StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg PUNT VAN DE HEROPSTANDING ?


Spektakelmatch gekruid met 6 goals.
Wie Waasland-Beveren zag knoeien in de thuismatchen tegen Turnhout en Doornik, heeft wellicht met grote verbazing het resultaat van Bergen-WB vernomen. Zuur dat de Bergense gelijkmaker pas diep in de blessuretijd viel, maar anderzijds was ook de voorsprongstreffer van Snelders pas in de 88ste minuut tot stand gekomen. Dat WB bij een billijke 2-2 in de slotminuten toch nog op zoek ging naar de 3 punten, is een interessant gegeven voor de supporters en een pluim voor trainer Geeraerd.

Sinds het behalen van de eerste periodetitel bevindt WB zich, hoe vreemd het ook mag klinken, in een wat ongewone situatie. Het is een bekroning die terecht verwachtingen koestert bij de hele entourage en niet in het minst bij de concurrentie. Elke tegenstander kromt extra de rug en supporters gingen er misschien iets te gemakkelijk van uit dat dit eindrondeticket een “vanzelfsprekend” gevolg van de fusie was. Gezien de budgettaire mogelijkheden van WB, ben ik echter de mening toegedaan dat dit een geschenk uit de hemel was dat we met beide handen moesten grijpen. Maar veel belangrijker : deze prijs mocht in geen geval leiden tot een gevoel van gearriveerd zijn waardoor het risico zou ontstaan dat men de ogen ging sluiten voor de ongetwijfeld nog lang af te leggen weg. Trouwens, in de sport ben je nooit gearriveerd, want meteen na de laatste overwinning, zal een sporter die uit het goede hout is gesneden, al met de volgende opdracht in zijn hoofd zitten.

Maar om terug te keren naar de wedstrijd van zaterdagavond en de moeilijke situatie waarin WB zich bevindt. Ervan uitgaande, en dat is geen kwestie van gebrek aan ambitie of valse bescheidenheid, wel van gezond realisme, dat minstens een handvol ploegen net iets verder staan in hun sportieve ontwikkeling, moet opdracht nr 1 van Waasland-Beveren tot aan het begin van de eindronde zijn om de supporters proberen te verwennen met aanvallend voetbal zoals bij de seizoensaanhef en ook gisterenavond in Bergen. En de ene keer zal dat leiden tot winst, een andere keer tot verlies of een puntendeling, maar zolang de supporters waar voor hun geld krijgen en de spelers aan klantenbinding doen, is de hoofddoelstelling geslaagd. Uiteraard wil elke ploeg dat, maar WB heeft inmiddels voldoende bewezen, af en toe gediend door wat onontbeerlijke meeval, het te kunnen. Het beschikt in elke linie over één of meer sterkhouders die beslissend kunnen zijn. Als Snelders na zijn blessure, KieoLezi na zijn familiale perikelen en Van Damme na het logische dipje als jonge gast en evenmin gespaard gebleven van wat kleinere pijntjes, weer hun niveau halen, zie ik de toekomst van deze ploeg allesbehalve somber in.

En wat moeten we nog weten over dit hoopgevend gelijkspel bij de ploeg van Di Roupo. Na een vroege achterstand werd er niet gepanikeerd en nog voor de rust orde op zake gesteld. Volgens de RTBF-journalist was onze peter Kristof Snelders met één goal en 2 assists, man van de match. Maar ook Kristof Lardenoit kreeg van de Waalse reporter met dienst, uitstekende cijfers. Kortom, blijkbaar was er ook bij de spelers weer voldoende positieve energie en dan is deze groep in staat een duurzaam product af te leveren. Benieuwd wat dit geeft woensdagavond als de Steenbakkers naar de Freethiel komen, want dan ligt de favorietenrol opnieuw in het WB-kamp. Wij supporters mogen vandaag zondag even genieten van dit knap resultaat in Bergen, want dat een ruime kern en veel centen geen garantie zijn voor succes, met die harde waarheid heeft WB zaterdagavond de ploeg van Geert Brouckaert op een pijnlijke wijze geconfronteerd.

PVW