StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal LOMMELSE REVANCHE OF WASE STUNT ?
Er staat zaterdagavond aan de Gestelsedijk in Lommel een interessante ontmoeting op het programma tussen titelkandidaat nr1 en winnaar van de tweede periodetitel Lommel en Waasland-Beveren dat, ondanks een onmiskenbare terugval de voorbije 2 maanden, nog altijd en ietwat verrassend de vierde plaats bekleedt in de rangschikking en het eerste eindrondeticket op zak stak.

Fusieclub Lommel leek voor de winterstop probleemloos op Jupiler Leaguevoetbal af te stevenen, maar de maand januari heeft enkele barstjes in het Noord-Limburgse panster aan het licht gebracht en daaruit blijkt dat de ploeg van Franky Vanderelst toch iets minder onaantastbaar is dan algemeen aangenomen. Eerst was er het verrassende verlies bij Turnhout en afgelopen weekend verspeelde het in het Gemeentelijk Sportstadion 2 kostbare punten aan Roeselare waardoor het de hete adem van OHL wat nadrukkelijker in de nek voelt. Hieruit afleiden dat de tweede periodekampioen de pedalen kwijt is, strookt helemaal niet met de realiteit, want tussendoor zat er wel nog een overtuigende en kurkdroge 4-1 tegen hun grootste concurrent voor de titel, nl. OHL. Het is wel benieuwd uitkijken hoe de Lommelse spelersgroep reageert op het pakken van het tweede eindrondeticket, want dat het daarna snel bergaf kan gaan, is eveneens een keiharde realiteit waarmee WB helaas al meerdere weken wordt geconfronteerd. Lommel kan de teleurstellende 0-0 tegen Roeslare nog perfect onder de noemer “een steek laten vallen” verdoezelen en daar heeft toch elke ploeg in de loop van een seizoen enkele keren recht op, maar bij WB is die steek ondertussen een heel kledingsstuk geworden.

Op sportief vlak lijkt bij WB de druk een beetje van de ketel te zijn en gaat men strompelend richting eindronde. Op de derde plaats mikken of de vierde proberen vast te houden, zou op zichzelf gezien de jeugdige leeftijd van de fusieclub best knap zijn, maar goeie dingen wennen snel en smaken naar meer. In dat opzicht werd met bijzondere belangstelling uitgekeken naar de pas afgesloten transferperiode in de hoop dat die wat creatieve of aanvallende versterking zou opleveren, maar tot eenieders verbazing kwam die er niet en wat werd toegevoegd was uitgerekend in het compartiment waar de ploeg tot nu toe prima draaide, nl. in de defensie. Op zijn minst vreemd te noemen, maar wie ben ik om de jarenlange geprezen en weloverwogen aankooppolitiek van Waasland, in vraag te stellen. Goessens en Tournut zijn geen tot de verbeelding sprekende namen, maar dat waren enkele jaren geleden Olguin, Mulissa, Cousin en Lacroix wel met het bekende resultaat tot gevolg. Bovendien wijkt WB geen moment van zijn principe om de tering naar de nering te blijven zetten en daar kan je als supporter, noch gelauwerd zakenman, moeilijk bezwaar tegen hebben. Misschien opteert de clubleiding wel bewust om het sterkste onderdeel van de ploeg in geval van tegenslagen op peil te houden, want en daar kunnen we evenmin moeilijk omheen, een goeie organisatie (onontbeerlijk voor een degelijke ploeg) begint achteraan. En alhoewel daar de laatste weken weinig van overblijft, de eerste maanden van het seizoen hebben voldoende aangetoond dat onze ploeg, indien iedereen op post/niveau, genoeg creatieve en aanvallende spelers in huis heeft.

In de heenronde verloor Lommel fors op de Freethiel (4-1 werd het). Het was een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken die zowel een minder comfortabele als nog ruimere eindstand kon hebben. Zijn de Noord-Limburgers belust op revanche voor die smadelijke nederlaag, of zorgt WB net als in Bergen voor een verassing. Schiet het gevreesde kwartet Hollanders vann Lommel nog eens in actie (Oost, Ketting, Henkens en Brouwers kunnen er echt wat van hoor), of heeft de twijfel toegeslagen en tasten Kielo-Lezi, Bourabia, Snelders, Van Damme en co nog een keertje in hun trukkenarsenaal ? Mij bekruipt wederom dat hoopgevende maar niets garanderende gevoel dat we niet bij voorbaat kansloos zijn, maar als de logica wordt gerespecteerd, wacht ons normaal gezien een warm avondje Lommel omdat het gewoon de betere ploeg is.

Andere wedstrijden dit weekend in de tweede klasse :
Topper dit weekend is ongetwijfeld OHL-Bergen en waarschijnlijk krijgt deze match nog wat extra pigment omdat die pas zondag wordt gespeeld en tegen die tijd het resultaat van Lommel-WB is gekend. In geval van Lommelse winst zaterdagavond, voeren de mannen van Franky Vanderelst de druk op tenopzichte van OHL, maar die druk zal er ook wel zijn natuurlijk als WB voor een stunt zorgt in het Gemeentelijk Sportstadion. Dender moet tegen Doornik eindelijk nog eens kunnen winnen, maar aan een ploeg die speelt bevrijd van elke druk, is het altijd opletten geblazen. Heist-Roeselare, Wetteren-Tubeke Boussu Dour-Turnhout, Antwerp-Tienen en Oostende-Wezet, ontlopen mekaar waarschijnlijk niet veel. Dat kan ook worden verwacht van de partij tussen Brussels en Boom, maar hier zal de strijd om het behoud, op het scherp van de snee worden betwist.

PVW