StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DRINGEND OP ZOEK NAAR BETERE TIJDEN.
In een vooruitgeschoven wedstrijd van de negentiende speeldag, gaan Roeselare en WB vrijdagavond op zoek naar ereherstel. Beide ploegen lijken totaal uit vorm en er wordt gesnakt naar in eerste instantie een driepunter en, als het effe kan, liefst na een goeie match.

Door de vroege vrieskou en moeilijk te bespelen velden, was Roeselare een tweetal matchen achterop geraakt in het speelschema. Nooit prettig, want vaak worden die partijen dan noodgedwongen op korte tijd ingepland en dat heeft dikwijls meer na- dan voordelen. Er stonden de voorbije dagen enkele cruciale wedstrijden op het programma voor FC Roeselare en helaas voor de West-Vlamingen, kenden die geen echt goede afloop waardoor hun klassementspositie met de speeldag benarder wordt. Afgelopen zaterdag werd met 1-1 gelijk gespeeld bij rode lantaarn Doornik en dinsdagavond werd een belangrijke strijd verloren in een rechtstreekse confrontatie met Tubeke (1-0). Een magere 1 op 6 is dus de povere balans van weliswaar twee ondankbare uitwedstrijden waardoor de druk op de ketel voor de partij van komende vrijdag tegen Waasland-Beveren, behoorlijk zal oplopen.

Maar ook BW heeft wat recht te zetten na de smadelijke 0-4 tegen staartploeg Turnhout. Uitschuivers zoals die tegen de Binken, kunnen onmogelijk volledig worden gecompenseerd, maar wanneer ze worden gevolgd door een overwinning op verplaatsing (maakt niet uit tegen wie), kan de schade enigszins worden beperkt. In die optiek zou een zege vrijdagavond voor wat innerlijke rust kunnen zorgen, want de vervangingen tijdens de pauze in de wedstrijd tegen Turnhout van Kielo-Lezi en Bourabia, hebben mogelijk voor de nodige suspens gezorgd op training deze week.

Met de vlotte en ruime winst tegen Roeselare op de tweede speeldag (3-0), begon WB in de heenronde aan een eerste sprookje in zijn nog prille bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat trainer Dirk Geeraerd wederom met plezier zijn spelersgroep wil trakteren op 6 flessen champagne in geval van winst, want zijn slag thuis halen tegen een voormalig werkgever, blijft altijd iets speciaals voor een speler of trainer. Omdat een aantal concurrenten van WB dit weekend ook punten lieten liggen, is onze rangschikking niet echt veel slechter geworden, maar bijkomend verlies vrijdagavond zou wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben. Elke ploeg heeft in de loop van het seizoen recht op zijn dipje en het is onmiskenbaar een feit dat Oostende, Bergen en WB thans proberen uit een dalletje te klimmen en er alle belang bij hebben ervoor te zorgen dat het geen dal wordt. Tot slot : lang leek WB op weg te zijn zonder concurrentie af te stevenen op de ploeg met de beste defensie, maar na de 0-4 van afgelopen weekend, wordt het opnieuw spannend. De portier van Bergen komt aardig dichtbij (16 goals binnen tegenover 15 voor Clepkens), maar vanavond wacht de Henegouwers een lastige klus tijdens de inhaalwedstrijd in Heist. Om meerdere redenen een interessante match om te volgen.

Interessante partijen komend weekend :
Leider Lommel United mag normaal gezien weinig hinder ondervinden op bezoek bij Tubeke. De focus ligt vooral op zondagnamiddag wanneer Wezet thuis Dender ontvangt, Rupel Boom en Antwerp vor een leuke streekderby kunnen zorgen en OHL in stadion Den Dreef zeker moet opletten voor onderschatting van Heist.

Patrick Van Wesemael.