StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Omer Joris overleden.
Ik verneem zopas van Theo Dobbelaer het overlijden van Omer Joris. Omer is er 85 geworden en hij overleed in een ziekenhuis te Sint-Niklaas. Omer was een monument in de geschiedenis van KSK Beveren en bracht tal van jeugdspelers naar de Freethiel waaronder Eddy Maes, Carl Massagie, Frank Peeraer, Stephan Van der Heyden, Marc Van Britsom enz. Langs deze weg wil ik mijn oprechte deelneming betuigen aan de familie Joris voor dit groot verlies.

* Enkele gewijzigde wedstrijddata.
Dat de wedstrijd in Tienen van komend weekend op zaterdagavond 29 januari in plaats van zondagnamiddag 30 januari wordt gespeeld, konden jullie al lezen op onze website. Er is nog een tweede wijziging nl. de wedstrijd in Oostende. Die stond op de kalender voor vrijdag 1 april (en dat was echt geen grap), maar werd nu toch verschoven naar zaterdag 2 april.

* Operatie-redding KSV Bornem geslaagd.
Enkele maanden geleden begon Kris Andries bij KSV Bornem aan zijn tweede ambtstermijn. Hij volgde er Serge Geldhof op die de locomotief van de Klein-Brabanders niet op het derdeklassespoor kreeg. Die klus is uiteraard een kolfje naar de hand van Kris Andries. Sinds hij bij Bornem arriveerde, komen de punten en de overwinningen vlotjes binnen en ziet het er naar uit dat KSV zich moeiteloos zal gaan handhaven in derde klasse. Dat daarbij een hoofdrol is weggelegd voor 2 ex-Beverenspelers, blijft leuk om weten. Stijn De Wilde lijkt wel herboren en zit als ik me niet vergis al aan 12 goals, maar ook Getjan Martens bewijst dat er een behoorlijk niveauverschil zit tussen tweede en derde klasse. Week na week vindt Gertjan de weg naar de netten en indien hij vanaf het seizoensbegin bij Bornem aan de slag was gegaan, zou hij nu met quasi zekerheid topschutter van de ploeg zijn geweest. Inmiddels is Bornem in stilte op weg naar de linkerkolom en met 3 thuismatchen voor de boeg waaronder de derby tegen Temse, moet die doelstelling absoluut tot de mogelijkheden behoren. Vorige week ging Bornem uit bij Koksijde met 2-3 winnen (hattrick De Wilde) en afgelopen zondag deed het nog net iets beter door RC Waregem op eigen terrein met 2-4 te verslaan. De Wilde en Martens stonden elk een keertje aan het kanon. Het Temse van Robby Buyens en Jordy Cathoir verschafte zichzelf wat meer ademruimte door bij rode lantaarn Wielsbeke met 0-1 aan het langste eind te trekken. Zijn aanstelling als coach van Temse was voor Robby in principe een mooie promotie, maar de kas van de Scheldeclub is leeg en bij dergelijke verenigingen is het nooit prettig werken.

* Uit het geruchtencircuit.
Dat WB met het oog op de eindronde nog op een aantal plaatsen versterking zoekt, is geen verrassing. Met heel wat spelers werd reeds gepraat, maar wellicht was het financiële plaatje de voornaamste oorzaak waarom het tot nu toe nog niet tot een overgang is gekomen. Aan het rijtje Imschot, Dunkovic en Dosunmu, wordt voortaan Kevin Oris van Antwerp toegevoegd. Oris was eerder al in loondienst van RS Waasland, maar kwam via Bergen bij Antwerp terecht. Deze rijzige aanvaller weet in principe wel raad met een bal in de nabijheid van de zestien, maar momenteel is hij herstellende van een blessure waardoor hij afgelopen zondag de match op de Freethiel aan zijn neus zag voorbijgaan.

PVW