Voor de tweede keer op enkele dagen tijd, laat WB een bijna zekere overwinning in het slot van de wedstrijd ontglippen. In een behoorlijke eerste helft waarin Kielo-Lezi, Lardenoit en vooral Snelders hadden kunnen/moeten scoren, kwamen de bezoekers uit Boom met een 0-0 ruststand bijzonder goed weg. Toch was al vrij vroeg duidelijk dat een aantal bepalende spelers absoluut niet goed in de wedstrijd zaten en tegen een hardnekkig verdedigend Rupel Boom, was dat een zware handicap.

Het doelpunt dat de eerste helft in de lucht hing, viel kort erna. Knappe actie van Jacobs en diens voorzet werd door een wederom meevallende Bjorn De Wilde, binnen gekopt. Jacobs blesseerde zich overigens bij deze actie en werd vervangen door Neve. Maar daar waar een groot deel van de WB-aanhang vermoedde dat de thuisploeg vanaf dat moment op jacht zou gaan naar de veilige 2-0, was het uitgerekend Rupel Boom dat zijn egelstelling “noodgedwongen” moest verlaten en zowaar een steriele druk ontwikkelde. Het leek alsof de voorsprong van Waasland-Beveren een verlammende bijwerking uitoefende op het elftal van Dirk Geeraerd en de rollen werden plots omgedraaid. WB kroop §of werd het daartoe gedwongen) wat angstig terug en het liet zich raden dat die overbevolkte toestand in de buurt van de zestien van WB, wel eens verkeerd kon aflopen. Dat een klein kwartier voor tijd Snoeys uit een geharrewar kon tegenscoren, was niet echt verdiend, maar evenmin een verrassing. Op basis van de eerste helft had een kleine overwinning gekund, maar anderzijds was de prestatie na rust, ondanks de vroege voorsprong, al bij al ondermaats. Een scherp WB zou dit Rupel Boom niet laten terugkeren hebben in de wedstrijd. Na de ultieme gelijkmaker in Bergen afgelopen zaterdag, een nieuwe opdoffer voor de hele WB-entourage. Alweer een gemiste kans om gouden zaken te doen in het klassement en waar in de maanden september en oktober thuiswinst een evidentie leek, is een overwinning op de Freethiel thans een obsessie geworden.

Op de persbabbel die in het Themacafé was te horen, vond de Boomse coach dat zijn ploeg karakter had getoond door sterk terug te slaan na de 1–0 achterstand. Zeker waar, maar misschien had hij zijn spelers beter vanaf het begin in hun kansen doen geloven en niet pas bij een achterstand. Bij WB begon verrassend Jelicic en niet Bou-Sfia aan de partij. Verder was er opnieuw een zeer degelijke wedstrijd van Bjorn De Wilde die uiteraard nog geen 90 minuten in de benen heeft, maar inmiddels wel heeft getoond bruikbaar te zijn. Leuk voor Jo Van Damme : een aantal aanwezigen in het Themacafé die hem nr20 noemden, vonden Jo (en daar sluiten wij ons graag bij aan), de beste man op het veld. Minst gelukkige speler de laatste tijd (we drukken ons altijd braaf uit over onze jongens), is Jan Masureel. Aan goede wil geen gebrek bij Jan, maar in een mindere periode doe je er goed aan de dingen simpel te houden en vooral geen zaken te proberen die niet in je mogelijkheden liggen zoals gaan dribbelen bv.

Speeldag 22 samengevat.
Een aantal ploegen zijn echt wel sterk begonnen aan 2011. Tubeke pakte zijn vierde opeenvolgende overwinning. Ditmaal versloeg het Tienen op eigen veld met 1-3. Roeselare komt stilaan los uit de gevarenzone. Met de 0-0 puntendeling tegen Bergen schieten ze niet zoveel op, maar het is een bevestiging van hun stijgende lijn. Lommel kan als leider enkel nog stijgen door te promoveren en daarvoor heeft het woensdagavond in de topper tegen OHL een belangrijke stap gezet. Een directe concurrent voor de titel met 4-1 bolwassen, is een teken aan de wand. Oostende deed waar ook WB al een tijdje naar snakt, een goeie overwinning pakken. Dender-Oostende 1-3. Boussu Dour vernederde Brussels met 4-0. Sinds Veselinovic naar Anderlecht vertrok, heeft scoren voor de hoofdstedelingen een andere dimentie gekregen. Doornik en Turnhout deelden met 1-1 de punten, maar dat is alleen voor de bezoekers een pluspunt. De inzet broederlijk verdelen, dat deden ook Antwerp en Visé (2-2) en Heist en Wetteren (1-1). Opnieuw een doelpunt van Jan De Langhe en dat kan geen toeval meer zijn.