StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bjorn Vleminckx naar de Premier League ?
Hij doet het fantastisch in Nederland bij NEC en voert met 17 goals de topschutterslijst aan. Ik heb het uiteraard over de ons bekende Bjorn Vleminckx en diens prestaties blijken nu ook weerklank te vinden in het buitenland. Luc De Vroe wilde hem graag naar het Jan Breydelstadion halen, maar het afronden van transfers was blijkbaar niet zijn sterkste wapen (remember het verhaal van Jelle Van Damme). Uit het Vleminckx-kamp vernam ik via via dat Bjorn op het verlanglijstje staat van Tottenham en dat zou natuurlijk een formidabele beloning zijn voor Vleminckx die, vooral in zijn Beverenperiode door diepe dalen is gegaan, maar door keihard te blijven werken en geleidelijk aan de weg te timmeren, misschien volgend seizoen wel Champions League voetbal gaat spelen. Zien jullie het al gebeuren, volgend seizoen met een autobus vanuit Bornem naar Londen voor een thuiswedstrijd van de Spurs ? Begin al maar te sparen gasten !

* Heeft Bossie meer dan één grote liefde ?
Zelfs nadat hij door KSK Beveren aan de deur was gezet als coach, bleef Johan Boskamp in de pers verkondigen dat KSK Beveren de club was waaraan hij als trainer de mooiste herinneringen had overgehouden. Dat zal uiteraard slaan op zijn eerste periode op de Freethiel, maar het doet als supporter deugd zulke woorden uit de mond van Bossie te horen. Maar misschien moeten we Johans uitspraken wel met een korreltje zout nemen, want enkele weken geleden bezocht Boskamp in het gezelschap van zijn levenspartner een thuiswedstrijd van Feyenoord en naar verluidt stonden na afloop van de match tijdens een drink in de business, de tranen in zijn ogen omdat het zo slecht was gesteld met de club waar het voor hem allemaal als voetballer begon. Het ging zelfs zover dat zijn vrouw hem op den duur bij de arm nam en met hem naar huis ging om te vermijden dat hij in het openbaar aan het huilen ging. Ondertussen hoorde ik tijdens een wedstrijd van Barcelona op Prime Sport dat Boskamp het peterschap zou hebben aanvaard van een supportersclub van Barça. Een man met een groot hart als je het mij vraagt !

* Gino Daman doet het uitstekend met White Boys.
Kennen jullie Gino Daman nog ? De sympathieke coach van onze beloften vorig seizoen die trouw wekelijks voor schitterende toelichting zorgde bij de wedstrijdverslagen van de beloften op de website van Den Belly’s. Met de fusie in de startblokken koos Gino eieren voor zijn geld en ging aan de slag bij White Boys Sint-Niklaas dat het seizoen voordien naar vierde provinciale was gedegradeerd.. Hij kreeg er carte blanche om een totaal nieuwe structuur op poten te zetten en zie, de mannen van Daman doen het verre van onaardig en staan op een knappe derde plaats achter lijstaanvoerder Gerda Sint-Niklaas en Zaffelare. Doe zo verder Gino ! Een andere oud-speler over wie we het hier regelmatig hebben, is Robby Buyens. Hij kreeg de ondankbare taak een club zonder centen in derde klasse te houden en na een moeizaam begin, gaat hij daar zeker in lukken. Temse pakte een 6 op 6 en komt stilaan in minder woelig vaarwater. Aan de andere kant van de Schelde sputtert de Andries-trein en na 2 knappe uitoverwinningen, volgden twee onverwachtse thuisnederlagen tegen o.a. het Oudenaarde van Sandy Martens en afgelopen zondag Dessel Sport waar Dirk Thoelen hulptrainer is. En Bart Selleslags, die zit nog altijd in Berchem en is goed bezig die ploeg in bevordering te houden wat sowieso gezien de beperkte financiële mogelijkheden, een sterke prestatie is. Binnenkort ga ik stiekem wat sluikreclame maken voor de sympathieke echtgenote van Bart, maar nu hou ik er nog even de spanning in.

PVW