StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal HOPEN OP WEDSTRIJD VAN DE REVANCHE.
Zelfs luxeproblemen zijn relatief.
Zaterdagavond mag WB in het Charles Tondreaustadion van Bergen op zoek naar revanche voor het smadelijk puntenverlies in de thuiswedstrijden tegen Turnhout en Doornik. Na de brilscore op de Freethiel tegen de rode lantaarn, was na de wedstrijd ontgoocheling en gemor troef bij de WB-aanhang en niet zo zeer over alweer een gemiste kans op aansluiting bij de top3, maar vooral over het bedroevend zwak spelpeil. Enerzijds volkomen terecht, want het was huilen met de pet op, maar anderzijds ook een beetje vreemd aangezien Waasland-Beveren met 31 punten voorlopig keurig op een mooie vijfde plaats pronkt met ondertussen al wel een straatlengte achterstand op leider Lommel, maar het verschil met de nr 2 bedraagt “maar” 6 punten en met de nr 3 welgeteld 3 punten (één overwinning). De tijd dat we als Beverensupporters aan de alarmbel trokken ligt nauwelijks een achttal maanden achter ons, maar het verschil met toen is dat we in die periode écht wel op een degradatieplaats stonden, terwijl WB (voorlopig nog altijd) de enige ploeg is die met het eindrondeticket iets concreets op zak heeft. Om maar te zeggen dat frustratie en ontgoocheling soms toch wat gerelativeerd moeten worden.

En laat die nr 3 in de rangschikking nu uitgerekend onze komende tegenstander Bergen zijn. De mannen van het trainersduo Geert Broeckaert & Franky Vandendriessche, vertrokken als gedoodverfde titelkandidaten voor de hoogste onderscheiding, maar mochten toch al enkele keren ondervinden dat het knap lastig is wekelijks met zulk verwachtingspatroon aan de aftrap te verschijnen. Het is nog altijd de ploeg met de meeste eersteklasseërvaring in de rangen, maar daarbij enkele Afrikanen die geregeld worden opgeroepen voor hun nationaal elftal en dat blijkt de continuïteit niet te bevorderen. Ondertussen slaagden de Henegouwers er wel in om de bij Sporting Lokeren overbodige Perbet los te weken en die transfer wierp afgelopen weekend in Wetteren al zijn eerste vruchten af. Perbet scoorde tweemaal en bezorgde zijn ploeg mede hierdoor een 2-3 overwinning.

Bergen-WB is voor beide ploegen een bijzonder interessante confrontatie. De thuisploeg kan, indien het nog titelambities heeft, zich eigenlijk geen bijkomend puntenverlies meer veroorloven, want dan wordt de kloof met een op toerental draaiend Lommel echt te groot. De Walen moeten dus alle registers open trekken om een driepunter te scoren en die gedachte laat het beste verhopen voor de spektakelwaarde. Voor Waasland-Beveren is de tijd rijp om nog eens met een glansprestatie uit te pakken. Na het behalen van de periodetitel en de onzekerheid omtrent de beslissingen die nog moeten volgen op het niveau van de Jupiler Pro-League, is het exacte belang van een klassementsplaats wat minder prioritair geworden, maar blijven meedoen bij de top 5 en vooral aan klantenbinding doen, moeten hoog in het vaandel blijven staan. Voor onderschattinggevaar moet in ieder geval na de wanprestaties tegen Turnhout en Doornik, niet worden gevreesd. Wederom een partij met ongetwijfeld aan Waalse kant veel belangstelling en ik ben benieuwd hoe onze jongens daarmee zullen omgaan. Ongetwijfeld zijn ook zij geschrokken van wat hun is overkomen tegen Turnhout en Doornik en is de groep nu definitief wakker geschud en het besef doorgedrongen dat veel mogelijk is en blijft op voorwaarde dat elke speler vanaf de eerste tot de laatste minuut er zijn hoofd voorlegt. Of zouden die spelers ongeveer hetzelfde voelen als ik : nl. eindelijk nog eens een topper met alles erop en eraan (vergelijkbaar met de match in Dender). Alhoewel, onze laatste topper, de thuismatch tegen Oostende, was absoluut geen succes. Het moet dus beter dan toen en misschien kan onze underdogpositie daarbij een beetje helpen. Elke ploeg kent in de loop van het seizoen wel eens een dipje en vaak zijn topmatchen de ideale gelegenheid om het tij te keren. Op papier en afgaande op de resultaten van de voorbije weken, zijn we kansloos in de thuisbasis van Di Roupo, maar het fantastische aan het voetbal is dat WB misschien de rol van Doornik kan spelen in Bergen, of zouden we in staat zijn die van Turnhout op de Freethiel over te nemen ?

Te volgen partijen op speeldag 21 :
Oostende mag vrijdagavond al proberen tegen Wetteren de negatieve spiraal van de voorbije weken om te keren. Als Turnhout even geconcentreerd en scherp is tegen LOmmel als tegen WB, zijn de Noord-Limburgers nog niet verzekerd van een zegetocht uit de Kempen. En raar maar waar, alle andere matchen zien er vooraf behoorlijk evenwichtig uit : OHL-Brussels, rupel Boom-Dender, Wezet-Boussu Dour, Tubeke-Heist, Roeselare-Antwerp en Doornik-Tienen.

Patrick Van Wesemael.