StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DRAWZIEKTE OVERWINNEN.
Laat WB en Antwerp momenteel niet goed bezig zijn, toch kan je er van op aan dat de Freethiel zondagnamiddag aardig vol loopt voor de confrontatie tussen de nr5 en de nr9 in onze tweede klasse. Beide clubs hebben immers een rijke eersteklassertraditie en daarenboven betreft het een rasechte streekderby. Maar WB en Antwerp hebben naast hun rijke traditie, ook minder fraaie overeenkomsten en die situeren zich op het financiële. Voor KSK Beveren leidde dat chaotische geldelijk beleid uiteindelijk tot in eerste instantie de degradatie naar derde klasse en vervolgens tot de fusie met de buren van RS Waasland omdat zelfs de toekomst daar hopeloos en verloren was. Maar ook de tegenstander van zondagnamiddag (aftrap 14.30 uur) is allesbehalve rooskleurig. De Great Old kampt nu al jaren na mekaar met niet te overziene financiële moeilijkheden waardoor de geruchten over een dreigende faling onophoudelijk als het zwaard van Damokles boven de Scheldeclub hing, zeg maar blijft hangen. Het siert echter de hele Rood-Witte-entourage dat zij al die tijd sportief (weliswaar op den duur in tweede klasse) sportief goed zijn blijven meedoen en de financiële situatie eerder een beperkte invloed had op het sportieve gedeelte waarmee meteen het grote verschil met KSK Beveren is genoemd. En we zullen zondagnamiddag ongetwijfeld merken dat ook de Antwerp-aanhang in al die jaren niet echt spectaculair is afgenomen. Kortom, clubs zoals “Den Antwarep” zouden behouden moeten blijven voor ons voetbal. Trouwens, het valt mij op dat bij de club met stamnummer 1 al jaren nagenoeg dezelfde mensen het clubbeleid uitstippelen (de heren Wauters en Bistiaux). Deze heren worden bijna onophoudelijk met de vinger gewezen, maar zijn er wel in geslaagd in deze economisch rampzalige tijden, hun club tot op de dag van vandaag, te laten overleven. In Beveren moesten heel wat bestuurslui die al jaren (akkoord met wisselend succes) de dienst uitmaken, van de ene op de andere dag plaats ruimen en pas dan zou het weer beter gaan. We hebben het gemerkt !!!

Voor een aantal spelers en de Antwerpse coach, is deze wedstrijd een blij weerzien met hun vorige werkgever. Spencer Verbiest is op sportief vlak een dikke meevaller en vormt op korte tijd met Kristof Lardenoit een stevig koppel centraal in de WB-defensie. Op WB TV aflevering 11 is een interview te beluisteren met Spencer en daarin laat hij zijn grote bewondering blijken voor de Bosuilclub. Altijd plezant vind ik wanneer oud-spelers met ontzag praten over hun vorige club. Zarko Jelicic kwam door een voetblessure die hij bij Antwerp opliep en geen juiste diagnose werd gesteld, tot nu toe nauwelijks aan spelen toe en kreeg hierdoor nog onvoldoende speelkansen om zich als aanwinst in de kijker te voetballen. In het Antwerp-kamp lopen dan weer 2 jongens rond die het op de Freethiel door omstandigheden niet konden waarmaken. Jasper Vermeerbergen blijft ook in de Scheldestad geplaagd door blessureleed, maar Marvin Peersman heeft zijn vaste stek in de basis van de Great Old. Op de Freethiel kon Marvin enkel in wat vriendschappelijke wedstrijden de door Boskamp opgeblazen hoge verwachtingen inlossen, maar wellicht was het klimaat in die periode te giftig om als jonge gast overeind te blijven. En dan is er nog de Antwerpse coach Bart De Roover. Bij RS Waasland kreeg hij het label “comming man” van het trainerswereldje opgekleefd, maar zijn eerste ervaring op het hoogste niveau bij Zulte-Waregem, liep na amper enkele maanden slecht af. Op de Bosuil moet De Roover proberen de vrijeval die onder Collin Andrews was ingezet, tegen te houden en te beperken tot het onderste gedeelte van de linkerkolom.

De WB-supporters hebben zo stilaan hun buik vol van al die gelijke spelen en willen graag nog eens een overwinning beleven op de Freethiel. Het decor belooft alvast super, want het aantal business- en supportersmaaltijden neemt wederom vergelijkbare proporties aan met de wedstrijd tegen Oostende. Toen kon WB geen moment de indruk wekken het publiek voor zijn grote opkomst te bedanken met attractief voetbal en sindsdien is de spektakelwaarde er in de thuismatchen alleen maar op achteruit gegaan.

Wie staan zondag tegenover mekaar ?
Met Doornik-Lommel staan kop en staart (maar dan in omgekeerde volgorde) oog in oog. Lommel laat wellicht geen steken meer vallen en is topfavoriet voor de tweede periodetitel. Toch maar opletten, want de vorige uitwedstrijd in Turnhout liep op een sisser af. OHL mag tegen Oostende op zoek naar revanche voor de zware nederlaag in Lommel. Rupel Boom en Boussu Dour kunnen mits winst hun klassement aanzienlijk verbeteren. Brussels moet naar Tubeke en zou dat wellicht liever nu niet doen, want de mannen van trainer Ost verkeren in bloedvorm. Turnhout-Heist kondigt zich aan als een leuk streekduel en Roeselare mag zijn veroveringstocht tegen Dender proberen verder te zetten. Wezet tot slot, ontvangt het immer verbazende Wetteren.

PVW