boom snel de knoop doorhakken, zit hij misschien volgende week al op de bank als de Steenbakkers naar de Freethiel komen.

* Stamnummer 2300 wordt straks enkele honderdduizenden Euro’s rijker, of moet ik zeggen, minder arm ?

In de media verschijnen dezer dagen berichten die melden dat het rekeningnummer verbonden aan het stamnummer 2300 van KSK Beveren, zich mag verwachten aan een mooi nieuwjaarscadeau. De transfer van Yaya Touré van Barcelona naar Manchester City is goed voor meer dan 300.000 Euro en iets kleinere bedragen zitten er aan te komen als Gervinho Rijsel verlaat voor een Europese topclub, hetzelfde geldt voor Eboué van Arsenal. Mede hierdoor zou de nationale jeugd van KSK Beveren ook volgend seizoen nog apart blijven bestaan. Ex-voorzitter Dirk Verelst meent nog op 500.0000 Euro recht te hebben en ook de familie van Georges Decolfmaecker mag zich binnenkort in de handen wrijven. Zou het er iets mee te maken hebben dat Dirk Verelst al lang wordt geciteerd als opvolger van Etienne Vandewalle bij Temse die is vertrokken naar Sportkring Sint-Niklaas. Of moet ik het houden bij de populaire uitspraken van onze ex-voorzitter in de periode van zijn beroemde infoavonden waar hij de wanhopige Beverse supporters op de hand kreeg met populistische slagzinnen zoals : “wat ik in KSK Beveren steek, wil ik niet zoals mijn voorgangers hier, opnieuw recupereren”. Soms heeft een kort geheugen hebben, voordelen.

PVW