StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal SPEKTAKELMATCH DITMAAL WEL BEKRONEN MET DRIEPUNTER.
Het zou overdreven zijn te stellen dat WB de volle pot verdiende in Bergen, maar als de gelijkmaker pas in de 95ste of 96ste minuut wordt geïncasseerd, is de nasmaak minstens wrang te noemen. Maar het spel van WB in Bergen zaterdagavond had weer bij momenten dat sprankelende en flitsende waarmee het in de maanden september en oktober indruk maakte. Met uitgerekend de komst van Rupel Boom woensdagavond en Antwerp zondagnamiddag, kan deze kentering op geen beter moment komen, maar één zwaluw maakt natuurlijk nog geen lente.

Toen deze zeventiende speeldag begin december in zijn totaliteit werd afgelast, luidde de titel van mijn toenmalige voorbeschouwing “dringend driepunter gewenst”. Op 19 januari en een viertal speeldagen verder, zou die titel perfect opnieuw kunne gebruikt worden. Na de 15 op 15 tijdens de eerste vijf thuiswedstrijden van het seizoen, volgden op de Freethiel gelijke spelen tegen Brussels, Oostende, Wezet en Doornik en een dramatische 0-4 tegen Turnhout. Onze ijzersterke thuisreputatie heeft dus een ferme deuk gekregen en moet dringend worden opgepoetst. Hoog tijd dus voor een nieuwe serie goeie en liefst winnend afgesloten thuismatchen waarbij de supporters wederom als grote triomfators het Themacafé overrompelen.

De heenronde heeft geleerd dat onze eerstkomende tegenstander Rupel Boom, het behoud of beter, vooral in zijn thuiswedstrijden zal moeten realiseren. In eigen vesting zijn de Steenbakkers een te vrezen ploeg. Afgelopen weekend nog zette het de nr4 Dender met 2-1 opzij waarbij er een opgemerkt debuut was voor de van Sportkring Sint-Niklaas overgenomen Braziliaan De Olivieira. De Zuid-Amerikaan scoorde en oogstte tevens een applausvervanging. Woensdagavond zal hij er op de Freethiel echter niet bijzijn aangezien dit een wedstrijd van voor de winterkoopjes betreft en toen maakte De Olivieira nog geen deel uit van de Boomse A-kern. Maar hoe goed het RB thuis vergaat, op verplaatsing wil het minder lukken en sprokkelt het elftal van Yves Cloots eerder moeizaam goals en punten. Die Cloots (opvolger van de ontslagen Peter Van Wambeke), is overigens goed bezig om Rupel Boom in de tweede klasse te houden, want langzaam maar zeker komen de Antwerpenaren weg uit de degradatiezone en dat is gezien de beperkte budgettaire mogelijkheden van de club, een heel verdienstelijke prestatie. Met 23 punten nadert Boom tot op 3 puntjes van de linkerkolom, maar omdat ook de staart van de rangschikking zich begint te roeren (Roeselare, Tubeke en Turnhout zijn onder stoom gekomen), bevindt het schip van de fusieclub zich nog niet meteen in veilige haven.

De hoopgevende 3-3 bij Mons, zal pas volledige weerklank vinden als dit resultaat wordt gevolgd door een overwinning tegen Boom. In dat geval is het zondag gegarandeerd kermis wanneer de Great Old naar de Lindenlaan afreist. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en ons realiseren dat in menig streekderby een addertje onder het gras zit. Nu ja, na 5 opeenvolgende tegenvallende thuiswedstrijden, zou het mij alvast sterk verbazen dat onze jongens zich laten betrappen op onderschatting van de tegenstander.

Interessante partijen voor woensdagavond :
Alle aandacht zal sowieso worden opgeëist door de topper der toppers tussen Lommel en OHL. Een op revanche beluste thuisploeg krijgt alvast mijn voorkeur. Als Doornik nog troeven heeft, zijn het waarschijnlijk de laatste en moet het die zonder pardon uitspelen tegen Turnhout. Bergen mag in Roeselare proberen de steek die het tegen WB liet vallen, op te rapen. Antwerp en Wezet verloren beiden afgelopen weekend en hebben dus iets goed te maken. Dender-Oostende en Heist-Wetteren kondigen zich eveneens aan als de moeite waard. In Tienen-Tubeke zulen de krachtsverhoudingen wellicht weinig uiteenlopen en Brussels wacht de lastige uitmatch in Boussu Dour.

Patrick Van Wesemael.