StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tienen-Wb krijgt nieuwe speeldatum.
Omwille van de concurrentie van het WK veldrijden, wordt de wedstrijd tussen KVK Tienen en WB met een dag vervroegd. In cijfertjes uitgedrukt geeft dat een verschuiving van zondag 30 januari naar zaterdag 29 januari.

* Robby Buyens debuteert met zwaar verlies in Ronse.
Geboren Temsenaar Robby Buyens wiens samenwerking met vierdeklasser Sint-Gillis-Waas enkele weken geleden zag stopgezet, heeft onderdak gevonden bij derdeklasser KSV Temse waar hij opvolger wordt van de ontslagen Peter Quintelier. Robby debuteerde afgelopen weekend met een zware 4-0 pandoering in Ronse, maar bijzonderheden over de manier waarop, ontbreken mij. Temse mag dan wel voor Buyens een stapje hoger zijn dan ST.-Gillis-Waas, een echt dankbare opdracht wordt zijn aanstelling als hoofdcoach in geen geval. Sinds geldschieter en houthandelaar Etienne Vandewalle naar Sportkring Sint-Niklaas vertrok, wordt de geldkraan wat minder ver open gedraaid en dat blijft altijd een gevoelige materie bij spelers en trainers. Het spreekt vanzelf dat we Robby ontzettend veel succes toewensen in de Scheldegemeente.

* Beverse oud-spelers afgelopen weekend aan het feest.
Het was weer eens goed raak voor een aantal ex-Beverenspelers in de diverse competities. Zaterdagnamiddag bewees Yaya Touré zijn grote waarde voor Manchester City door tweemaal te scoren en zo zijn ploeg mee in de running voor de titel te houden. ’S Avonds was Bjorn Vleminckx met NEC één keertje aan het feest waardoor Bjorn bovenaan de topschutterslijst van de Eredivizie blijft met (ik dacht 13, misschien zijn het er 14) doelpunten. Zondagnamiddag blikte Bornem rode lantaarn Wielsbeke in met forfaitcijfers. Twee van de vijf Klein-Brabantse goals kwamen op naam van Stijn De Wilde die nog altijd niet opvalt tijdens de wedstrijden, maar er wel al behoorlijk wat in het mandje heeft liggen. Bornem raakt nu langzaam maar zeker weg uit de gevaarzone en trainer Andries mag wederom zijn CV aanpassen.

* Voormalige KSKB-bestuursleden vervoegen de Freethielfamilie.
Enkele bestuursleden uit het verleden zullen in de toekomst weer wat vaker op de Freethiel te zien zijn. Zo zullen o.a. oud-voorzitter en landmeter Gerry Smet, ex-secretaris Jan Bulkmans en Renaat Goedemé, een seizoenskaart aanschaffen en dus regelmatig de thuiswedstrijden van WB bijwonen. Er is een beschermcomité opgericht, maar wat dit precies inhoudt, is schrijfvoer voor een volgende editie van de Freethielsprokkels.

PVW