StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OVERWINNING ZOU SMAKEN ALS TIENENSE KLONTJES.
Zaterdagavond moet Waasland-Beveren in Tienen op zoek naar een dringende opvolger voor zijn laatste driepunter, want die dateert inmiddels van 21 november toen Harrie Gommans op de vijftiende speeldag voor een ietwat verrassende 0-3 in Tubeke zorgde. Het zou overigens dezer dagen een verplaatsing zijn waar met meer angst naar uitgekeken werd gezien de moeilijkheidsgraad waarmee WB thans probeert een overwinning bijeen te worstelen en gezien ook de steile opgang van Tubeke na de winterstop, maar dit geheel terzake.

Thuis Brussels, Oostende, Wezet, Turnhout, Doornik, Rupel Bom en Antwerp, het waren wedstrijden waarin WB, op de topper tegen Oostende na en op basis van zijn eerste 5 thuis gewonnen wedstrijden, als favoriet aan de aftrap verscheen. Helaas, het werd telkens een ontgoocheling, maar een teleurstelling kan men pas oplopen in de overtuiging tot beter in staat te zijn. Twee weken geleden stond de immer lastige trip naar Mons op het programma en gaven maar weinig supporters geld voor de slaagkansen van WB tijdens deze Waalse missie. Het werd een spectaculaire 3-3 waarbij de mannen van Dirk Geeraerd pas diep in de blessuretijd (aan de andere kant van de taalgrens duurt alles altijd een beetje langer), werden bijgehaald. Zou het kunnen dat WB momenteel onvoldoende gewapend is om goed met de favorietenrol om te gaan ?

Onder leiding van coach Daniël Nassen, is Tienen de voorbije jaren, rekening houdende met hun financiële mogelijkheden, uitgegroeid tot een aantrekkelijk voetballend geheel. De ploeg vertoeft, net zoals alle andere teams, af en toe wel eens in de hoek waar de klappen vallen, maar weet zijn dipjes meestal te overwinnen zonder verdere averij op te lopen. Afgelopen weekend speelde het nog knap 2-2 in Bergen, maar alhoewel hun elfde plaats in de rangschikking op het eerste zicht een probleemloos seizoenseinde laat veronderstellen, is de kloof met de nr17 amper 6 punten. De Suikerploeg is dus nog niet helemaal zorgenvrij en doet er goed aan de staart van het klassement op afstand te houden. Voor de supporters van WB blijft het hinken op 2 gedachten : hopen op, maar vrezen voor. Hopen op eindelijk die negende overwinning, maar anderzijds oog hebben voor de realiteit en die leert ons dat het allemaal zoveel moeizamer en stroever verloopt dan een paar maanden geleden. Dat WB desondanks op een zeer knappe vierde plek staat op slechts drie puntjes van een podiumplaats, zegt wel degelijk iets over de krachtsverhoudingen in tweede klasse. OHL, maar vooral Lommel, steken met kop en schouders boven de anderen uit en domineren het kampioenschap. De heenwedstrijd eindigde op een lekkere 3-0 met als extraatje een leuke binnenkomer van Penga die inviel en scoorde tegen zijn vorige werkgever. Ondertussen zit Penga ook bij WB op een zijspoor en dat lot is ook wel een beetje weggelegd voor een Tienense speler die even overstapte naar KSK Beveren, nl. Michaël Lacroix. Krijgt laatstgenoemde van Nassen de kans om revanche te nemen ?

Te volgen partijen dit weekend :
Met Boussu Dour-Tubeke en Oostende-Bergen, staan vrijdagavond al 2 interessante matchen op de agenda. OHL mag zich aan een moeilijk avondje Wetteren verwachten en benieuwd of Roeselare zijn opmars in het feestende Lommel kan verder zetten. Dender-Turnhout is alweer een partij tussen ploegen die mekaar waarschijnlijk weinig ontlopen en zo ook in Heist-Rupel Boom. Antwerp moet normaal gezien het doodvonnis van Doornik bevestigen.

PVW