StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BLAMAGE UIT OPENINGSMATCH NAAR DE VERGEETHOEK VOETBALLEN.
WB zal niets aan het toeval overlaten om zaterdagavond de Freethiel speelklaar te krijgen voor de streekderby tegen Rupel Boom, maar grote vraag is en blijft wellicht ook tot het allerlaatste moment, hoe de grasmat de barre weersomstandigheden van de voorbije en de komende dagen, zal verwerken.

Met de komst van de Binken uit Turnhout, wordt nog voor de jaarwisseling een aanvang gemaakt met de terugronde en met volgende week vrijdagavond het bezoek aan Schiervelde op de agenda, is een score van 4 op 6 aangewezen om aansluiting te behouden met de top. In de wetenschap dat begin januari rode lantaarn Doornik en Rupel Boom naar de Freethiel komen, doet men er goed aan een voorraad kostbare punten te sprokkelen, want tussendoor volgen verplaatsingen naar Bergen, Lommel, Tienen en Heist en het laat zich aanzien dat die allesbehalve van de poes zijn.

Turnhout is, net als vorig jaar, bezig aan een seizoen waarin het behoud centraal staat. het was bijna beschamend om te zien hoe de Binken tot over enkele weken bleven staan met slechts één enkele overwinning (en dat beschamend is echt wel een vingerwijzing naar WB), want Turnhout moest na de zege op de openingsspeeldag tegen Beveren-Waasland, tot de 14de speeldag wachten om zijn tweede driepunter te laten optekenen. Ondanks de 1-0 winst op de eerste speeldag, kon Turnhout dus geen vervolg breien aan die verdienstelijke prestatie met als gevolg ergens in oktober het ontslag van trainer Luc Beyens. Maar ook onder de nieuwe trainer wilde het aanvankelijk niet echt vlotten en waren enkele gelijke spelen het hoogst bereikbare. Op de veertiende speeldag echter werd op bezoek bij Rupel Boom de trukendoos open getrokken en een knappe 0-3 uit de hoge hoed getoverd. En ongelooflijk maar waar, diezelfde trukendoos werd 2 weken geleden meegenomen naar het Charles Tondreaustadion in Bergen waar opnieuw een schitterend resultaat werd neergezet (1-1). De mannen van Dirk Geeraerd zijn dus gewaarschuwd, maar na de blamage op de eerste speeldag, zou dit toch een totaal overbodige alertmelding moeten zijn. En zou Ousmane Traoré voor zaterdag een plannetje klaar hebben ? Een wat merkwaardige figuur die Traoré, want hij is iemand die een beslissende actie kan maken, maar zich al te vaak te pletter dribbelt en daardoor zelden de vruchten van zijn inspanningen plukt. Turnhout is alleszins niet kansloos in de strijd om het behoud, want Tubeke, Roeselare en zelfs Brussels blijven in het vizier. Hierbij dient opgemerkt dat de West-Vlamingen ondertussen al 2 wedstrijden minder speelden dan de concurrentie.

Bij Beveren-Waasland zullen veel ogen gericht zijn op het wederoptrede van Kristof Snelders, want we mogen toch aannemen dat zijn comeback voor zaterdag is gepland. Kristof is voor WB een bepalende speler geworden, maar het zou uiteraard onterecht zijn alle druk op zijn schouders te leggen. En zou er nog een tweede comeback te vieren zijn ? Anouar Bou-Sfia kwam dit seizoen in competitieverband nog niet in actie, deed al wat ritme op in enkele partijtjes met de beloften en zit wellicht zelf ook vol ongeduld te popelen om een antwoord te krijgen op de prangende vraag hoe hij de recentste medische ingreep heeft verwerkt. Interessante vooruitzichten en voor de trainer stilaan de confrontatie met het luxeprobleem over de basisplaatsen die duur beloven te worden.

Te volgen ontmoetingen op speeldag 18 :
Lommel United zal zijn handen vol hebben aan het Wezet van trainer José Riga. Als de Luikenaars met dezelfde ingesteldheid naar noord-Limburg afreizen dan naar de Freethiel, belooft het een lastige klus te worden voor de mannen van Franky Vanderelst. Brussels moet dringend driepunters gaan pakken om uit de degradatiezone te geraken en dan is thuis Bergen ontvangen geen echt dankbare opdracht. Heist krijgt Oostende over de vloer en dat wordt geen makkie voor de kustploeg. Meest in het oog springende partij is Dender-OHL. In de kelder kan Doornik misschien wat meer ontspannen voetballen nu nagenoeg iedereen denkt dat de Henegouwers zo vroeg in het seizoen al veroordeeld zijn. Of is de komst van Roeselare naar het Luc Varennestadion toch een zoveelste laatste kans ?

Patrick Van Wesemael.