StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg ONTGOOCHELENDE TOPPER LEVERT NET GEEN PUNTJE OP.
Vierde nederlaag een feit.
Het spel van WB vertoonde zaterdagavond in Lommel maar weinig beterschap in vergelijking met de voorbije weken, zeg gerust al enkele maanden. Een schamele 12 op 39 sinds het behalen van de eerste periodetitel, is de veel te povere balans en omdat ook onze gunstige rangschikking een ferme deuk dreigt op te lopen, doen de respectievelijke verantwoordelijken er goed aan een moment van bezinning in te lassen.

Het is opvallend, maar ondanks de geciteerde stilaan dramatische balans, zijn heel wat WB-supporters nog altijd in de overtuiging dat de huidige spelersgroep in staat moet worden geacht stukken beter te doen dan afgelopen maanden. Dat leidt ik althans af, en tot die groep supporters reken ik mijzelf ook, aan de hoop bij veel fans op een redelijke afloop van de partij in Noord-Limburg. Niet echt logisch gezien ons palmares vanaf speeldag 11 en rekening houdende met de cijfers die Lommel kan voorleggen in de periode dat de WB-locomotief alle moeite van de wereld had om greep te houden op het spoor. En blijkbaar heeft ook de winnaar van het tweede eindrondeticket niet meteen een pasklare oplossing voor het kaderen van zo’n onderscheiding, want nadat zij een tweetal weken geleden in Doornik mochten feesten, liep het in de thuismatchen tegen Roeselare en eergisteren tegen WB, allesbehalve op de wijze ddie men van een eventueel toekomstige kampioen zou verwachten.

Lommel-Wb was geen hoogstaande wedstrijd, maar verloor omwille van de score nooit aan spankracht. Er lag ongetwijfeld meer druk in het kamp van de gastheren, want winst tegen WB verplichtte OHL een dag later in de tweede topper van deze speeldag, tot een driepunter tegen Bergen. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong toen een door de sterke wind gedragen bal van Guy Dufour, verrassend in doel dwarrelde. De reactie van WB mocht er zijn. Een trap van Bjorn De Wilde werd door Sengier onvoldoende afgeweerd en Jacobs hernam succesvol. Met de 1-1 ruststand bleef alles na de thee mogelijk.

Het verschil in de tweede helft werd gemaakt door een hernomen strafschop omgezet door Jeroen ketting. Of dit een al dan niet terechte beslissing was van de man in het zwart, is voor mij onmogelijk in te schatten, maar de videobeelden op de website van Waasland-Beveren brengen wellicht meer duidelijkheid. Toch hoefde deze betwiste fase niet doorslaggevend te zijn, want in het zicht van de 90ste minuut hield de paal Pieter Vervaet van de 2-2. Het tikkeltje meeval dat zelfs een ploeg in vorm nodig heeft, ontbrak waarmee ik in één adem de zere plek van onze ploeg momenteel bloot leg. Geen gebrek aan inzet en goeie bedoelingen, maar het loopt voor geen meter. Hard blijven werken is dan meestal het devies en ik ga er van uit dat dit ook gebeurt, maar een driepunter om het aangetaste vertrouwen weer scherp te stellen, laat liefst niet lang meer op zich wachten en in die optiek is de verplaatsing van zondag naar een onder stoom geraakt Roeselare, gene hoopvol vooruitzicht.

Speeldag 24 van nabij bekeken :
OHL gooide in eigen belang, roet in het eten van de nieuw aangestelde Bergense coach Van Wijk. Ondanks de 3-2 nederlaag en het zoveelste puntenverlies van de voorbije weken, blijft Bergen aanvoerder van het groepje geklopten voor de titel. Dender deed wat het moest doen tegen rode lantaarn Doornik, maar de 0-1 achterstand laat veronderstellen dat de klus lastiger was dan de 3-1 eindstand laat vermoeden. Oostende en Wezet deelden de punten en dat was nog de best mogelijke uitslag voor WB. Wetteren lijkt het lek boven te hebben getuige de 4-1 winst tegen het opstormende Tubeke. Hij stond een tijdje droog, maar Jan De Langhe pikte terug zijn goaltje mee op strafschop. De Great Old blijft hoogtes en laagtes afwisselen, maar gezien de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de Bosuilclub, mag de 5-1 tegen Tienen als zeer knap worden bijgeschreven. Er waren 3 goals voor Kevin Oris van Antwerp en die werd in het geruchtencircuit de voorbije weken nog aan WB gelinkt. Knap was ook de 2-4 winst van Boom bij Brussels. De Steenbakkers vochten tweemaal terug na een achterstand en dan heeft men karakter in de ploeg. Roeselare heeft de smaak te pakken en trok op bezoek in Heist aan het langste eind. Opletten WB voor Ernemann, want die scoort dezer dagen wekelijks. Leuk ook dat Chergui zijn doelpuntje meepikte, want hij heeft een Beverse-reservenverleden. Turnhout blijft vriend en vijand verbazen, want het 1-1 gelijkspel in Boussu Dour is een verbluffend resultaat.

PVW