StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geen voetbal dit weekend in tweede klasse.
Het Sportcomité van de KBVB heeft alle wedstrijden voor dit weekend in de Exqi League, afgelast. De match Roeselare-WB die voor vanavond was geprogrammeerd, wordt wellicht verschoven naar een woensdagavond (waarschijnlijk nog in januari gezien het toekennen van de tweede periodetitel). Januari wordt dus een zeer drukke maand, want op woensdag 19 januari staat ook al een inhaalspeeldag op de kalender. Wie weet komt zelfs de pas geplande vriendschappelijke wedstrijd van 4 januari in het gedrang.

* Leider in derde klasse A komt naar de Freethiel.
Als de weergoden de jaarwisseling goed hebben verteerd en hopelijk hun buik vol hebben van al dat zout, zal de winterstop bijzonder kort zijn voor WB. Om zich degelijk te kunnen voorbereiden op de uiterst belangrijke terugronde (dit belang neemt mogelijk nog toe indien de competitiehervorming wordt doorgezet en er eventueel een bijkomende stijger vanuit de Exqi League naar de Jupiler Pro league komt), werd op dinsdagavond 4 januari om 19.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd vastgelegd tegen Eendracht Aalst. De Ajuinen zijn aan een bijzonder sterk seizoen bezig en gaan voluit voor de promotie naar de tweede klasse. Als het goed is zien we op dinsdag 4 januari dus Bob Cousin nog eens terug. Bob is een uitstekende voetballer van wie je de indruk hebt dat hij onvoldoende met zijn grote voetbalcapaciteiten heeft bereikt. We hopen voor hem dat hij met den Eendracht straks een mooie prijs in de wacht zal slepen, want goed centen verdienen als voetballer is belangrijk, maar prijzen komen op het palmares.

* Twee ex-Beverenspelers naar 1/16de finales van de Europa League.
Als ik er eentje vergeten ben zal Rudy Beck mij er wel op wijzen, maar met Ndri Romaric (Sevilla) en Gervinho (Lille), overwinteren 2 Ivoriaanse ex-Beverenspelers in de Europa League. Het lot van Sevilla hing aan een zijden draadje, want de toekomstige Duitse kampioen Dortmund spartelde fel tegen. De Duitsers moesten winnen in Spanje, maar bleven steken op 2-2. Het openingsdoelpunt van Sevilla werd gemaakt door Romaric die een zeer degelijk partij speelde. Rijsel had veel minder hinder van Gent en won vlot met 3-0. Het kon zich zelf de luxe veroorloven om enkele belangrijke pionnen op de bank te houden. Gervinho, normaal een vaste waarde, bleef geblesseerd langs de kant. Deze middag wordt er geloot en mooi voor ons landje is dat er met Anderlecht toch een Belgische ploeg in de trommel zit. Zijn lot niet in eigen handen hebben en toch mogen feesten,dat is voor de Belgische ploegen nog net weggelegd.

PVW