StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag wordt Omer Joris begraven.
Hij overleed vorige week en wordt vandaag, dinsdag 1 februari om 11 uur, begraven in de parochiekerk OLV Bijstand te Beveren (Pastoor Steensensstraat). Van een aantal oud-KSKB’ers weet ik dat zij er aan houden Omer op zijn laatste reis te vergezellen. Zo zullen Maurice Van Ham, Fred Truyens en Urbain Haesaert zeker van de partij zijn.

* Kristof Goessens en Julien Tournut komen naar de Freethiel.
WB heeft vooral in verdedigend opzicht naar versterking gezocht. Vreemd, want het is uitgerekend dat compartiment van de ploeg wat tot nu toe nauwelijks op slordigheden was te betrappen. Linkerflankspeler Kristof Goessens ruilt Sportkring Sint-Niklaas voor WB. De 25-jarige Limburger is niet meteen de speler die bij de voetbalsupporter een belletje doet rinkelen, maar wat opzoekwerk bracht aan het licht dat Kristof, laat het mij voorzichtig uitdrukken, wel een beloftevolle spelerwas en hopelijk nog altijd is. Hij voetbalde o.a. in de jeugd van Anderlecht en PSV en heeft verder ook als clubs KV Mechelen en Rc Mechelen op zijn palmares staan. Momenteel was hij dus bij Sportkring SNS aan de slag, maar na wat intern gehakketak, waren zijn dagen daar geteld. In het begin van dit seizoen stond Goessens nog hoog op het verlanglijstje van Lommel en laat dat nu uitgerekend de eerstvolgende tegenstander van WB zijn. Of Kristof al meteen een basisplaats mag claimen, hangt uiteraard van Dirk Geeraerd af. Bij Lierse werd dan weer Julien Tournut gehaald. De Fransman was al langer overbodig op het Lisp en heeft een Waasland-verleden. Enkele jaren geleden werd hij na een uitstekend seizoen op Puyenbeke door Lierse opgemerkt en ingelijfd. Tournut kon er nooit voor langere tijd een basisplaats afdwingen en zag een transfer naar de fusieclub best zitten. Het aantrekken van Tournut moet eerder gezien worden als een versterking in de breedte en kan van belang zijn wanneer in de defensie de komende weken of in de eindronde, een speler zou uitvallen.

* Beloften spelen 3-3 tegen Tienen.
Vorige week moesten de mannen van Bart Leemans met 1-0 het onderspit delven op de Bosuil, maar dit weekend hielden ze aan de confrontatie met Tienen op Puyenbeke een puntje over. Het werd een spectaculaire 3-3, maar meer gegevens ontbreken voorlopig.

* Waasland-Beveren bedankt zijn medewerkers.
Afgelopen vrijdag werden een 300tal medewerkers van WB uitgenodigd op een medewerkersfeest. Met dit initiatief wil de club haar dankbaarheid uitdrukken ten opzichte van de vele onmisbare krachten die voor en achter de schermen dagin en daguit, vaak belangeloos, het beste van zichzelf geven. Mooi gebaar van WB en te oordelen aan het aantal aanwezigen, een ernstige aanwijzing dat de fusieperikelen niet hebben geleid tot een gebrek aan voldoende vrijwilligers.

PVW