StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DRIEPUNTER THUIS DRINGEND GEWENST.
WB zal niets aan het toeval overlaten om zaterdagavond de Freethiel speelklaar te krijgen voor de streekderby tegen Rupel Boom, maar grote vraag is en blijft wellicht ook tot het allerlaatste moment, hoe de grasmat de barre weersomstandigheden van de voorbije en de komende dagen, zal verwerken.

Beveren-Waasland opende het seizoen thuis met een verbluffende 15 op 15 met daarenboven bij momenten oogstrelend voetbal. Daarna volgden 3 gelijke spelen waarvan de puntendeling tegen Visé een correcte weergave van het vertoonde spelbeeld was. Tegen Brussels behoorde winst tot de mogelijkheden, maar tegen Oostende kregen we met één punt, te veel. Belangrijker echter was het ontbreken van voldoende spektakelwaarde in deze wedstrijden die daardoor een behoorlijk contrast vormden met de partijen tegen Roeselare, Bergen, Lommel, Tienen en Heist. Tussendoor zat er nog die lekkere 0-3 in Tubeke, maar het mag duidelijk zijn dat de verwende thuisentourage snakt nar een klinkende overwinning en dat mag als een waarschuwing gelden voor de Steenbakkers, al dan niet met Kris Andries op de Boomse bank.

De roep om spelers die er niet bijzijn, klinkt altijd wat luider wanneer het niet loopt zoals gewenst. Zo counterde Dirk Geeraerd op de voorbije persconferentie de interviewer van dienst met diens vraag naar de comeback van Bou-Sfia, door te stellen dat Anouar niet meteen het type speler is die een oplossing kan bieden aan de huidige mindere gang van zaken. Spelers met een technische meerwaarde zoals Bourabia en Kielo-Lezi, mankeren momenteel dat extra tikkeltje frisheid om het verschil te maken. Als zij in hun normale doen zijn, flitsen ze elke match wel enkele keren voorbij één of meerdere tegenstanders, maar dat percentage ligt thans een stuk lager waardoor ook het rendement van de ploeg is gedaald. Het zou uiteraard niet netjes zijn alleen deze jongens met de vinger te wijzen, maar ze hebben nu eenmaal een grotere impact op zo’n spelersgroep.

Rupel Boom ontsloeg een tweetal weken geleden ietwat verrassend coach Peter Van Wambeke. Verrassend, want Boom deed na de promotie geen gekke dingen en behield grotendeels het vertrouwen in de spelersgroep die de promotie realiseerde. De ploeg behaalde met een wedstrijd minder op de teller, toch al 17 punten en kan, mits winst in de inhaalwedstrijd bij Roeselare, met 20 punten aansluiting vinden bij het onderste gedeelte van de ruime middenmoot en da’s ver van slecht. Zowel KSK Beveren als RS Waasland hebben elk een ex-speler in Boomse loondienst rondlopen. Voor RSW is dat Jerry Poorters, een man die geregeld zijn doelpuntje meepikt en voor Beveren is dat Frank Magerman. Jammer dat de weersvooruitzichten voor komend weekend niet zo rooskleurig zijn, want Rupel Boom heeft de reputatie wel wat volk mee te brengen. En zouden we zaterdag de rentree van Kristof Snelders beleven ?

En wat heeft speeldag 17 te bieden ?
Een match om naar uit te kijken is die tussen Lommel United en OHL. De Lommelse motor draait op volle toeren en het zou mij verbazen dat de Leuvenaren stokken in de wielen kunnen steken bij de thuisploeg. Ook in Dender-Oostende staat een verlengd verblijf in de top 6 op het programma. Onderaan is het nu al uitkijken of Doornik nog voor de winterstop de handdoek gooit. Het lot van de Henegouwers ligt grotendeels in handen van Turnhout, want de kempenaren kunnen zelf gouden zaken doen in geval van winst in het Luc Varennestadion.

Patrick Van Wesemael.