StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg RECORD GELIJKE SPELEN SCHERPER GESTELD.
Tienen en WB houden het bij brilscore.
Door een ingreep aan mijn linkerhand, zal ik de komende twee weken noodgedwongen zelfs mijn teksten door de webmaster laten intikken waarvoor dank aan Iris. Maar we zouden het over voetbal hebben natuurlijk, alhoewel van voetbal misschien weinig sprake was zaterdagavond in het Bergéstadion van Tienen. Enkel in een ruim slotkwartier gaf WB nog de indruk met de 3 punten aan de haal te willen gaan, maar dat zou de realiteit te veel geweld hebben aangedaan.

Het wordt stilaan een bizar seizoen waaraan WB bezig is. Al weken na mekaar slagen de mannen van Dirk Geeraerd er niet meer in een negende overwinning te boeken en ondanks een zoveelste achtereenvolgende draw, staan de Waaslanders nog altijd op een zeer keurige vierde plaats in het klassement. WB voelt echter langzaam maar zeker de hete adem in de nek van een groepje ploegen dat zich heeft gevormd waardoor bijkomende verliespunten de komende weken, onze gunstige rangschikking wel eens aanzienlijk zou kunnen aantasten. En met volgende week de moeilijke uitwedstrijd naar leider Lommel op het menu, doet WB er dus goed aan de tweede partij van het lastige drieluik op verplaatsing (uit Tienen, uit Lommel en uit Roeselare), niet bij voorbaat kansloos uit handen te geven. In die optiek heeft Roeselare zaterdag in Lommel het goede voorbeeld gegeven en bewezen dat elke match gespeeld moet worden.

Door de opeenvolgende reeks van gelijke spelen, is men geneigd te denken dat WB een grijs seizoen aan het draaien is, maar de cijfers spreken dat met klem tegen. Zo heeft Waasland-Beveren nog steeds veruit de beste defensie van de reeks. Clepkens moest zich tot nu toe twintigmaal omdraaien, terwijl de concurrentie (lange tijd was dat de Denderse sluitpost, maar tegenwoordig is het de Bergense portier) al 26 keer moest vissen. WB maakte tot nu toe driemaal kennis met verlies en daarmee doet het beter dan een aantal ploegen die een keertje meer in het zand beten. We zijn ok koploper met voorsprong op het vlak van de gelijke spelen, maar dat is misschien net iets minder positief. Reeds 11 maal kwam WB tot een puntendeling met de tegenstander, terwijl de dichtste achtervolger Bergen de teller op 8 ziet staan. Kortom, het seizoen is helemaal niet zo kleurloos als de maanden december en januari laten veronderstellen en alhoewel statistieken iets maar niet alles zeggen en evenmin een garantie vormen, zitten in deze cijfers wel een aantal positieve zaken die men als trainer kan meenemen naar bv. een wedstrijdbespreking of (alhoewel ik daar liever nog een paar maande over zwijg), op langere termijn bekeken, de eindronde.

Of de 0-0 in Tienen een tegenvaller is ? Misschien de manier waarop de score (of uitgerekend het ontbreken van doelpunten, want die zijn vaak de kers op de taart), maar onderschat toch ook de Suikerploeg niet. Er zit heel wat voetballend vermogen in het elftal van trainer Nassen, maar het is vooral de regelmaat die ontbreekt. Persoonlijk blijf ik van mening dat gemiddeld een puntje op verplaatsing, altijd goed is. Het is hoofdzakelijk op de Freethiel dat met punten werd gemorst, want de balans van de behaalde punten tegen de onderste ploegen in de rangschikking (Brussels, Turnhout, Doornik, Boom en waarom ook niet Antwerp), neemt stilaan angstwekkende proporties aan. Straks moet ik nog afsluiten met de hoopvolle mededeling dat we blij zijn komend weekend tegen Lommel te mogen spelen (remember de 4-1 uit de heenronde).

Speeldag 23 van nabij :
OHL heeft weer spanning in de tweede klasse geblazen. Zelf ging het knap met 1-3 winnen in Wetteren (toch weer een goaltje voor de onvermijdelijke Harbaoui), terwijl de Lommelse spelers blijkbaar last hadden van het WB-syndroom na het pakken van de tweede periodetitel. Lommel-Roeselare 0-0, zo staan er ook enkele op ons kalendertje ingevuld. Sinds Turnhout op de Freethiel kwam winnen, heeft het echt de smaak te pakken. Met 2-3 Dender in eigen huis een hak zetten, is zeer knap en biedt perspectief in het kader van de operatie-redding. Oostende en Bergen hielden mekaar met 1-1 vrijdagavond al in evenwicht, maar daarmee schieten beide ploegen weinig op. Tubeke zette zijn opmars in Boussu Dour verder. Het won met 1-2 en is in no time opgerukt naar de linkerkolom. Antwerp duwde Doornik nog wat dieper in het moeras, maar ik veronderstel dat de Doornikse spelers nu al volop bezig zijn met een onderkomen te zoeken voor volgend seizoen. Heist deed wat WB niet kon, nl. winnen van Boom (1-0).

PVW