StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg PUBLIEK PRESENT, WB SLECHTS ééN HELFT.
Waasland-Beveren is er opnieuw niet in geslaagd een thuiswedstrijd met een overwinning af te sluiten. Integendeel zelfs, het mocht wat blij zijn een in de 83ste minuut opgelopen achterstand, in de slotseconden alsnog te kunnen rechttrekken.

Het was smullen geblazen op de Freethiel voor de voetballiefhebber zondagnamiddag. Een 6000tal toeschouwers zorgden voor een ouderwets kolkend sfeertje waarbij, en dat moet gezegd, de hoofdrol was toebedeeld aan de talrijk meegereisde Antwerp-supporters. Knap zoals die hun ploeg vocaal bleven steunen, ook toen hun elftal in de eerste helft nauwelijks een poot aan de grond kreeg. WB speelde een van zijn betere eerste 45 minuten sinds het post-periodetiteltijdperk, maar waar in het begin van het seizoen de bal rolde en vaak in de aanvangsminuten een voorsprong werd geforceerd, werden zowel tegen Rupel Boom als Antwerp dezelfde inspanningen niet met hetzelfde resultaat bekroond. Net als tegen de Steenbakkers, mocht ook de Great Old de vingers kruisen dat aan de rust de partij nog niet in een definitieve plooi was gevoetbald. Kort voor de thee viel overigens Anouar Bou-Sfia uit met naar achteraf zou blijken een voetbreuk. We wensen Anouar langs deze weg ontzettend veel sterkte toe bij het overwinnen van deze zoveelste tegenslag.

En het is een ongeschreven wet in het voetbal dat men zijn dominantie moet vertalen in doelpunten, want anders is de kans reëel het deksel op de neus te krijgen. Het deksel bleef weliswaar nog lang op de pot staan, maar het meesterschap van de eerste helft, werd afgezwakt tot een soort van gedeelde smart opvoering. Het uitblijven van een doelpunt in de eerste helft, deed het zelfvertrouwen van WB na rust zienderogen afnemen, maar de bezoekers waren onvoldoende bij machte om dit goed uit te spelen. Het was een WB-speler die een handje toestak bij het oplichten van het bewuste deksel. Jan Masureel maakte een inschattingsfout en lepe Pivaljevic in staat stelde met een hakje De Vriese te bedienen die koelbloedig Clepkens te grazen nam. En toen haalde ondergetekende dezelfde trukendoos boven dan tijdens de bekermatch in Sporting Charleroi. Niet enkel in de Denderstreek of de Vlaamse Ardennen kan het water bij momenten pijnlijk hoog staan en bijgevolg zochten Danny en ikzelf de toiletten op. Tijdens het aanschuiven steeg door de luidsprekers in de toiletten de ambiance ten top, maar gezien het groot aantal bezoekende supporters, was het een paar seconden bang afwachten (die seconden leken wel een uur te duren), of Antwerp de score had verdubbeld, of WB de gelijkmaker had genet. De doelpuntenjingle nam alle twijfels weg en het was Jo Van Damme die onze plaspauze zelden zo ontspannen maakte. De 1-1 was een feit, maar niet de voldoening van de ultieme gelijkmaker overheerste, wel de teleurstelling over het tiende gelijkspel, een ontgoochelende tweede helft en een zoveelste gemiste kans om zich te verzekeren van een plaatsje bij de top3, maar Uiteraard zullen ze er in Oostende, Dender en Bergen op dezelfde manier over denken. Als we een man van de match mogen noemen, dan komt die eer zeker Kristof Lardenoit toe. Verder is het ongeduldig afwachten wanneer de spelbepalende jongens zoals Kielo-Lezi, Snelders en Bourabia, in het spoor van Jo Van Damme treden, want die heeft inmiddels de knop behoorlijk omgedraaid en is aan een nieuwe sterke reeks wedstrijden bezig.

Wat had afgelopen speeldag in petto ?
Lommel verzekerde zich van de tweede periodetitel, maar daar blijft het wellicht niet bij. Het verlies in Turnhout 2 weken geleden was duidelijk een accident de parcours. Voor Doornik zit het tweedeklasseverhaal er waarschijnlijk op. Misschien interessant om er eens te passeren en te zien of er koopjes mogelijk zij : Doornik-Lommel 2-3. OHL was niet geneigd om Lommel een cadeau te doen. De Vlaams-Brabanders pakten Oostende in met 4-1 waarbij een hattrick voor Harbaoui die echt hard gaat. Tubeke is van degradatiekandidaat tot revelatie aan het keren. Nu werd een 0-2 ruststand tegen Brussels ongedaan gemaakt en met een ferme kers op de taart afgebakken (Tubeke-Brussels 3-2). Knap dat Wetteren er in slaagde in Luik bij Visé 0-0 te spelen. Tubeke moet als revelatie voor de terugronde de concurrentie van Turnhout vrezen. De binken wonnen wederom en ditmaal van Heist met 3-1 met opnieuw een goal voor Traoré. Perbet scoort aan de lopende band voor Bergen, maar dat is ontoereikend voor telkens een driepunter. Onze volgende tegenstander Tienen ging voorbeeldig 2-2 spelen in het Charles Tondreaustadion. Tot slot waren er nog 2 puntendelingen : Rupel Boom en Boussu Dour bleven bij 1-1 steken en daarvoor wilden Roeselare en Dender het ook doen.

PVW