StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ONMIDDELLIJK AMBITIE TONEN.
Het jaar 2010 eindigde op sportief vlak voor Waasland-Beveren niet op een valse noot, maar met een mislukt concert. De 0-4 rammeling tegen Turnhout kwam op een wel heel ongelegen moment, want door de weersomstandigheden werd de mogelijkheid ontnomen om met een snelle revanche, enigszins orde op zake te stellen. Hierdoor moesten de supporters met een wat dubbel gevoel de winterstop in, want enerzijds was er de grote voldoening van het behalen van de eerste periodetitel, maar anderzijds werd sinds de moeizame 2-1 winst tegen Heist op 9 oktober, niet meer gewonnen op de Freethiel waardoor de op korte tijd verworven ijzersterke thuisreputatie, met ongeveer dezelfde snelheid werd afgebroken.

Wordt het behelpen tegen rode lantaarn ? Zaterdagavond komt RC Doornik, wellicht met zijn nieuwe, maar nu nog onbekende trainer, naar de Freethiel. De Henegouwers beleven een rampzalig seizoen en wachten nog steeds op hun eerste driepunter. Met dit gegeven in het achterhoofd, ben je als supporter geneigd te denken dat het zaterdag wel los zal lopen, maar de grote vraag is met welk team WB de strijd moet aangaan. Om uiteenlopende redenen variërende van blessures over schorsingen tot zich nog niet op training hebben gemeld, moeten minstens 5 spelers worden gemist en het lijstje is echt wel indrukwekkend : Gommans, Kielo-Lezi, Bourabia, Jacobs en Van Damme. Sampil vertoeft omwille van familiale omstandigheden in zijn thuisland Guinea. Het zal dus puzzelen worden voor trainer Dirk Geeraerd om een valabele ploeg tussen de lijnen te krijgen, maar anderzijds was er net voor de jaarwisseling het verheugende nieuws over de terugkeer van Kristof Snelders en moeten spelers als Bou-Sfia en Jelecic stilaan inzetbaar zijn. Of zij al meteen het wedstrijdritme van een tweedeklassewedstrijd aankunnen, valt te betwijfelen, maar door ze steevast op de bank te houden of uitsluitend bij de beloften te laten spelen, zullen ze het evenmin onder de knie krijgen.

Met 10 punten achterstand op de voorlaatste Tubeke, lijkt Doornik bezig aan een kansloze missie voor het behoud, maar vergis jullie niet. De Henegouwers hebben met o.a. Seoudi, Duquesnoy en Dorizon, spelers in huis waarvoor veel trainers in de Exqi league wat graag een plaatsje vrij zouden willen maken in hun selectie. Ik veronderstel dus dat niet de kwaliteit, maar het ontbreken van een “ploeg” tussen de lijnen, het grootste probleem is. Een totale metamorfose zie ik Doornik de volgende weken niet meteen ondergaan, maar laten we zeker op onze hoede zijn voor een uitschieter (alhoewel, de pandoering tegen de Binken is nog zo recent dat het niet eens meer een uitschieter zou zijn).

Interessante ontmoetingen op speeldag 20 :
Boussu Dour zal zeker testen of de spelers van OHL niet te lang zijn doorgezakt tijdens de jaarwissel. Wetteren is in staat Bergen punten te ontfutselen en Brussels-Oostende lijkt vooraf een typische drawwedstrijd, evenals Heist-Wezet overigens.

PVW